Dag 1 Ankomst

Dere ankommer til det første hotellet i Hochpustertal (Niederdorf eller Toblach), hvor du kan sjekke inn på rommet ditt. Det er mulig å parkere nært hotellet om du har bil.

Overnatting Hochpustertal (Niederdorf eller Toblach)
Dag 2 Niederdorf/Toblach - Pragser Wildsee - Olang - Niederdorf

Fra Niederdorf/Toblach sykler du langs sykkelstien til inngangen til Pragser-dalen. Herfra sykler du videre opp til Pragser Wildsee-sjøen, som alltid fortryller de besøkende med sitt krystalklare turkisblå vann. Etter en kort oppoverbakke til St. Veit Sykler du videre til en skogsti langs med Pragser Dolomites til Brunstalm (alpin eng 1898 meter over havet). Etter en pause og muligvis en forfriskning kan du nyte turen ned til Oberolang og derfra til Niederdorf/Toblach langs sykelstier.g.

Distanse 40KM
Høydemeter 1200M
Dag 3 Niederdorf - Eggerberg - Niederdorf

Den første delen av dagens etappe går langs en asfalteret vei til utkikssposten på Eggerberg (1480m). Derfra kjører du via skogstier til baksiden av fjellet Ratsberg (1620m), hvorfra det går nedover til Silvesteralm (en alpin eng 1800m over havet). Du kjører via Innichberg tilbake til Niederdorf/Toblach.

Valgmulighet: Erfarne mountainbikere kan velge å dra fra Silvesteralm sykle langs en gammel militærvei til Markinkele (2545m). Denne toppen, som er Villgraterfjellets sørligste tinder, tilbyer en fantastisk utsikt over to av "De Tre Tinder".Dere tar den samme veien tilbake til Silvesteralm og derfra tilbake til Niederdorf/Toblach.

Distanse 45 eller 65KM
Høydemeter 1100 eller 1850M
Dag 4 Niederdorf - Helm - Rotwand - Niederdorf

I dag kommer du til å oppleve en av de vakreste daler i Dolomittene. Du forlater Niederdorf/Toblach i en sykkelsti og når til Innichen. Herfra sykler du via Innichner Sonneberg ("Innichens solrike fjell") til skisportsfjellet Helm (2041m). Herfra har du en fremragende utsikt over Sextner-Dolomitterne. Etter en kort nedkjørsel til Mittelberg-fortet, når du engene rundt Rotwand og Bad Moos. Herfra sykler du via sykkelstier langs med Sexten-elven til du kommer til de gamle thermiske bad ved Innichen. Når du har hygget deg her kjører du i retur til Niederdorf/Toblach.

Distanse 60KM
Høydemeter 1400M
Dag 5 Niederdorf - Gemärk - Cortina d'Ampezzo

Du forlater Niederdorf/Toblach og kjører sørover via en sykkelsti, som går langs Dolomittenes gamle jernbane. På turen passerer du to innsjøer; Toblacher See og Dürrensee, etter det når du grensen (Gemärk) mellom regionene Trentino-Südtirol og Veneto. Du følger sykkelstien til Ospitale. Herfra kjører du en tur i Padeon-dalen i skyggen av Mount Cristallo til Tre Croci-passet og derfra en lett nedkørsel til Cortina d'Ampezzo, hvor du overnatter.

Distanse 45KM
Høydemeter 1100M
Dag 6 Cortina - Cortina

Du forlater Cortina via en sykkelsti og kjører til Fiames. Herfra fortsetter du til du kommer til parkeringsplassen S. Umberto, hvor du snur og kjører opp til hytten Rifugio Ra Stua (1668m). Du fortsetter til en annen hytte; Senneshütte (2120m). Nå begynner en lang nedkjørsel, hvor du innleder med å kjøre forbi enda et refugium - Rifugio Fodara Vedla (1980m) - til Rifugio Pederü (1540m). Via en gammel militærvei sykler du til Faneshütte (2060m) via den vakre innsjø Lago di Limo. Herfra kjører du tilbake til Cortina i skyggen av Vallon Bianco.

