Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Fottur & Eventyrreise, 15 dager
Se bilder

Fottur & Eventyrreise, 15 dager

Privat fottur med lokal guide

Fottur i Atlasfjellene, kamelsafari med overnatting i beduinenes telt, eldgamle festningsbyer, badeferie og eksotiske Marrakech. Om eksotiske destinasjoner er tingen for deg, slyngende fjell fasinerer deg, eller om dere vil lære barna deres om en kultur som er svært forskjellig fra deres egen, er virkelig Marokko et egnet mål for en minneverdig familieferie. Marokko er også en destinasjon hvor en får rikelig med opplevelser for pengene. Denne eventyrlige reisen tilbyr mange forskjellige opplevelser i tillegg til at den viser deg den flersidige Marokko. Marrakech er den perfekte introduksjonen til den Marokkanske kulturen og en fantastisk plass å fordype seg i den. En lett fottur mellom Atlasfjellenes berberlandsbyer gir dere både store naturopplevelser og ett innblikk i den fascinerende berber kulturen. Under kamelsafarien blir dere tatt med til ørkenen, hvor dere overnatter i telt- en opplevelse dere garantert kommer til å huske for resten av livene deres. Et par dager avslapning ved kysten setter også de mange nye opplevelsene deres i perspektiv. 

Høydepunkter på reisen

 • Bo i tradisjonelle Marokkanske gjestehus
 • 4 dager med lett fottur i Atlasfjellene
 • Kamelsafari med overnatting i ørkenen
 • Besøk den godt bevarte festningsbyen Ait Ben Haddou 
 • Dampbad i lokal hammam
 • Badeliv og ferskt fanget fisk i Essaouira
 • Gatekunstnere og marked med utallige boder i det livlige Marrakech
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Marrakech

Ved ankomsten til Marrakech blir dere hentet på flyplassen av vår samarbeidspartner og kjørt til deres riad i Marrakech. En riad er et tradisjonelt marokkansk gjestehus der den typiske arkitekturen innebærer en innvendig hage eller gårdsplass. Innredningen er typisk marokkansk med varme farger. Høyt servicenivå er karakteristisk for oppholdet. Riaden har også skapt mange lokale arbeidsplasser, så du får ikke en mer marokkansk opplevelse enn dette.

Overnatting Hotel i Marrakech
Dag 2 Bil til Imlil. Fottur til Tachedirt

Dere blir hentet på deres riad og kjørt til Imlil som ligger på 1740 meters høyde. Herfra går dere over fjellpasset Tizi’ n Tamatert (2.279m) til Tacheddirt. Fotturen tar omtrent 4 timer. Tacheddirt er den høyst beliggende byen i Atlasfjellene. De fleste husene i byen er bygget av gjørme og halm, noe som får husene til å blende seg diskre inn i det omgivende fjellandskapet. (F,L,M)

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatting Guesthouse
Dag 3 Tachedirt til Imsker

Fra Tacheddirt fortsetter fjellturen deres til Imsker. Turen går gjennom den vakre Imanene dalen og dens mange berberlandsbyer. Berberne utgjør omtrent halvdelen av Marokkos befolkning og er tradisjonelt bønder. Etter cirka 5 timers fottur er dere framme ved dagens mål og sjekker inn på et lokalt gjestehus i Imsker. (F,L,M)

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Guesthouse
Dag 4 Imsker til Tizi Oussem

Fra Imsker går dere opp over fjellpasset Tizi n 'Lbour. Her krysser dere Imlil-dalen, før dere krysser enda ett vakkert fjell pass, Tizi n ’Tacht. Stien leder dere gjennom Azzadene dalen, og etter cirka 6 timers fottur er dere fremme ved Tizi Oussem, hvor dere skal overnatte i et lokalt gjestehus. Her er det også en mulighet for å hoppe i et dampbad i hammam, et tradisjonelt badehus. (F,L,M)

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatting Guesthouse
Dag 5 Tizi Oussem til Imlil

Dagens fottur tar dere til Imlil, som var utgangspunktet for deres fottur. Dere går forbi Ighouliden fossen og går over fjellpasset Tzi M'zzik. Etter omtrent 5 timers fottur er dere fremme ved gjestehuset i Imlil hvor dere skal tilbringe natten. Den livlige oasebyen bærer preg av å være utgangspunktet for mange av områdes fotturer. (F,L,M)

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Guesthouse
Dag 6 Imlil til Dades Gorge

Etter frokosten drar dere fra Imlil med bil. Noe av det første dere passerer på bilturen er det spektakulære Tizi n’ Tichka passet. Dere passerer så en del berberlandsbyer før dere ankommer ørkenen. Ved elveleiets oaser og på de ufruktbare fjellene ligger kasbah’erene tett. En kasbah er en befestet landsby, originalt bygd som et trygt område som lokale ledere kunne bo i. Dere kjører så videre gjennom Rosenes Dal og overnatter i Dades Gorge, som ligger i det uttørkede, men fargerike og vakre Dades dal. (F,L,M)

Overnatting Guesthouse
Dag 7 Kamelridning i ørkenen

Etter frokosten blir dere kjørt til Todra Gorge, og etter et kort stopp der fortsetter turen til Erg Chebbis, som har et veldig vakkert sanddyne landskap. Dere ankommer midt på ettermiddagen, så etter en kort pause rir dere videre inn i ørkenen på kameler. Her skal dere overnatte i berbertelt. Etter å ha sett den nydelige solnedgangen, blir det servert en herlig middag i den store ørkenen. (F,L,M)

