Dag 1 Ankomst til Niederdorf/Toblach

Etter ankomsten til hotellet ditt i Dobbacio (1200 m højde) kan du gå en tur i byen. Denne alpebyen er dominert av en festning og det såkalte ‘Røde Tårn’. Om kvelden kan du spise middag på en typisk lokal restaurant der de serverer lokale spesialiteter.

Overnatting Hotell i Dobbiaco eller nærmeste omgivelser
Dag 2 Fra Toblach til Cortina d'Ampezzo

Turen går utfra Dobbiaco på på vedlikeholdt sykkelsti som er annlagt på den nedlagte jernbaneareal fra Dobbiaco til Calalzo di Cadore. Sykkelruten går gjennom Höhlensteindalen og Dobbiaco/Toblachsøen, som ble dannet etter et stort jordskjelv stengte dalen av ovenfor Rienzafloden. Like etter passerer du krigskirkegården fra 1.verdenskrig. I det du passerer Dürrensøen kan du beundre Lavaredos Tre Tinder. Du er snart i provinsen Belluno, hvor nasjonalparken Dolomiti Bellunesi ligger. Dagens endestasjon er Cortina d’Ampezzo. Utenfor vintermånedene er den lille byen ganske stille og den er et ideelt sted for en fredelig spasertur gjennom byen og dens nærmeste omgivelser. Om kvelden kan du finne et lite spesielt sted og smake de lokale spesialitetene.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 30-35KM
Overnatting Hotel i Cortina d’Ampezzo
Dag 3 Fra Cortina d'Ampezzo til Belluno

I dag også vil mesteparten av ruten følge det gamle jernbaneterrenget som fører ned mot Belluno. På første delen av turen har du Marmoladas på din venstre side, men du sykler mot den lille byen, Pieve di Cadore som er den store italienske 1500-tals maler Tizians fødested. Besøk huset Tizian ble født og ta deg en kopp kaffe eller noe kaldt å drikke på en lokal bar. Fortsett til Calalzo di Cadore, hvor du tar en annen sykkelsti som tar deg til Longarone. Longarone ble fullstendig gjenoppbygget i 1963, etter et stort jordskred resulterte oversvømmelse og ødelegging av byen. Fra Longarone kjører du gjennom et lett bakket terreng helt til du kommer frem til Belluno.

Vandretid Ca. 4-6 timer
Distanse 75KM
Overnatting Hotel i Belluno
Dag 4 Fra Calalzo til Belluno til Feltre

Etter å ha sett Belluno og det historiske sentrum, sykler du videre mot byen Feltre. På din høyre side byr ‘Dolomit Bellunesi’ på utsikter til kalksteinklipper og-tinder. Nå går turen gjennom et bakket landskap. Det anbefales å stoppe ved Cessiomaggiore og besøke sykkelmuseet (Museo delle Bicicletta), hvor tidenes skiftende sykkelmodeller er utstilt side om side med de syklene som har deltatt i store italienske sykkelkonkurranser, som f.eks. Fausto Coppi og Gino Bartali. På slutten av dagen ankommer du til Feltre som er kjent som den berømte arkitekt Palladios fødested. Sjekk inn på hotellet deres og gå en tur i byen for å se de mange kirker og gamle palasser.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distanse 40KM
Overnatting Hotel i Feltre
Dag 5 Fra Feltre til Bassano del Grappa

Dagens sykkeltur tar deg fra Feltre gjennom til Bassano del Grappa og tar deg forbi Corlo-innsjøen. Nå passerer du Brenta- fossens dal. Brenta går under Mt.Grappa, som har lagt navnet til byen Bassano. Under første verdenskrig var Mt. Grappa en italiensk bastion, som beskyttet Veneto-sletten som østerrikerne rettet flere mislykket angrep mot. Fjellet er kjent som en av de tøffeste stigningene på det årlige ‘Giro d’Italia’ sykkelrittet. Dagens sykkeltur slutter ved Bassano del Grappa. Besøk byens sentrum med den praktfulle ‘Piazza dell Libertá’. Gå heller ikke glipp av Villa Angarano, som er tegnet av Palladio. Ta deg en grappa før middagen. Grappa er italiensk brennevin som er produsert ved å presse druerester, kalt pomace, som er igjen etter produksjon av vin.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 55KM
Overnatting Hotel i Bassano del Grappa
Dag 6 Bassano del Grappa til Treviso

Nå er det på tide å legge Bassano del Grappa bak deg, du sykler på rolige landeveier til Treviso. Du sykler forbi Palladios villaer. Du har forlatt fjellområdet og sykler på sletten ned mot Treviso. På veien kjører du gjennom flere landsbyer, en av disse er Asolo som er oppført som en av Italias vakreste landsbyer. Det er overflødig å nevne at Asolo er den perfekte plassen å parkere sykkelen og ta en spasertur i byen og kanskje spise lunsj eller ta en kopp kaffe. Fortsett over Veneto-sletten til Treviso der du overnatter. Treviso er berømt for sitt historiske sentrum, hvor du kan gå rundt i de små gatene og finne en god restaurant til å spise middag.

