Terrengsykling i Dolomittene
Se bilder

Terrengsykling i Dolomittene

Sykkelferie på egen hånd

Dolomittene er et fantastisk vakkert område fylt med gamle landsbyer, vakre fjell og store skoger. Det er ikke uten grunn at Dolomittene er kommet på UNESCOs liste over verdenskulturarv og på denne turen får du se hvorfor.

På denne turen kjører mountainbike langs gamle militær- og skogstier. Alle dager byr på store naturopplevelser og vakre utsikter over Dolomittene i sin prakt. Turen forgår delvis langs Dolomittenes berømte MTB-marathon-track, som brukes i Dolomite Superbike-løpet, som avholdes hvert år i juli måned. Du kjører gjennom Dolomittenes berømte naturparker Fanes-Sennes-Prags, Ampezzaner Dolomiten og Sextner Dolomiten.

Denne turen er mulig for alle som er i god fysisk form.

Høydepunkter på turen

 • Dere opplever Dolomittene, som er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Naturparken Fanes-Sennes-Prags
 • "Pragser Wildsee" - den flotteste innsjø i Dolomittene
 • Naturparken Sextner Dolomiten med det berømte Sexten-solur
 • Byen Cortina d'Ampezzo - Dolomittenes perle
 • Plateauet ved Plätzwiese
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Dag 1 Ankomst

Dere ankommer til det første hotellet i Hochpustertal (Niederdorf eller Toblach), hvor du kan sjekke inn på rommet ditt. Det er mulig å parkere nært hotellet om du har bil.

Overnatting Hochpustertal (Niederdorf eller Toblach)
Dag 2 Niederdorf/Toblach - Pragser Wildsee - Olang - Niederdorf

Fra Niederdorf/Toblach sykler du langs sykkelstien til inngangen til Pragser-dalen. Herfra sykler du videre opp til Pragser Wildsee-sjøen, som alltid fortryller de besøkende med sitt krystalklare turkisblå vann. Etter en kort oppoverbakke til St. Veit Sykler du videre til en skogsti langs med Pragser Dolomites til Brunstalm (alpin eng 1898 meter over havet). Etter en pause og muligvis en forfriskning kan du nyte turen ned til Oberolang og derfra til Niederdorf/Toblach langs sykelstier.g.

Distanse 40KM
Høydemeter 1200M
Dag 3 Niederdorf - Eggerberg - Niederdorf

Den første delen av dagens etappe går langs en asfalteret vei til utkikssposten på Eggerberg (1480m). Derfra kjører du via skogstier til baksiden av fjellet Ratsberg (1620m), hvorfra det går nedover til Silvesteralm (en alpin eng 1800m over havet). Du kjører via Innichberg tilbake til Niederdorf/Toblach.

Valgmulighet: Erfarne mountainbikere kan velge å dra fra Silvesteralm sykle langs en gammel militærvei til Markinkele (2545m). Denne toppen, som er Villgraterfjellets sørligste tinder, tilbyer en fantastisk utsikt over to av "De Tre Tinder".Dere tar den samme veien tilbake til Silvesteralm og derfra tilbake til Niederdorf/Toblach.

Distanse 45 eller 65KM
Høydemeter 1100 eller 1850M
Dag 4 Niederdorf - Helm - Rotwand - Niederdorf

I dag kommer du til å oppleve en av de vakreste daler i Dolomittene. Du forlater Niederdorf/Toblach i en sykkelsti og når til Innichen. Herfra sykler du via Innichner Sonneberg ("Innichens solrike fjell") til skisportsfjellet Helm (2041m). Herfra har du en fremragende utsikt over Sextner-Dolomitterne. Etter en kort nedkjørsel til Mittelberg-fortet, når du engene rundt Rotwand og Bad Moos. Herfra sykler du via sykkelstier langs med Sexten-elven til du kommer til de gamle thermiske bad ved Innichen. Når du har hygget deg her kjører du i retur til Niederdorf/Toblach.

Distanse 60KM
Høydemeter 1400M
Dag 5 Niederdorf - Gemärk - Cortina d'Ampezzo

Du forlater Niederdorf/Toblach og kjører sørover via en sykkelsti, som går langs Dolomittenes gamle jernbane. På turen passerer du to innsjøer; Toblacher See og Dürrensee, etter det når du grensen (Gemärk) mellom regionene Trentino-Südtirol og Veneto. Du følger sykkelstien til Ospitale. Herfra kjører du en tur i Padeon-dalen i skyggen av Mount Cristallo til Tre Croci-passet og derfra en lett nedkørsel til Cortina d'Ampezzo, hvor du overnatter.

Distanse 45KM
Høydemeter 1100M
Dag 6 Cortina - Cortina

Du forlater Cortina via en sykkelsti og kjører til Fiames. Herfra fortsetter du til du kommer til parkeringsplassen S. Umberto, hvor du snur og kjører opp til hytten Rifugio Ra Stua (1668m). Du fortsetter til en annen hytte; Senneshütte (2120m). Nå begynner en lang nedkjørsel, hvor du innleder med å kjøre forbi enda et refugium - Rifugio Fodara Vedla (1980m) - til Rifugio Pederü (1540m). Via en gammel militærvei sykler du til Faneshütte (2060m) via den vakre innsjø Lago di Limo. Herfra kjører du tilbake til Cortina i skyggen av Vallon Bianco.

