Dag 1 Ankomst til Marrakech

Du ankommer flyplassen i Marrakech, hvor du blir hentet og kjørt til hotellet ditt i sentrum. Da har du resten av dagen å se deg rundt.

Dag 2 Marrakech – Tahenaout 950m –Amanar 1400m – Asni 1150m – Imsker 1400m

Etter frokost blir du hentet på hotellet ditt og kjørt til Atlasfjellene, nærmere bestemt landsbyen Tahenaout, hvor du starter turen via en grusvei gjennom Terre d'Amanar og videre til en ås, hvorfra du har flott utsikt over Atlasfjellene og landsbyen Asni med det grønne landskapet. Etter en kort pause, kjører du nedover til Erha Moulay Brahim og fortsett derfra gjennom gårder og åker til du kommer til en asfaltert vei som fører deg til et lite sted ved en bekk der du spiser lunsj. Kjør deretter videre til landsbyen Imsker, hvor du overnatter i en berberhytte.

Tid på cyklen Ca. 3-4 timer
Dag 3 Imsker 1400m – Tachedirt 2300m – Tizi n’Tamatert pass 2289m – Imlil 1740m

I dag går det oppover. Du starter med å kjøre langs en grusvei gjennom en rekke Berber-landsbyer som Ikkis, Tamguist og Ouanskra til du kommer til Tachedirt, som er den siste landsbyen i Imnane Valley og den høyestliggende landsbyen i High Atlas. Herfra fortsetter du langs en asfaltert vei som tar deg til Tizi n'Tamatert-passet, hvorfra utsikten over Imlil-dalen er fantastisk. Etter en kort pause, kjør nedover til du kommer til byen Imlil i tide til lunsj. Overnatting i gjestehuset i Imlil.

Tid på cyklen Ca. 3 timer
Dag 4 Imlil 1740m – Imi oughlad 1400m – Tizi n’Tacht pass 2000m – Tahliouine 1750m

Etter frokost kjører du via en asfaltert vei, som går ned til Imi Oughlad, hvorfra du fortsetter oppover via en grusvei til Tizi n'Tacht-passet, hvorfra du kan se utover Azzaden-dalen. Du fortsetter med å kjøre ned den samme veien som nå tar deg gjennom en rekke små landsbyer, for eksempel Tahliouine. En virkelig vakker opplevelse. Du overnatter i en berber hytte i Tahliouine.

Tid på cyklen Ca. 3 timer
Dag 5 Tahliouine 1750m – Tiziane 1700m – Azerfssan 1600m – Ouirgane 1000m

I dag er en kort dag, men den inkluderer en teknisk krevende strekning. Dette er mellom landsbyene Tiziane og Azerfssan, som er en veldig morsom opplevelse. Under turen har du en fantastisk utsikt over Ouirgane-dalen. Du havner i landsbyen Ouirgane, der du sover i en berber hytte.

Tid på cyklen Ca. 1 time
Dag 6 Ouirgane – Marrakech

I dag blir du kjørt tilbake til Marrakech, hvor du sjekker inn på en Riad i sentrum av byen. Da har du resten av dagen å se deg rundt.

Dag 7 Marrakech

Du har hele dagen i Marrakech. Du kan utforske byen og muligens prøv et hamam (tradisjonelt marokkansk bad).

Dag 8 Hjemreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen der du flyr hjem til Norge eller videre ut i verden.

Generelt om reisen

Prisen er basert på at du er to personer som bor i dobbeltrom. Det er ikke mulig å dra alene på denne turen.

Turen er mulig året rundt.

Merk: Hvis du åpner bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du lagre tilbudet ditt, og det vil bli sendt til deg som pdf. På denne måten kan du for eksempel sende den til andre reisende slik at de også kan se prisen og hva som er inkludert. Når du har lagret et tilbud, kan du deretter fortsette bestillingen, og du trenger ikke å legge inn all informasjonen på nytt.

Transport/Flyreise

Viktig: Flyreiser til / fra Marrakech er ikke inkludert.

Flyavgangene finner du i en søkemotor med en flybillett som momondo.no, norwegian.com eller t2t.dk. Det er ditt ansvar å sørge for at flyreisen samsvarer med startens start og sluttdato. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du ønsker hjelp med å finne den rette flyreisen.

OBS: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flyet til vi har bekreftet turen.

 

Links
Momondo.dk
t2t.dk
Norwegian

Når du ankommer flyplassen i Marrakech, blir du møtt og kjørt til det første hotellet.

Overnatting

På denne turen vil du bo på velvalgte 3-stjerners hotell inkl. Mva. frokost. Det er mulig å kjøpe ekstra netter før og etter turen.

Mat og drikke

På denne turen er frokost inkludert i Marrakech, og på fjellturen er alle måltider inkludert

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Sykler

Hvis du ikke vil eller har mulighet til å ta med egne terrengsykler til Marokko, kan du leie dem gjennom oss. Syklene du kan leie er fra merket Trek, Cannondale, Specialized og Scott. Alle sykler har 21 gir, og det er mulig å få både hard tale og full suspension.

Merk: sykkelhjelmer er ikke inkludert, men kan også leies hvis du ønsker det.

Sykkelutleie kan velges på bestillingsskjemaet

Klima

Denne turen er mulig fra mai til oktober, men været varierer avhengig av når du reiser. Her er en grov oversikt over temperaturene vi forventer i de forskjellige årstidene.

Mai
Marrakech: 25-30 grader

Fjellene: 21 grader (dag) / 7 grader (natt)

Juni og september
Marrakech: 25-35 grader
Fjellene: 26 grader (dag) / 10 grader (natt)

Juli og august
Marrakech: 30-40 grader
Fjellene: 31 grader (dag) / 12 grader (natt)

 

Det kan være vanskelig å planlegge turen din i henhold til været, men å hjelpe med et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området her er en oversikt. Data er fra dmi.dk.

 

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.