Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Før rejsen

Under rejsen

Annet

Fottur, kamelsafari og Marrakech, 8 dager
Se bilder

Fottur, kamelsafari og Marrakech, 8 dager

Privat fottur med lokal guide

Denne fantastiske reisen er en god miks av natur, kultur, historie, matopplevelser og shopping. Denne lette fotturen vil ta dere gjennom noen av de flotteste dalene i Atlasfjellene. Dere vil få oppleve smakfsulle marokkanske retter tilberedet av en kokk og overnattinger i små beberlandsbyer, der dere vil komme nært inn på deres livstil og kultur. Underveis vil dere også ha utsikt til Nord Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal (4167 m).

Fotturen etterfølges av en imponerende kjøretur over fjellpasset Tizi n'Tichka der dere vil få oppleve historie i nåtid ved kasaren Aït Ben Haddou, der dens enkle materialbruk og artistiske arkitektur har gjort dette til et helt spesielt syn.  Deretter rir dere det siste stykket på kamel til overnattingen deres i berber telt i ørkenen.  Siste stopp på turen er Marrakech, hvor torget Djema el Fna nær souken er et samlingspunkt for akrobater, sangere, slangetemmere, boder med deilige retter og ferskpresset appelsinjuice.

Høydepunkter på reisen

 • 3 dagers lett fottur gjennom beberlandsbyer og frodige daler
 • Overnatting i tradisjonelle hus og få innblikk i deres liv
 • Erfaren lokal guide, muldyrsfører, kok og sjåfør
 • En imponerende biltur gjennom gamle karavan ruter
 • Fottur over det spektakulære fjellpasset Tizi n'Tichka
 • Besøk i kasaren Aït Ben Haddou, som er beskyttet av UNESCO verdenskulturarv
 • Et stopp i Ouarzazate, Marokkos svar på Hollywood
 • Kamelriding og overnatting i beber telt i ørkenen
 • Overnatting på et sjarmerende riad i Marrakech 
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
Dag 1 Ankomst Marrakech og transfer til Imlil i Atlasfjellene

Dere blir hentet på Marrakech flyplass og kjørt direkte til Imlil (1740 m) i Atalasfjellene der dere sjekker inn på et sjarmerende lokalt gjestehus. Her kan dere deretter ta en nærmere kikk på denne livlige berberlandsbyen som bruker å være startpunktet for de fleste turer i Atlasfjellene. 

Overnatting Guesthouse i Imlil
Dag 2 Fottur fra Imlil til Tinerhourhine

Etter frokosten får muldyrene på seg bagasjen og dere starter fotturen mot Tinerhourhine. I løpet av denne turen passerer dere landsbyen Tamatert i den grønne dal før dere kommer til fjellpasset Tizi n’Tamatert (2279 m). Etter en deilig lunsj følger dere stien ned mot de to landsbyene Ouanesekra og Tamguist, som nesten har vokst sammen i bunnen av den grønne dalen. Her vil dere overnatte i et lokalt gjestehus som ligger i den neste landsbyen, Tinerhourhine(1600 m), og slik som i andre berber landsbyer er landsbyen preget av tettbygde leirfargede steinhus, med fargede jerndører. Her kan dere utforske de trange, krokete smugene som landsbyen består av.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatting Guesthouse
Dag 3 Fottur fra Tinerhourhine til Aït Aïssa

Fotturen fortsetter gjennom Imnane dalen, der elven kutter seg gjennom det flotte landskapet. I skråningene følger stien ett nettverk av vannkanaler, som ble laget for å gjøre det mulig å vanne avlingene i tørkesesongen. De grønne trærne står i sterk kontrast til det ellers rød-brune landskapet i dette området. Dere krysser elven i berber landsbyen Ikkiss (1700 m) og følger stien opp og forbi de kultiverte terrassene mot Tizi n’Aguersioual. På den andre siden av dalen i Matate spiser dere lunsj, før dere fortsetter den siste strekningen mot Aït Aïssa (1800 m), hvor dere overnatter i et lokalt gjestehus.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatting Guesthouse
Dag 4 Fottur fra Aït Aïssa til Imlil

Fra Aït Aïssa går dere gjennom den stille og mindre besøkte Azzadene dalen, der valnøtt trærne blomstrer langs den brusende elven. Stien fortsetter oppover mot Tizi Oussem (1900 m), der en spektakulær utsikt over dalen møter dere. Herfra settes kursen mot Imlil, eller om du føler deg ekstra eventyrlysten, kan du gå ved det høyeste fossefallet i Toubkal regionen, Ighouliden. På veien mot Imlil passerer dere også fjellpasset Tizi Mzik (2400 m), som har utsikt til både Atlasfjellene og Nord Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal (4167 m). Deretter følger dere stien nedover gjennom landsbyen Mzik før dere ankommer Imlil igjen. Det er her dere vil tilbringe deres siste natt i fjellene.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatting Guesthouse i Imlil
Dag 5 Bil fra Imlil over Atlasfjellene til Zagora

Fra Imlil fortsetter turen med bil gjennom Ourika dalen på en vei som snor seg oppover det imponerende fjellpasset Tizi n'Tichka som når 2600 meters høyde. Tichka betyr” vanskelig”og dens betydning er ganske beskrivende for veien og den gamle karavanruten over Atlasfjellene til Sahara ørkenen. Dere besøker så ksaren Aït Ben Haddou, en eldgammel landsby bestående av vellbevarte murhus, som i dag er beskyttet av UNESCO som verdensarv. Det neste stoppet på ruten er Ouarzazate, Marokkos svar på Hollywood, som har flest filmstudioer i verden målt i areal. Ouarzazate var orginalt et stoppested for afrikanske handelsmenn på deres vei mot det nordlige Marokko og Europa. Under franskmennene ble byen til en garnisonsby og tollsted, og er i dag også kjent for Ouazguita-teppene med deres karakteristiske geometriske mønstre i rødt og oransje på en svart bakgrunn. Dere fortsetter gjennom den frodige dalen Draa, der dere vil passere en hel haug med daddelpalmer. Kamelene vil stå her å vente på dere og ta dere gjennom ørkenen og til barberteltene, der dere overnatter under den uvirkelige stjernehimmelen.