Distanse 50KM
Høydemeter 2000M
Dag 7 Cortina - Gemärk - Plätzwiese - Niederdorf/Toblach

I dag når du til det høye plateau ved Plätzwiese, hvor du kan skue mot Mount Dürrenstein og Hohe Gaisl. Utover en vakker natur og en deilig ro får du en fremragende utsikt over Monte Cristallo, Tofane, Three Peaks bare for å nevne et par stykker.
Først kjører du via sykkelstien til regionsgrensen (Gemärk), herfra kjører du via gamle militærveier til Plätzwiese. Etter en kort pause og en forfriskning kjører du nedover til Pragser-dalen med de mørke og dype skoger. Herfra kjører du via sykkelstier tilbake til Niederdorf/Toblach.

Valgmulighet: Erfarne eller ambisiøse mountainbikere kan kjøre fra Dürrensteinhütte på Strudelkopf og nyte utsikten over de verdensberømte "Three Peaks" og Höhlensteintal-dalen.

Distanse 40 eller 50KM
Høydemeter 1000 eller 1300M
Dag 8 Hjemrejse

Nå er du ferdig med å kjøre mountainbike i Dolomittene for denne omgang. Du sjekker ut av hotellet etter frokosten og drar hjem eller videre ut i verden.

Prisen inkluderer
 • Overnattinger på 3- og 4-stjerners hoteller i dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • Detaljerte rutebeskrivelser og annen nødvendig dokumentasjon
 • Bagasjetransport mellom overnatyingsstedene
 • Velplanlagte ruter
 • Service hotline
 • Gratis parkering ved hotellet (hvis du har bil)
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Italia t/r
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
 • Sykelleie (kan velges på bestillings-blanketten)
 • Halv Pensjon (kan velges på bestillings-blanketten)
 • Evt. lokal turistskatt, ca. 1-2€ pr. person pr. natt
Generelt om rejsen

Dolomitterne er et fantastisk smukt område fuldt med gamle landsbyer, smukke bjerge og store skove. Det er bestemt ikke uden grund at Dolomitterne er kommet på UNESCOs liste over verdenskulturarv og på denne tur får I syn for sagen.

På denne tur kører mountainbike I langs gamle militær- og skovstier. Alle dage byder på store naturoplevelser og smukke udsigter over Dolomitterne i fuld flor. Turen forgår delvist langs Dolomitternes berømte MTB-marathon-track, som bruges i Dolomite Superbike-løbet, som afholdes hvert år i juli måned. I kører gennem Dolomitternes berømte naturparker Fanes-Sennes-Prags, Ampezzaner Dolomiten og Sextner Dolomiten.

Denne tur er mulig for alle, som er i god fysisk form.

Transport / Flyreise

Flyrejsen fra Norge til Venedig er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.no. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen indtil vi har bekræftet turen.

Links
Momondo

Fra Venedig til Dobiacco/Toblach
Det letteste sted at få overblik over turen fra Vendig til Dobiacco/Toblach er via hjemmesiden Rome2Rio. Her kan I se de forskellige muligheder for transport og priserne.

Fra Venedig lufthavn er der busforbindelse direkte til Dolomitterne med Cortina Express.
I Cortina skifter i bus - tiderne kan ses både på linket over.

Skulle I ankomme i Cortina for sent til at nå den sidste bus til Dobbiaco (typisk omkring kl 18-19), kan vi arrangere en transfer for jer. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra Venedig Lufthavn (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 2190,-  for en bil (max 8 personer). 

Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også muligt at tage toget fra Venedig til Dobbiaco, det er dog en lidt længere tur. I kan få et overblik over tiderne fra Venedig Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Bil/parkering
Ankommer I i egen bil er der mulighed for at parkere ved/nær hotellet, på en uovervåget parkeringsplads. Turen starter og slutter samme sted.

Hvad er lettest?
Det letteste vil være, at leje en bil i Vendig og stille den ved det første hotel. Det vil blive billigere end at tage en transfer fra Venedig til Dobiacco.

Overnatning

På denne rejse, kommer I til at bo på 3-4-stjernede hoteller.

Overnatning er på gode og hyggelige 3-stjernede og til tider 4-stjernede familiedrevne hoteller. 
Overnatningerne i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.

 

Vi kan arrangere ekstra nætter før og/eller efter turen. Se prisen på side 2 i bookingformularen.

Mad og drikke

Vi har inkluderet en fyldig morgenmad på hotellerne.
Frokostpakker kan købes på hotellet.
Halvpension kan tilkøbes, så aftensmaden er inkluderet på rejsen Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Leje af Mountainbike

Hvis du enten ikke har en mountainbike eller bare ikke vil tage din egen med på ferien, så kan du leje en af os.

 Cyklerne hedder: Bianchi Kuma 27.2

 

 

 

 

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra yr.no.
Turen laves i sommerperioden, hvor bjerghytterne holder åbent.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.