Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Lett fottur i Atlasfjellene og dager i Marrakech
Se bilder

Lett fottur i Atlasfjellene og dager i Marrakech

Privat fottur med lokal guide

En hærlig fottur i Atlasfjellene med lokal guide, etterfulgt av tre dager i Marrakech. Denne turen er for deg som vil oppleve vill natur, berberlandsbyer og eventyrlige Marrakech.

Marokko er et land som alle bør oppleve og på denne reisen, kommer du til å oppleve alt fra de storslåtte fjellene med autentiske berberlandsbyer til den gamle kongebyen Marrakech med myriader av lyd, lukt og opplevelser. Denne reisen starter i fjellbyen Imlil, som betraktes som inngangsporten til Høye Atlas, der mange av fotturene i Atlasfjellene starter.

Imens bagasjen din blir fraktet på muldyr, går du rolig på små stier gjennom de små berberlandsbyene, hvor lokalbefolkningens gjestfrihet alltid gjør stort inntrykk. I løpet av turen vil guiden din fortelle dere om området, landsbyene og sette dere inn i de lokale skikker.
Utover den private guiden har du også egen kokk med på turen, som gang på gang tryller frem nydelige lokale retter.

Etter turen i fjellene er har du tid til å besøke den fantastiske storbyen Marrakech. Du bestemmer helt selv, hva du har lyst til å oppleve og det er helt sikkert at du ikke kommer til å kjede deg.

feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst og transfer til Imlil

Du ankommer flyplassen i Marrakech, der blir dere hentet og kjørt direkte til fjellbyen Imlil. Etter ankomst har du tid til å se deg rundt og nyte vakre omgivelsene.

Overnatting Riad i Imlil
Dag 2 Fottur fra Imlil til Tachedirt

Du står opp tidlig, spiser frokost og starter dagens fottur. Du starter dagen med å gå til Tizi n'Tamatert-passet (2289moh), herfra kan du nyte den spektakulære utsikten utover Imlil-dalen og Imnane-dalen. Du spiser lunsj ved passet, etter dette går du langs veien til landsbyen Tachedirt.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Hytte
Dag 3 Fottur fra Tachedirt til Imsker

I dag er det en lett fottur nedover mot Imsker. I løpet av fotturen kommer du gjennom små landsbyer som Ouanskra, Tamguist, Ikkis, Amsakrou og til sist til Imsker der dere overnatter.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Overnatting Hytte
Dag 4 Fottur fra Imsker til Tizi Oussem

Du spiser en tidlig frokost og legger ut på en lett fottur til Tizi n'Elbour-passet. Herfra går det lett nedover, over elven til Imi Oughlad-landsbyen, herfra følger du en sti opp til Tizi n'Tacht-passet. Husk å nyte utsikten over Azzaden-dalen og Imlil-dalen. Etter du har spist lunsj ved passet går du langs en liten grusvei som tar deg til Tizi Oussem-landsbyen, her overnatter du.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatting Hytte
Dag 5 Fottur fra Tizi Oussem til Imlil og køretur til Marrakech

Du forlater Tizi Oussem og går opp til Tizi Mzik-passet, herfra kan du atter en gang nyte utsikten over Imlil-dalen. Du går ned til Imlil, der spiser du lunsj før du blir kjørt til Marrakech og sjekker inn på deres Riad.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Riad i Marrakech
Dag 6 Marrakech på egen hånd

Du nyter fantastiske Marrakech og de utrulig mange severdigheter og tilbud som denne perlen av en by kan tilby. Hvis du ønsker det, kan vi arrangere en guidet tur i byen.

Overnatting Riad i Marrakech
Dag 7 Marrakech på egen hånd

Du nyter fantastiske Marrakech og de utrulig mange severdigheter og tilbud som denne perlen av en by kan tilby.

Overnatting Riad i Marrakech
Dag 8 Hjemreise eller ekstra netter

Nå er reisen slutt. Du blir kjørt til flyplassen tidsnok til å rekke flyet ditt. Det er mulig med ekstra netter i Marrakech om du ønsker dette.

