Dag 1 Ankomst til Niederdorf/Villabassa eller Dobbiaco/Toblach i Pusteria-dalen

Dere ankommer til hotellet deres i Hochpustertal (Niederdorf/Villabassa eller Dobbiaco/Toblach). Det er mulig å parkere bilen gratis på en ikke-overvåket parkeringsplass nært hotellet.

Overnatting Dobbiaco/Toblach
Dag 2 Pragser Wildsee til San Vigilio

Dere starter fotturen ved den vakre innsjøen Pragser Wildsee (1.495moh). Herfra går du gjennom det vakre området ved Fanes-Sennes-Prags Naturparken, som er et av de største beskyttede områder i Sør-Tyrol. I skyggen av det imponerende Seekofel-massiv, når dere en seter ved Fojedöra. Her kan dere stope opp og smake det hjemmelagde brødet og alpeosten. Dere går gjennom den stille høytliggende dalen og du går forbi Hochalpensee-innsjøen og når omsider det høyeste punktet. Herfra kan dere se Gaderta-byene langt nede i dalen.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Høydemeter 775M
Høydemeter 1075M
Overnatting San Vigilio
Dag 3 San Vigilio til Badia/Abtei

Dere starter dagen med en tur i kabelbanen til startpunktet for dagens fottur. Stien fører dere gjennom lett skog og over en eng til Piz de Corn. Herfra kan dere se fjellet Peitlerkofel på den motsatte siden. Dere går over Ritjoch-passet og går gjennom fjelllandsbyen La Val. I løpet av turen har dere fjellet Heiligkreuzkofel som bakteppe. Ved foten av tindene Neuner og Zehnerspitze, når dere omsider frem Shelter Heiligkreuz. Dere går en kort nedstigning og tar kabelbanen til Badia.

Vandretid Ca. 5½-6½ timer
Høydemeter 1150M
Høydemeter 950M
Overnatting Badia/Abtei
Dag 4 Badia/Abtei til San Cassiano/St. Kassian

Kabelbanen tar dere tilbake i høyden til de vakre alpinhyttene over Badia/Abtei. Husk å ta dere god tid til å nyte utsikten til tindene Sella, Puezgruppe, Peitlerkofel og Kreuzkofel der de troner frem. Dere går gjennom lerke- og furuskog mot San Cassiano. På veien gjennom de små ”Viles” (små fjell landsbyer).

Vandretid Ca. 3½-4½ timer
Høydemeter 325M
Høydemeter 550M
Overnatting San Cassiano
Dag 5 San Cassiano/St. Kassian til Passo Falzarego

Dagens fottur starter fra hotellet og ruten starter med stille og rolig med å følge bunnen av dalen til Capanna Alpina. I skyggen av de majestetiske tinder Fanes og Conturines følger dere skiltene til Scottoni-refugiet. Herfra går stien gjennom en steinet kløft, som fører dere til den vakre Lagazuoi-innsjøen hvor du kan nyte det krystallklare vannet omringet av tinder. Dere vandrer langs Dolomiti High Trail til passet ved Lagazuoi-massivet. Hvis dere ønsker det kan dere følge stien til refugiet eller fjelltoppen. Nedstigningen går langs Forcella Travananzes til Passo Falzarego. Det er mulig å ta kabelbanen fra toppen av fjellet til Passo Falzarego (og det er inkludert i prisen).

Vandretid Ca. 5-6 timer
Høydemeter 1050M
Høydemeter 625M
Overnatting Passo Falzarego
Dag 6 Passo Falzarego til Cortina d’Ampezzo

I skyggen av det store fjellet Tofane, vandrer dere videre langs Dolomiti High Trail nr. 9. Når dere vandrer langs ruten kan dere se den vakre byen Cortina d’Ampezzo langt nede i dalen. Utsikten til Monte Cristallo, Faloria, Sorapis, Croda dal Lago følger fjellturen deres. En shuttle kjører dere tilbake til Hochpustertal og dere slutter på samme plass som dere startert.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Høydemeter 450M
Høydemeter 1275M
Overnatting Dobbiaco/Niederdorf
Dag 7 Fottur rundt fra Sexten/Sesto

Den siste etappen av fotturen deres tar dere til en vakker sidedal i Pusteria-dalen. Fra Versciaco/Vierschach tar dere kabelbanen opp på Monte Elmo/Berg Helm,, herfra kan du nyte den vakre utsikten til Sesto/Sexten-fjellene. Hahnspiel, Sillian, Klammbach og Helmhang er noen av de hyttene du går forbi på veien før dere slutter fotturen nede i Sesto/Sexten. Herfra kjører dere tilbake til Dobbiaco/Toblach for den siste overnattingen. Den litt lengre turruten inkluderer også en tur forbi hyttene Hahnspiel, Sillian, Klammbach og Alpe Nemes før dere kommer til Kreuzbergpass/ Passo Monte Croce. Herfra tar dere buss/tog tilbake.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 15KM
Høydemeter 575M
Høydemeter 975M
Overnatting Dobbiaco/Toblach
Dag 7 Hjemreise

Fotturferien er snart slutt og det er på tide å dra hjem eller videre ut i verden.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, turkart og andre praktiske ting.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport

Flyreisen fra Norge til Venezia er ikke inkludert i reisens pris.

OBS: Vi anbefaler at du venter på at vi bekrefter turen før du arrangerer transporten din.

Hvis du flyr til Italia
Vi anbefaler at du flyr til Venezia og derfra tar du bussen til Toblach via Cortina.

Få overblikk over denne turen her: Rome2Rio

Hvis du kjører selv
Denne turen er opplagt hvis du selv kjører til Italia, da turen starter og slutter i samme by. Det er mulig å parkere gratis på en offentlig parkeringsplass nært det første hotellet. Det er ikke mulig å bestille parkering hjemmefra.

Transport: fra/til flyplassen

Viktig: Hvis du selv arrangerer transporten bør du vente med å bestille den eventuelle flyreisen til vi har bekreftet reisen din.

HVIS DU KJØRER SELV
Ankommer du i egen bil er det mulig å parkere ved/nært hotellet, på en uovervåket parkeringslass. Turen starter og slutter samme sted.

FRA FLYPLASSEN TIL FØRSTE HOTELL
Det letteste stedet å få overblikk over turen fra Venezia til Dobiacco/Toblach er via hjemmesiden Rome2Rio. Her kan du se de forskjellige muligheter for transport og prisene.

Fra Venezia flyplass er der bussforbindelse direkte til Dolomittene med Cortina Express.
I Cortina skifter du buss - tidene kan sees via linken over.

Skulle du ankomme i Cortina for sent til å nå den siste bussen til Dobbiaco (rundt kl 18-19), kan vi arrangere en transfer for der. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra Venezia Flyplass (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 2590,-  for en bil (max 8 personer). 

Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også mulig å ta toget fra Venezia til Dobbiaco, det er en litt lengre tur. Du kan få et overblikk over tidene fra Venezia Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Mat og drikke

Vi har inkludert en god frokost på hotellene. Det er dessuten inkludert en middag den kvelden hvor du bor i fjellhytten.

Lunsjpakker kan kjøpes på hotellene og det er mulig å kjøpe middag på alle overnattingsbyene (bortsett fra i fjellhytten, da der ikke er annet i området - derfor er dette måltid inkludert).

Overnatting

Overnatting er på gode og hyggelige 3-stjerners og til tider 4-stjerners familiedrevne hoteller. En av nettene på denne turen foregår i fjellhytter.

Overnattingene i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.
Vi kan arrangere ekstra netter før eller etter reisen.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området sees DMI's data her:

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.