Topptur til Mt. Toubkal – den nye ruten
Se bilder

Topptur til Mt. Toubkal – den nye ruten

Topptur med lokal guide

Denne turen fra Mount Toubkal går langs en ny rute. Turen tar deg gjennom en mindre turistisk del av Atlasfjellene og gjennom små autentiske Berber-landsbyer. Selve stigningen er ikke teknisk vanskelig, og de fleste kommer seg til toppen.
Med på turen har du en lokal guide, kokk og muldyrsjåfør, som sørger for at du får en virkelig god opplevelse.

Marrakech ligger så vakkert til ved foten av Atlasfjellene. Her kan du utforske gatene og markedene i gamlebyen, der slangetemmere, historiefortellere og akrobater tilbyr magiske forestillinger hver natt. Atlasfjellene er sannsynligvis den vakreste og mest spennende delen av Marokko.
Denne turen passer veldig godt hvis du vil prøve deg i høyden, og om mulig senere på toppen av f.eks. Kilimanjaro i Tanzania eller tur til Everest Base Camp. Du får en god følelse av hvordan det er å være i høyde der det er mindre oksygen.

 • Opphold i berberlandsbyer
 • Topptur Mount Toukbal, Nord-Afrikas høyeste fjell, 4.167moh
 • Turen starter og slutter i eksotiske Marrakech
 • Erfaren lokal fjellguide, sjåfør, muldyrsfører og kokk
 • 4 dages trek med helpension
 • Vakker natur og gjestfri kultur

OBS: Hvis det er mye snø i vintermånedene kan det bety endringer i dagsprogrammet.

feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Marrakech

Uansett når du ankommer, blir du møtt på flyplassen og kjørt til hotellet ditt i Marrakech. Du har resten av dagen i Marrakech.

Overnatting Hotel i Marrakech
Dag 2 Marrakech til Tahliouine

Du står opp tidlig på hotellet ditt i Marrakech, og etter er minibussen klar. Under kjøreturen kan du glede deg over det spennende landskapet. Når du kommer til startpunktet for fotturen, blir du møtt av resten av personalet som tar deg til toppen av Mt. Toubkal. Du går gjennom Imioughlad og begynner å gå opp mot det første fjellovergangen. Her vil du være 2000 moh og nyte spektakulær utsikt over Tigouga-regionen, Taroudant og Angour-fjellene i nord. Etter lunsj ankommer du landsbyen Tahliouine, hvor du overnatter i en berber hytte.

Vandretid Ca. 4½ timer
Overnatting Hytte
Dag 3 Tahliouine til Tizgi

Du starter dagen tidlig for å unngå varmen mens du går opp til neste fjellovergang. Når du kommer til Teouti-passet i en høyde av 2400 moh, går du ned til landsbyen Assaka. Etter lunsj går det oppover igjen til du kommer til landsbyen Tizgi, der overnatter du i en hytte.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatting Hytte
Dag 4 Tizgi til Azib Tamsoult

Dagens fottur finner sted i det vakre og ville landskapet på High Atlas. Her møter du sauehyrder og flokkene deres. Etter morgenturen kan du gå nedover dalen ved elven Azaden, hvor du spiser lunsj. Når du har fått nok energi, drar du til landsbyen Azib Tamsoult, som er i 2250moh.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatting Hytte
Dag 5 Azib Tamsoult til Toubkal Base Camp

I dag er en tøff dag og du kommer godt opp i høyden. Turen er en utfordrende stigning til Aguelzim-passet i en høyde av 3450moh. Klatringen er lang, men byr på spennende fotturer. Når du ankommer passet, kan du nyte utsikten over toppen av Mt. Toubkal. Deretter går du ned mot Toubkal Base Camp i en høyde av 3200moh.

Vandretid Ca. 6½ timer
Overnatting Hytte i sovesal
Dag 6 Topptur til Mt. Toubkal

Dette er den store dagen, etter fire dager i Toubkal nasjonalpark, når du toppen av Nord-Afrikas høyeste fjell. Du starter stigningen ved daggry for å unngå solen og etter omtrent tre timer når du toppen av Nord-Afrika – og for en utsikt! Når du har nytt utsikten, kan du gå tilbake til Base Camp hvor du spiser lunsj. Deretter drar du tilbake til landsbyen Imlil, hvor du overnatter.

Vandretid Ca. 7½ timer
Overnatting Hytte
Dag 7 Imlil til Marrakech

Etter frokost blir du kjørt til Marrakech, hvor du sjekker inn på hotellet ditt. Kjøreturen tar omtrent 1½ time. Etterpå har du tid til å glede deg over den spennende byen.