Overnatting Berbertelte
Dag 6 Bil fra Zagora til Marrakech

Dere rir så til bilene på kamelene, og kjører så gjennom et vekslende landskap. Det ene øyeblikket er det tørt og ufruktbart, og det neste øyeblikket er det grønt og frodig langs elver og vannkanaler. Der er ikke mange måter å passere over Atlasfjellene, så turen går igjen over det flotte fjellpasset Tizi n’Tichka før dere ankommer Marrakech på ettermiddagen. Her tilbringer dere to netter på et tradisjonelt Marrokansk riad, der den typiske ariktekturen innebærer en innvendig hage eller gårdsplass. Her er bare noen få rom, noe som betyr en familieatmosfære og høyt servicenivå. Innredningen er typisk marrokansk med varme farger.

Overnatting Hotel i Marrakech
Dag 7 Fridag i Marrakech

Ingen tur til Marokko er komplett uten en tur innom den fantastiske byen Marrakech. Her opplever du gamle slott med dampbad, koranskoler med kunstneriske mosaikker, gravene til store sultaner og en tykk bymur som omsirkler hele den gamle medina. Gå på oppdagelse i souken og prut om priser og få broderte sandaler til en god pris, vevde tepper, tradisjonelle marokkanske puter, duftende krydder og naturlige legemidler mot all muligens sykdom og smerter. Sent på ettermiddagen kommer Djemaa el Fna til live med akrobater og slangetemmere, henna-malere og historiefortellere. De talløse bodene byr på smakfulle retter og ferskpresset appelsinjuice.

Overnatting Hotel i Marrakech
Dag 8 Hjemreise

Etter en opplevelsesrik reise i det eventyrlige Marokko er det nå tid for hjemreise. Transfer til flyplassen.

Prisen inkluderer
 • Al transport iht. program
 • 4 netter i gjstehus
 • 1 natt i berbertelt
 • 2 netter i riad i Marrakech
 • Frokost alle dager
 • Fullpensjon under trek
 • Middag i teltleiren i ørkenen
 • Lokal engelsktalende guide, kokk og muldyrsfører
 • Muldyr til transport av bagasjen
Ikke inkludert
 • Flyreise fra Norge til Marrakech t/r.
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Tips til guide, kokk, muldyrsfører og sjåfør (cirka kr. 300,- per deltager)
Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum 2 deltagere og overnatter i et delt dobbeltrom

Turen kan arrangeres daglig, hele året rundt. Om vi mottar mange bookinger til samme dato blir dere satt sammen i små grupper (max 8 personer). I utganspunktet vil det kun være dere som booker sammen (min.2 personer) j en gruppe med egen lokal guide.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Marrakech, Marokko t/r er ikke inkludert i reisens pris.Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen. Det spiller ingen rolle når på døgnet dere lander eller flyr fra Marrakech. Dere blir hentet på flyplassen og transportert tilbake til flyplassen igjen når turen deres er ferdig, all transport er som nevnt inkludert i prisen. 

Links
Momondo
Mat og drikke

På trekket er alle måltider inkludert og i gjestehusene er det mulighet for å kjøpe vann/brus. I ørkenen er frokost og middag inkludert. I Marrakech er frokost inkludert, og resten av måltidene står du for selv.

Overnattninger

På fjellene overnatter dere på lokale gjestehus og i ørkenen overnatter dere i berbertelt under primitive forhold. Husk sovepose eller lei en av våres lokale sammarbeidspartnere. I Marrakech overnatter dere i "riad", som er et tradisjonelt marokkansk hus med gårdsplass/hage i midten som er åpen til himmelen. Innredningen er som regel preget av varme naturfarger, masse puter og mosaikker. Riaden ligger i gåavstand til Djemaa el Fna-torget og souken.

En dag på stien

En typisk fotturdag begynner med vekking mellom 06.00 - 06.30. Når dere har fått kledd på dere og spist frokost, pakker dere bagasjen og begynner turen cirka. kl. 08.00. Rundt klokken 12.00 har dere en god lunsjpause, før dere fortsetter turen. Dere er fremme ved overnattingsstedet en gang på ettermidaggen.

Vansklighetsgrad

Fotturen er grad 2. Dere går på gode stier og har forholdsvis korte dagsmarsjer på ca 4. timer og ca.6 timer. Bagasjen dere blir fraktet av muldyr og dere berer selv kun på en lett ryggsekk.

Visum til Marokko

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maksimalt tre måneder i landet.

Vaksiner

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

Pakkeliste

Ved bestilling av turen mottar du flere omfattende praktiske opplysninger som også inkluderer en pakkeliste.

Reiseforsikringer

Dere er uttenfor Europa og er hverken dekket av den offentlige sykeforsikringen eller Det Blå Kort. Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det er mulig å bestille og gjennomføre denne reisen hele året. Om sommeren er der veldig varmt i Marrakech og i ørkenen, og mere behagelig i fjellene. Om vinteren er det kjølig i fjellene og i ørkenen, spesielt om natten. Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjele å skape et gjennomsnittelig bilde av det marokkanske klima, ses DMI's data her

Se også disse reisene