Distanse 50KM
Høydemeter 2000M
Dag 7 Cortina - Gemärk - Plätzwiese - Niederdorf/Toblach

I dag når du til det høye plateau ved Plätzwiese, hvor du kan skue mot Mount Dürrenstein og Hohe Gaisl. Utover en vakker natur og en deilig ro får du en fremragende utsikt over Monte Cristallo, Tofane, Three Peaks bare for å nevne et par stykker.
Først kjører du via sykkelstien til regionsgrensen (Gemärk), herfra kjører du via gamle militærveier til Plätzwiese. Etter en kort pause og en forfriskning kjører du nedover til Pragser-dalen med de mørke og dype skoger. Herfra kjører du via sykkelstier tilbake til Niederdorf/Toblach.

Valgmulighet: Erfarne eller ambisiøse mountainbikere kan kjøre fra Dürrensteinhütte på Strudelkopf og nyte utsikten over de verdensberømte "Three Peaks" og Höhlensteintal-dalen.

Distanse 40 eller 50KM
Høydemeter 1000 eller 1300M
Dag 8 Hjemreise

Nå er du ferdig med å kjøre mountainbike i Dolomittene for denne omgang. Du sjekker ut av hotellet etter frokosten og drar hjem eller videre ut i verden.

Generelt om reisen

Dolomittene er et fantastisk vakkert område fullt av gamle landsbyer, vakre fjell og vidstrakte skoger. Det er absolutt ikke uten grunn at Dolomittene har kommet inn på UNESCOs liste over verdensarvsteder, og på denne turen vil du oppleve hvorfor.

På denne turen blir det terrengsykling langs gamle militær- og skogsstier. Hver dag byr på flotte naturopplevelser og vakker utsikt over Dolomittene i full blomst. Turen foregår delvis langs Dolomittenes berømte MTB-maratonbane, brukt i Dolomite Superbike-løpet, som arrangeres hvert år i juli. Du kjører gjennom Dolomittenes berømte naturparker Fanes-Sennes-Praha, Ampezzaner Dolomite og Sextner Dolomite.

Denne turen er mulig for alle som er i god fysisk form

Transport / Flyreise

Øverst på denne siden kan du velge om du ønsker flyreisen inkludert i reisens pris. Du er også velkommen til å arrangere transporten selv.
OBS: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flyreisen til vi har bekreftet turen.

Lenke
Momondo

Fra Venezia til Toblach
Fra flyplassen i Venezia er der buss forbindelse direkte til Dolomittene med  Cortina Express. En annen mulighet er å dra til Maestre, herfra går ATVO-bussene til Cortina.
I Cortina skifter du buss - tidspunktet bussene går kan du finne ved hjelp av lenken over eller ved å følge denne lenken Rome2Rio.

Ankommer du Cortina for sent til at nå den siste bussen til Dobbiaco (rundt kl 18-19), kan vi arrangere en transfer til deg. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra flyplassen i Venezia (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 3.090,- for en bil (max 8 personer).

Andre muligheter
Fra Innsbruck er det fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.
Det er også mulig å ta toget fra Venezia til Dobbiaco, det er en litt lengre tur. Du kan få et overblikk over tidene fra Venezia Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Hvis du har kjørt selv og bilen står i Toblach
Hver onsdag og lørdag arrangerer vi en transfer retur fra Venezia (Maestre) til Niederdorf/Toblach. Prisen er 65 euro pr. person og den må bestilles på forhånd men betales lokalt. Det er mulig å parkere bilen nært det første hotellet.

Overnatting

På denne reisen bor du på 3-4-stjerners hoteller.

Overnatting er på gode 3-stjerners og til tider 4-stjerners familiedrevne hoteller. 
Overnattingene i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.

 

Vi kan arrangere ekstra netter før og/eller etter turen. Se prisen på side 2 i bestillingsskjemaet.

Mat og drikke

Vi har inkludert en komplett frokost på hotellene.
Matpakker kan kjøpes på hotellet.
Halvpensjon kan kjøpes, så middag er inkludert på reisen Halvpensjon kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Leie Terrengsykkel

Hvis du enten ikke har terrengsykkel eller om du ikke ønsker å ta den med, kan du leie en av oss.

 Syklene heter: Bianchi Kuma 27.2

 

 

 

 

 

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge turen din i henhold til været, men å hjelpe med et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området her er en oversikt. Data er fra yr.no.
Du kan dra på denne reisen i sommersesongen, når fjellhyttene er åpne.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.