Dag 1 Ankomst - Cetara eller Vietri

Ved ankomst til Cetara, sjekker du inn på hotellet, hvor syklene venter. Spaser en kveldstur gjennom den lille byens historiske sentrum, som ligger i gåavstand fra hotellet. Middag i hotellets restaurant. Kommer du tidlig kan du ta en kort sykkeltur til den nærliggende Vietri sul Mare, som er kjent for sin farvestrålende kjeramik tjeneste. Opphold på hotell i Cetara (A)

Overnatting Bemerk: Den første natten er enten i Cetara eller Vietri.
Dag 2 Sykkeltur fra Cetara til Amalfi, med mulighet for besøk i Ravello

En sykkelferie langs Amalfikysten i Italia er en uforglemmelig opplevelse! Sorrento-halvøyen er rik på både natur og kulturskatter. Mellom kjente byer som Amalfi, Positano, Ravello samt badebyen Sorrento, venter naturreservater, gamle papirmøller, hyggelige småbyer og barske fjellområder på å bli oppdaget. Denne sykkelturen er for deg, som ønsker å oppleve Italias vakreste kyststrekning i deres eget tempo, på en aktivferie med en god avveksling mellom fysisk utfoldelse og tid til å slappe av og bare nyte. På denne sykkelturen har du mulighet til å oppleve et bredt utsnitt av den populære og imponerende kyststrekningen og som herre over din egen tid, kan du nyte utsikter og holde kaffepauser når det passer deg.

Vandretid Ca. 2,5-3,5 timer
Distanse 25-35KM
Overnatting Ophold på hotel i Amalfi (M,A)
Dag 3 Fra Amalfi via Praiano og Positano til Sant’Agata sui Due Golfi

I dag skal du ut på andre del av den dramatiske ‘Strada Amalfiana’, du går fra Amalfi til Sant’Agata sui Due Golfi, som ligger på halvøyens høyderygg med utsyn over både Amalfi- og Sorrentokysten. Legg ut på den korte sykkeltur gjennom Praiano til Positano, de mest maleriske og også mest dagligdags byer på kysten. Like utenfor Amalfi passerer I ‘Grotta Azzurra’ og den dype fjord Furore, hvor fiskehytter klynger seg til bergknausene. Ved ankomsten til Positano skal du sørge for å sykle ned i byen mot stranden, hvor du kan oppleve byen til fots (de fleste av byens smågater består av trapper). På den anden side av Positano blir kysten mer barsk og der er en pen stigning til Colli di San Pitro, som er vakkert plassert på den høyderyggen som skiller Amalfikysten fra resten av den sorrentinske halvøy. En kort, flat strekning fører til hotellet ditt i Sant’Agata sui Due Golfi. Bruk kvelden på avslapping og nyt en solid middag i hotellets restaurant.

Vandretid Ca. 3 timer
Distanse 32KM
Overnatting Ophold på hotel i Sant’Agata sui Due Golfi. (M,A)
Dag 4 Fra Sant’Agata via Sorrento til Positano

På den første del av dagens rute, sykler du på platået, høyt over kysten i retning mot Punta Campanella, halvøyens ytterspiss. Her kan du beundre både det skjønne panorama over kysten mot Capri og sletten, som strekker seg helt til Napoli og domineres av Vesuv. Fra Termini, som ligger på spissen av halvøyen, er det flott utsikt til Capri. Har du lyst kan du kjøre ned til Marina del Cantine, en flott strand - og opp igen, før du kommer tilbake langs den nordlige kystveien, gennem den charmerende landsby Massa Lubrense. Her er også mulighet for å  gjøre en avstikker til Sorrento, der knejser på toppen af lodrette kalkstensklipper højt over havet og er en av Italias mest romantiske attraksjoner. Eller reis inn i landet igjen like inn til Sorrento og kjør opp mot Sant’Agata sui Due Golfi. Herfra en kort flat strekning til Colle di San Pietro og videre hele veien ned til Positano. Å suse ned denne vei like før solnedgangen er en sykkelopplevelse i verdensklasse! Føl dere hjemme på hotellet i Positano, før dere går ut for å spise. Aftenens middag er for egen regning og her er et rikt utvalg av restauranter og pizzeriaer.