Overnatting Berbertelte
Dag 8 Transfer til Ait Ben Haddou

Etter soloppgangen og frokosten rir dere tilbake. Nå går turen til Ait Ben Haddou, som er en av de mest velbevarte kasbahene i Marokko. Ait Ben Haddou er oppført på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Innenfor festningsmurene ligger husene tett. Noen ser beskjedene ut, mens andre er små slott med tårn og dekorasjoner. Overnatting i Ait Ben Haddou. (F,L,M)

Overnatting Guesthouse
Dag 9 Ait Ben Haddou til Taroudant

Fra Ait Ben Haddou fortsetter dere gjennom et praktfullt vulkansk landskap til Taroudant, en sjarmerende by som gjemmer seg bak høye murer. Byen kalles også ”Marrakechs Bestemor” og her er det en herlig stemning av markedsby og karavanrute. Gå på oppdagelse gjennom de smale gatene, kjøp suvenirer fra lokale handverkere og besøk tehus. Overnatting på hotell. (F)

Overnatting Hotel
Dag 10 Kystbyen Essaouira

Gjennom en frodig og grønn argan skog kjører dere videre til Essaouira, en vennlig by ved Atlanterhavskysten. Har dere for mye energi til å sole dere på hotellets terrasse, kan dere utforske byens smale gater eller gå en tur langs stranden. Om morgenen kan dere se fiskebåtene losse fra seg sardinene som de har fanget. Om kvelden blir det servert deilig fersk fisk på de små, hyggelige havnerestaurantene. Dere tilbringer tre netter i Essaouri, og er fri til å gjøre det dere vil på dagene. (F)

Overnatting Hotel
Dag 13-14 Marrakech

På turens trettende dag skal dere til Marrakech, hvor dere skal bo de siste to nettene. Byens midtpunkt er torget, Djemaa el Fna, er fortryllende opplevelse av slangetemmere, akrobater og historiefortellere. Om kvelden er det mulig å kjøpe et måltid fra et av de mange små bodene. De serverer blant annet kebab, fisk og skaldyr, supper og salater. Byens medianer og markeder brister av en fargerik miks av tepper, frukt og ullgarn. Bak små porter finner dere vakre monument for gamle sultaner, gamle palasser og koranskoler. Avslutt dagen på beste måte med et besøk i en hammam. Dere har to overnattinger i Marrakech. (F)

Overnatting Hotel i Marrakech
Dag 15 Hjemreise fra Marrakech

Dere blir hentet på riadet dere bor på og kjørt til flyplassen for deres avreise. 

F = Frokost
L  = Lunsj
M = Middag

Prisen inkluderer
 • All transport ifølge program
 • 3 netters opphold i Marrakech på turistklasse hotell/riad i delt dobbeltrom
 • 1 natts opphold i Dades på turistklasse hotell/riad på delt dobbeltrom
 • 1 natts opphold på riad i Ait Ben Haddou
 • 1 natts opphold på turistklasse hotell/riad i Taroudant
 • 3 netters opphold på turistklasse hotell/riad i Essaouira
 • 4 dagers/3 netters fottur som beskrevet i programmet med overnatting i gjestehus
 • 2 dagers/1 natts kamelsafari med overnattning i telt
 • Halvdags sightseeingtur i Taroudant
 • Halvdags sightseeingtur i Marrakech
 • Måltider ifølge program
 • Lokal engelsktalende guide, kokk og muldyrsførere
 • Muldyr til transport av bagasjen
Ikke inkludert
 • Flyreise Norge til Marrakech tur/retur
 • Avbestillings- og reiseforsikringer
 • Tips til sjåfør, guide, kokk og muldyrsførere (cirka 800 kr per deltager)
Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum 2 deltagere og overnatter i et delt dobbeltrom

Turen kan arrangeres daglig, hele året rundt.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Marrakech, Marokko t/r er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Links
Momondo

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet turen. Det spiller ingen rolle når på døgnet dere lander eller flyr fra Marrakech. Dere blir hentet på flyplassen og transportert tilbake til flyplassen igjen når turen deres er ferdig, all transport er som nevnt inkludert i prisen. 

Mat og drikke

I Marrakech, Taroudant og Essaouira er frokost inkludert, med dere står selv for resten av måltidene. På fotturen og kamelsafarien er alle måltider inkludert og der er mulighet for å kjøpe brus osv.

Overnattinger

I Marrakech, Ait Ben Haddou, Dades, Taroudant overnatter dere på et "riad", som er hyggelige turistklassehotell, der frokosten er inkludert. På selve fotturen overnatter dere i gjestehus. På kamelsafari overnatter dere i tradisjonelle berbertelt.

En dag på stien

En typisk fotturdag begynner med vekking mellom 06.00 - 06.30. Når dere har fått kledd på dere og spist frokost, pakker dere bagasjen og begynner turen cirka. kl. 08.00. Rundt klokken 12.00 har dere en god lunsjpause, før dere fortsetter turen. Dere er fremme ved overnattingsstedet en gang på ettermiddagen.

Vansklighetsgrad

Fotturen er grad 2. Dere går på gode stier og har forholdsvis korte dagsmarsjer.

Visum til Marokko

Norske borgere er ikke visumpliktige for innreise til Marokko, og kan oppholde seg maksimalt tre måneder i landet.

Vaksiner

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

Praktiske opplysninger og pakkeliste

Ved bestilling av turen mottar dere flere praktiske opplysninger og pakkeliste til turen.

Reiseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Klima

Mars til oktober er gode månder å gjøre denne turen på. Dagstempraturen bruker å ligge på rundt 20-25 grader. I sommerperioden er det varmt og over 30 grader i lavt liggende områder. Fotturen kan gjennomføres året rundt, også om vinteren. I perioden november til februar er det kaldere i det lavt liggende regionenene med en dagstempratur på 10-15 grader.

Se også disse reisene