Dag 1 Ankomst til Lucca

Ankomst til Lucca, der du finner deg til rette i den gamle byen, som er kjent for de velbevarte bymurene og det berømte amfiteater. Avhengig av når du ankommer, kan du spasere rundt i byen.

Overnatting 3-stjerners hotel i Lucca
Dag 2 Lucca til Altopascio

Den første vandredagen tar deg fra den historiske byen Lucca til den flotte middelalderbyen Altopascio – husk å oppleve Lucca først og ta deg en tur på bymurene. Den første delen av dagens tur er en god oppvarming i et flatt landskap. Ruten gjennom det flate landskapet tar deg forbi adskillige historiske og religiøse bygninger. Du kommer forbi flere interessante steder, som” The Pieve of Capannori” og” Abbey of Pozzeveri”. Sentrum i Altopascio er også verdt et besøk.

Vandretid Ca. 4½-5 timer
Distanse 18KM
Overnatting 3-stjerners hotel i Altopascio
Dag 3 Altopascio til San Miniato

Etter en tidlig frokost begynner fotturen til San Miniato. Etter et flatt parti møter du den første bakken på turen. Området Cerbaie Naturreservat – villt å ubebodd. Du går over den oldgamle Medici-broen i Ponte a Cappiano, etter dette går du gjennom enda et flatt parti gjennom marklandskapet, som før var Fucecchio-sumpen (noen steder er det fortsatt sumpområder- og dette område er veldig interessant for fugleinteresserte). Rundt middagstid kommer du frem til den vakre historiske byen Fucecchio. På den andre siden av byen krysser du Arno-elven og følger den et stykke helt til du ankommer middelalderbyen San Miniato, som ligger så vakkert plassert på en bakketopp.

Vær oppmerksom på: Denne etappen er den lengste på turen. Hvis det er behov for å korte ned dagens fottur er det opplagt å ta en taxi fra Fucecchio, da blir turen kortet ned til ca. 19km. En taxi koster ca. 150kr. Se mulighetene på Rome2Rio.

Vandretid Ca. 6½-7 timer
Distanse 27KM
Overnatting 4-stjernet hotel i San Miniato
Dag 4 San Miniato til Gambassi Terme

Du forlater San Miniato og begir deg ut på en vakker vandring. Turen starter med en kort strekning langs den lille asfalterte veien der det vakre Toscanske landskapet begynner med de bølgende bakker, sypress allé og små bondehus. Her går Via Francigena gjennom Val d’Elsa-området, som har vært bebodd i flere tusen år og var et vittig handelsområde, under den Etruskiske sivilisasjon (fra 800 f.Kr. til 300 f.Kr. – blev senere assimilerte i det romerske rike). Via Francigena følger her de gamle Etruskiske handelsruter og den romerske” Via Clodia” mellom Siena og Lucca. Du passerer flere små landkirker på veien til Gambassi Terme.

I den tidlige middelalder va det stor trafikk i dette området, der reisende passerte frem og tilbake, og det sies at Erkebiskopen Sigeric of Canterbury overnattet i Gambassi Terme, som er en sjarmerende liten by med termisk vann. Hvis du har tid burde du vurdere å få en wellness-opplevelse her. Uansett hva du bestemmer deg for, bør du ta en spasertur i sentrum og se den vakre kirken.

Vandretid Ca. 6-6½ timer
Distanse 24KM
Overnatting 3-stjerners hotel i Gambassi Terme
Dag 5 Gambassi Terme til San Gimignano

Dagens rute er en av de mest berømte strekningene av Via Francigena og går igjennom San Gimignano, som er en av de flotteste middelalderbyer i Toscana. Fra Gambassi Terme går du først et lite stykke over bakkene og passerer flere små landkirker og villaer.” Skyskraperne” i San Gimignano begynner allerede å komme til syne i horisonten. Denne vidunderlige middelalderbyen blir ofte omtalt for å ha de eneste at have de eneste” skyskrapere” i Toscana og er et en av de beste opplevelser på turen. Det var opprinnelig 52” skyskrapere” i byen, men nå er det få igjen. Velhavende familier brukte de høye bygningene til å vise sin status, men de hadde også en praktisk anvendelse, fordi man kunne holde utkikk fra tårnene over ankomster til byen.

Bruk tiden til å spasere en tur langs de gamle bymurene før du begir deg videre der siste stykket langs Via Francigena til den Agriturismo (landsted), her overnatter du. Middag er inkludert.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 19KM
Overnatting Agriturismo**** ved San Gimignano
Dag 6 San Gimignano til Monteriggioni

Du forlater den hyggelige Agriturismo og begir deg mot Monteriggioni – en by som Dante beskrev som den flotteste i Toscana. Vandringen tar deg ned i dalen, hvor du følger elven og omsider når frem til en av de flotteste romanske kirker i Toscana- La Badia a Conèo.

Neste stopp er Quartaia og Gracciano. Etter litt kommer du til Badia ad Isola, som i middelalderen var et viktig stopp på Via Francigena og en imponerende bygning.

Dagens mål er Monteriggioni, hvor du har tid til å nyte en forfriskning på torget i byen før du finner deg til rette på hotellet ditt i sentrum.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 24KM
Overnatting 2-stjerners hotell i Monteriggioni
Dag 7 Monteriggioni til Siena

I dag forlater du Monteriggioni og går sørover mot Siena. Etter du har krysset Via Cassia følger du bianche (grusveier) over bakker og gjennom skog til området nordvest for Siena. Det er adskillige flotte ting at se på veien, som den nå etterlatte landsbyen Cerbaia, slottene ved Chiocciola og San Leonardo-klosteret. Du går igjennom Renai-skogen og ankommer Siena. Etter du har funnet deg til rette på hotellet ditt i sentrum kan du dra til en av de mange koselige restauranter eller bare nyte en forfriskning på Piazza del Campo.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 17KM
Overnatting 3-stjerners hotell i Siena
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og hjemreise.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 3 på grunn av lengden på fotturene.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres med start dato etter deres ønsker, fra mars - oktober.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

Flyreisen til/fra Pisa kan velges øverst på siden.

Hvis du selv vil arrangere flyreisen
Du kan finne flybillettene i en søkemaskine som momondo.no.

Links
Momondo

OBS: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen, til vi har bekreftet reisen

Transporten til/fra flyplassen
Det tar ikke mer enn en halv time med tog fra Pisa til Lucca. Hvis du vil ha et overblikk over den turen, kan du følge denne lenken til Rome2Rio.

Når du skal retur fra Siena til Pisa tar det ca. halvannen time med toget. Få overblikk over denne turen via denne linken: Rome2Rio.

Mat og drikke

Frokost er inkludert alle dager, Vi har dessuten inkludert middag i San Gimignano, hvor du bor på Agriturismo.

Overnatting

Overnattingene foregår på følgende standarder:

Lucca: 3-stjerners hotell
Altopascio: 3-stjerners hotell
San Miniato: 4-stjerners hotell
Gambassi Terme: 3-stjerners hotell
San Gimignano: 4-stjerners Agriturismo
Monteriggioni: 2-stjerners hotell
Siena: 3-stjerners hotell

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.:

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.