Vandretid Ca. 3,5-4,5 timer
Distanse 37-48KM
Overnatting Ophold på hotel i Positano. (M)
Dag 5 Fra Positano til Salerno

Siste dag sykkelsete. Gi dere god tid til å få så mye som mulig av stedets atmosfære og skjønnhet med hjem. Kast et siste blikk på Katedralen i Amalfi, ta en kopp kaffe på det hyggelige torv i Atrani og en kage hos en af Minori’s bagere, eller stop for en kjølig leskedrikk ved Maioris havpromenade. Ta for dere av det smukke landskap langs veien inn mot Cetara og se nærmere på Vietri’s keramikkvarer. Når dere gått av syklene i Salerno, kan dere se litt på byen her. Nyt utsikten fra byens middelalderborg, bli overrasket i den Botaniske Have eller bli overrasket i den historiske bydels labyrint av smågater. Om kvelden ska dere ut på egen hånd og finne en restaurant, der kan dere sette et verdig punktum for deres cykeltur langs Amalfi-kysten, Italias smukkeste kystlandskap

Vandretid Ca. 3,5 timer
Distanse 40KM
Overnatting Ophold på hotel i Salerno. (M).
Dag 6 Hjemreise

Etter frokosten er det på tide å pakke baggasjen og sjekke ut fra hotellet for videre reise eller hjemreise.

Generelt om reisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted. Der er innlagt et velkomstmøte der du bli brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

Flyreisen fra Norge til Italia er ikke inkludert i reisens pris. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

OBS: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flyreisen, inntil vi har bekreftet turen.

Overblikk
Det er lett å få et overblikk over turen fra en hvilken som helst flyplass til Cetara med å bruke Rome2Rio. Linken her viser en søkning fra Napoli til Cetara, men det kan endres, slik det passer med deres foretrukne flyplass.

Hvilken flyplass skal en fly til?
Vi anbefaler, at du flyr til Napoli eller Roma. Det er lettest å fly til Napoli, men det krever alltid en mellomlanding og vanligvis en høyere pris enn å fly direkte til Roma. Til gjengjeld tar det lengre tid å komme fra Roma til Cetara enn det gjør å komme fra Napoli til Cetara. Bruk lenken over til Rome2Rio for å se de forskjellige muligheter.

Det er enkelt å komme seg fra Roma til Cetara
Ved ankomsten til Roma tar du flybussen til Termini, som er sentralstasjonen i Roma. Herfra er regelmessige avganger med Eurostar AV-høyhastighedstoget til Salerno med stopp i Napoli. Høyhastighetstoget kjører opp til 300 km i timen, og turen til Napoli tar 1 time og 10 minutter og 30 minutter videre til Salerno. Prisen for billettene fra Roma til Salerno med høyhastighetstoget er €46.  Med IC-tog tar turen cirka 3 timer og koster ca. €24. På www.trenitalia.com er det lett å få et overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog, men det er vanskelig å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på Termini.

Når en ankommer til stasjonen i Salerno er busselskapet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billett før du går på bussen). SITA bussene kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Bussbilletten til Amalfi koster cirka €6.

Ved tidligere ankomst har du mulighet for å stoppe i Napoli og besøke det verdenskjente arkeologiske museum i Napoli, hvor alle gjenstandene fra Pompeii og Herculaneum er utstilt eller det like imponerende Capodimonte museet. Det er også mulig å ta en heldagsutflukt til Pompeii på turen hjemover. Det kan også anbefales å ta et par dager i Roma.

Overnatting

Overnattingene på turen foregår på 3-stjerners turistklassehoteller (inkl. frokost), og en natt på et sjarmerende Agriturismo, - et landssted (inkl. frokost og middag).

OBS: På dag 1 blir det holdt et velkomstmøte kl. 18:00. Hvis du ikke har mulighet for å være fremme på det tidspunktet, behøver vi å vite et ca. tidspunkt for ankomst, slik vi kan arrangere et annet tidspunkt for velkomstmøte.

1 natt i Cetara, inkl. frokost
1 natt i Amalfi, inkl. frokost
1 natt i Sant’Agata sui Due Golfi, inkl. frokost
1 natt i Positano, inkl. frokost
1 natt i Salerno, inkl. frokost

Vi kan arrangere ekstra netter før og/eller etter turen. Se prisen på side 2 i bestillings-blanketten.

Mat og drikke

På reisen er der inkludert frokost alle dager. Det er også mulig å kjøpe halvpensjon (7x middag). Middagene består av en 3-retters meny og serveres noen ganger på restauranter på byen du overnatter i. Halvpensjon kan velges på side 2 i bestillings-blanketten.

Syklene

Sykkeleie
Du kan leie sykler av god kvalitet og forskjellige størrelser med 24 gear aluminium mountainbikes. Syklene blir levert på det første hotellet og har bagasjebrett, sykkelcomputer, lås og et nødkit.
Ønsker du å leie sykler, ber vi deg være oppmerskom på dette: Vennligst skriv høyden din slik vi kan finne sykkelen som passer til deg.
Pris: For hele turen 690kr pr. sykkel / elsykkel koster 1590kr pr. sykkel.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra DMI.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.