Prisen inkluderer
 • 1 natt på Lodge i Imili (eget bad/toalett)
 • 3 netter på Guesthouses i berberlandsbyer (dobbeltrom med delt/bad toalett)
 • 3 netter på Riad i Marrakech i dobbeltrom (eget bad/toalett)
 • Lokal engelsktalende guide
 • Egen lokal kokk under fjellturen
 • Alle måltider under fjellturen
 • Frokost i Marrakech
 • Transport til/fra flyplassen og fjellene
Ikke inkludert
 • Flyreise fra Norge til Marrakech
 • Måltider utover frokost i Marrakech
 • Drikkevarer i løpet av trekket (kan kjøpes på guesthouses)
 • Drikkepenger
Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

Denne turen kan arrangeres daglig, året rundt.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Marrakech, Marokko t/r er ikke inkludert i reisens pris.Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen. Det spiller ingen rolle når på døgnet dere lander eller flyr fra Marrakech. Dere blir hentet på flyplassen og transportert tilbake til flyplassen igjen når turen deres er ferdig, all transport er som nevnt inkludert i prisen. 

Mat og drikke

Når du er i fjellene er alle måltidene inkludert. Du har privat kokk med på turen som sørger for god mat. Hvi du har spesielle ønske til maten, må du bare skrive dette i beskjedsfeltet når dere bestiller reisen.

I Marrakech er frokost inkludert og der er mange forskjellige spisesteder nært der du bor.

Overnattinger

I Imlil overnatter dere på en lodge, der du har dobbeltrom med eget bad/toalett. I landsbyene overnatter du på lokale gjestehus i dobbeltrom med delt bad/toalett. I vintermånedene anbefaler vi å ta med en sovepose det går også an å leie en.

I Marrakech overnatter du på en såkalt "riad", som er et tradisjonelt marokkansk hus med en gård i midten. Det er som regel innredd med varme naturfarger, mange puter, mosaikk, og nydelige møbler. Riaden ligger i gåavstand til Djemaa el Fna-plassen og souken.

En dag på stien

En typisk dag begynner med vekking mellom 06.00 – 06.30. Når du er påkledt og har spist frokost, pakker du bagasjen din og begynner fotturen ca. kl.08.00. Ca. kl.12.00 tar du en lang lunsjpause før du fortsetter på ettermiddagens fottur. Du er fremme ved overnattingsstedet på ettermiddagen. Du har god tid og du går i det tempoet som passer deg.

Barn med på turen

Det er mulig å ta med barn på denne turen, har du med deg barn tar vi ekstra muldyr med på turen slik de har noe å ri på, om de blir for sliten. Avhengig av hvor mange muldyr vi har med kan det være nødvendig at barna skifter på å ride.

Barna må sitte selv på muldyrene, så vi anbefaler at barna er mer enn 6år.

Alder
0-5 år: Anbefales ikke
6-11 år: 1500kr
12+ år: Full pris

Bemerk
Det er viktig at du er innforstått med at det er ditt eget ansvar når du velger å ta barn med på turen. Du bør lese beskrivelsen om vanskelighetsgraden på turen og vurdere derfra om det er en tur som egner seg for barnet ditt.

Vanskelighetsgrad

Fotturen er grad 2. Du går på gode stier og har forholdsvis korte dagsmarsjer ca.4 timer og ca. 6 timer en dag. Bagasjen deres blir fraktet på ryggen av muldyr, og du må kun bære dagstursekken din.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Visum til Marokko

Norske statsborgere behøver ikke visum til Marokko.

Klima

Det er mulig å bestille og gjennomføre denne reisen hele året. Om sommeren er der veldig varmt i Marrakech og i ørkenen, og mere behagelig i fjellene. Om vinteren er det kjølig i fjellene og i ørkenen, spesielt om natten. Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjele å skape et gjennomsnittelig bilde av det marokkanske klima ses DMI's klimadata for Marrakech.

Se også disse reisene