Vandretid Ca. 4,5 timer
Distanse 55KM
Overnatting Hotel i Treviso
Dag 7 Treviso til Venezia

Sykkelturens siste dag tar deg fra Trevisot til ‘Serenissima’, skjønne Venezia. Du sykler på fredelige sekundære veier gjennom marker og vingårder som produserer kjente viner som Bardolino og Valpolicella. Etter en vask på hotellet ditt i mestre er det på tide å besøke Venezia som er verdensberømt for sine vakre kanaler, gamle renessanse palasser og store kirker. På turen din gjennom byens labyrint må du sørge for å se Markusplassen, Dogepalasset og Rialtobroen. En båttur er et must, kanskje i en gondol tvers over Canal Grande og gjennom de mange sidekanalene. Det er også en god idé å besøke deler av byen som er mindre kjent som f.eks. jødeghettoen, det er så lite turister der at du kommer til å tro at du ikke er i Venezia lenger. Kunstelskere vil besøke et av byens mange muséer eller gallerier. For å få mest ut av Venezias romantiske stemning bør du ta en aperitiff før middagen og en spasertur etter middagen.

Vandretid Ca. 3 timer
Distanse 45KM
Overnatting Hotel i Mestre
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost på hotellet i Mestre er turen ferdig. Det er togtransport til flyplassen i Venezia eller Treviso.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men du må selv sørge for transporten til turens startsted. Det er innlagt et velkomstmøte der du bli brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

Øverst på denne siden kan du velge om du ønsker flyreisen inkludert i reisens pris. Du er også velkommen til å arrangere transporten selv.
OBS: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flyreisen til vi har bekreftet turen.

Lenke
Momondo

Fra Venezia til Toblach
Fra flyplassen i Venezia er der buss forbindelse direkte til Dolomittene med  Cortina Express. En annen mulighet er å dra til Maestre, herfra går ATVO-bussene til Cortina.
I Cortina skifter du buss - tidspunktet bussene går kan du finne ved hjelp av lenken over eller ved å følge denne lenken Rome2Rio.

Ankommer du Cortina for sent til at nå den siste bussen til Dobbiaco (rundt kl 18-19), kan vi arrangere en transfer til deg. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra flyplassen i Venezia (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 3.090,- for en bil (max 8 personer).

Andre muligheter
Fra Innsbruck er det fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.
Det er også mulig å ta toget fra Venezia til Dobbiaco, det er en litt lengre tur. Du kan få et overblikk over tidene fra Venezia Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Hvis du har kjørt selv og bilen står i Toblach
Hver onsdag og lørdag arrangerer vi en transfer retur fra Venezia (Maestre) til Niederdorf/Toblach. Prisen er 65 euro pr. person og den må bestilles på forhånd men betales lokalt. Det er mulig å parkere bilen nært det første hotellet.

Overnatting

Overnattingen er på fine 3-stjerners og til tider 4-stjerners familiedrevne hotell. Nettene i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.

1. overnatting er på et 3-stjerners hotell i Dobbiaco
2. overnatting er på et 3-stjerners hotell i Cortina d'Ampezzo
3. overnatting er på et 3-stjerners hotell i Belluno, i gåavstand til byens sentrum
4. overnatting er på et 3-stjerners hotell i Feltre, nært byens historiske sentrum
5. overnatting er på et 3-stjerners hotell i Bassano del Grappa
6. overnatting er på et hotell i Treviso
7. overnatting er på et 3-stjerners hotell i byen Mestre, som ligger nært Venezia

Vi kan arrangere ekstra netter før og/eller etter turen. Se prisen på side 2 i bestillings-blanketten.

Mat og drikke

På reisen din er frokost inkludert hver dag. Det er også mulig å kjøpe halvpensjon (7x middager). Middagene består av en tre retters meny og det er noen middager som blir servert på restauranter i byene dere overnatter i. Halvpensjon kan du velge på bestillings-blanketten side 2.

Velkomstmøte

Det blir holdt et informasjonsmøte av en av våre lokale samarbeidspartnere, kl. 19.30 på ankomstdagen i resepsjonen - med mindre du får en annen beskjed ved innsjekk.

OBS: Hvis du ankommer for sent til å være med på møtet, er sykkelen og velkomstpakken klar til deg på hotellet.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Sykler

Du kan leie sykler av god kvalitet og forskjellige størrelser med 24 gear aluminium mountainbikes. Syklene blir levert på det første hotellet og har bagasjebrett, sykkelcomputer, lås Cyklerne leveres på det første hotel og er udstyret med bagagebærer, cykelcomputer, lås, og et nødkit.
Ønsker du å leie sykler, ber vi deg være oppmerskom på dette: Vennligst skriv høyden din slik vi kan finne sykkelen som passer til deg.

Sykelleie kan tilvelges på bestillings-blanketten

 

Det er også mulig å leie el-sykkel. Det kan velges på side to i bestillings-blanketten.

 

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra DMI.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.