Overnatting Hotel i Marrakech
Dag 8 Hjemreise

Transport til flyplassen og hjemreise.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • 2 netters opphold i Marrakech på turistklasse hotell i delt dobbeltrom, inkl. frokost
 • Transport fra hotellet i Marrakech til inngangen til Atlasfjellene
 • 5 dages/4 netters fjelltur til Mount Toubkal med overnatting i gjestehus
 • Alle måtider under fjellturen
 • Lokal engelsktalende guide, kokk og muldyrsfører
 • Muldyr til transport av bagasjen
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Marrakech
Ikke inkludert
 • Flyreise fra Norge til Marrakech t/r
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Drikkepenger til guide, kokk og muldyrsførere (cirka 300 kr per deltager)
 • Lunsj og middag i Marrakech
Generelt om reisen

Dette er en individuell reise. Det vil si at det er bare du som er med på turen og du har din egen guide og kokk. For eksempel, hvis du ikke har noe imot å bli satt sammen med andre reisende, kan du gi oss beskjed, og vi vil sette deg sammen med andre hvis de har samme ønske.

Det er mulig å kjøpe denne turen med eller uten flyreisen inkludert. Hvis du velger å ikke ha flyreisen inkludert, sørger vi for at du blir hentet og kjørt til flyplassen uansett hvilket tidspunkt på dagen du ankommer.

På denne turen har du en lokal guide og en kokk med på reisen. Guidene dine snakker engelsk og er eksperter i området og har reist mange ganger før.

Turen kan arrangeres daglig, året rundt.

Om vinteren (november-mars) vil turen ha noen endringer siden det er færre timer med dagslys og det er mulighet med snø på toppen av Toubkal. Imidlertid er det fortsatt mulig å gå denne fjellturen. Om du trenger utstyr kan dette leies lokalt.

Transport / flyreise

Flyturen fra Norge til Marrakech, Marokko t / r er ikke inkludert i reisearrangementet. Det er veldig enkelt å finne et fly til Marrakech via Momondo, for eksempel. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du ønsker hjelp med å finne den rette flyreisen.

Links
Momondo

OBS: Det spiller ingen rolle hvilken tid på dagen du ankommer Marrakech. Du blir hentet på flyplassen og kjørt til flyplassen etter turen, og all transport som nevnt i programmet er inkludert.

Mat og drikke

Frokost er inkludert i Marrakech, men du må kjøpe de andre måltidene selv. På reisen er alle måltider inkludert, og du kan kjøpe brus på gjestehuset. Te / kaffe på er inkludert.

Overnattinger

I Marrakech tilbringer du natten i en såkalt "riad" som er et koselig hotell i turistklassen, der frokost er inkludert. Under turen tilbringer du natten på gjestehus. Gjestehuset under turen er ganske basic, så ikke forvent noe som minner om et hotell.

Hvis du resier på vinteren, er det viktig å merke seg at hyttene på veien ikke er oppvarmet, noe som krever at du tar med sovepose (se nedenfor under "utstyr").

En dag på stien

En typisk turdag begynner med en vekking mellom kl. 06.00 - 06.30. Når du har kledt på deg og spist frokost, pakker du bagasjen og starter turen rundt kl. 08:00. Klokken 12.00 tar du en god lang lunsjpause før du fortsetter på ettermiddagsturen til neste overnattingssted.

Vanskelighetsgrad

Turen til Mount Toubkal er grad 3. Du går på gode stier, men selve topptur dagen er kategori 4, fordi den siste strekningen til toppen er ganske steinete. Turdagene er ikke spesielt lange, og de fleste vil ikke merke høyden før på toppturdagen.

Visum til Marokko

Norske statsborgere behøver ikke visum til Marokko.

Vaksinasjoner

Vaksinasjoner

Vi henviser til å sjekke helse Norge sin hjemmeside https://helsenorge.no/vaksiner/mine-vaksiner eller https://www.vaksine.no/ eller kontakt din lokale fastlege i god tid før avreise for å få oppdaterte opplysninger om relevante og eventuelt påkrevde vaksinasjoner.

Praktiske opplysninger og pakkeliste

Når du bestiller reisen, vil du motta vår praktiske informasjon og pakkeliste for fotturen i Mount Toubkal.

Vær oppmerksom på at når du bestiller turen fra november til april, kan det være aktuelt å bruke stegjern og isøkser.
Dette kan leies av guiden lokalt.

Pris:
stegjern 20 € per. par
Isøks 15 € per avsnitt

Sovepose
Det er også mulig å leie soveposer på turen. Det koster 20 euro for hele uken. Hvis du er på vintertur vil det være ideelt med en sovepose som håndterer -20 grader, du må ta med din egen. Soveposene kan leies lokalt, takler ned til minus syv grader, så det vil kreve at du sover med varme klær i soveposen.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Toubkal-fjellet kan bestiges året rundt, også om vinteren. I perioden november - april er det kjølig i de lavtliggende områdene med dagtemperatur på 10-15 grader. Temperaturen synker når du stiger, og det er snø på toppen. Fra mars stiger temperaturen og fra mai til oktober er dagtemperaturen 20-25 grader, med mer enn 30 grader i de lave områdene over høysommeren. Her er DMI klimadata for Marrakech

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.