Dag 1 Ankomst til Niederdorf/Toblach

Du kommer til Niederdorf / Villabassa eller Toblach / Dobbiaco, hvor du finner ditt første hotell. Det er mulig å parkere bilen gratis på en offentlig parkeringsplass i nærheten av hotellet. Det er ikke mulig å bestille parkering på forhånd.

Dag 2 Hochpustertal til Klausen/Chiusa

Den første delen av dagens rute går langs Pustertal sykkelvei. Rienz-elven tar deg til Brunico, hvor du kan ta en pause og spasere gjennom byen. Når du er tilbake på sykkelsete passerer du ruinene av Mühlbacher Klause, som er det siste punktet i Pustertal-dalen. Rett før Bressanone kan du besøke Neustift-klosteret eller Franzen festning. Bressanone er også verdt et besøk. I horisonten ønsker Säben kloster deg velkommen mens det er troner over byen Chiusa, hvor du overnatter.

Distanse 80-85KM
Dag 3 Klausen/Chiusa til Trento

Fra Chiusa sykler du langs Eisack-elven til Ponte Gardena, hvor du kan nyte utsikten over Trostburg Castle. Dalen fører deg til hovedstaden i Sør-Tirol, Bolzano, hvor det snakkes både tysk og italiensk og hvor italienske og tyrolske tradisjoner møtes.

Etter å ha besøkt Bolzanos gågater, følger jeg Etsch-elven og forlater Sør-Tirol forbi Salurner Klause, som danner grensen mellom tyskspråklige Sør-Tirol og italiensk-talende Trentino. Frukttrær og vingårder forlater området til Trento, hvor du kan utforske byens historiske sentrum og besøke Buonconsiglio slottet.

Denne dagen er det også mulig å ta en liten omvei til Kaltern-innsjøen.

Distanse 90KM
Dag 4 Trento til Feltre

Du sykler forbi Caldonazzo Lake, som innbyr til en lengre pause. Den første delen av Caldonazzo er relativt bratt, og turen kan forkortes ved å ta toget (ikke inkludert i prisen). Du sykler gjennom den imponerende Valsugana-dalen, som tar deg til Feltre, en liten by langs den gamle romerske veien "Via Claudia Augusta", som gikk fra Aquileia til Augustburg i Tyskland.

Distanse 95KM
Dag 5 Feltre til Belluno

Dagens sykkeltur er turens korteste etappe. Du sykler langs en fin dal og til slutt når Belluno. I løpet av dagen passerer du fine små landsbyer hvor du kan ta ta pauser og se deg rundt. Hvis du ser nordover, kan du se Dolomittene, som danner rammen for de første stadiene av turen.

Distanse 40KM
Dag 6 Belluno til Pieve di Cadore

I dag drar du nordover og passerer Longarone. Denne byen ble totalrenovert i 1963 etter at et skred ved Vajontdammen forårsaket en flom. Du kjører langs den nye sykkelveien fra Longarone til Pieve di Cadore, hvor du overnatter.

Distanse 45KM
Dag 7 Pieve di Cadore til Hochpustertal

Ren natur er temaet for denne dagen. Den viktigste stasjonen på det tidligere jernbanesporet i Dolomittene finner du i Cortina d 'Ampezzo, omgitt av noen av de mest berømte fjellene i området. Via det tidligere jernbanesporet kommer du inn i grensen til Veneto-regionen og tilbake til Sør-Tirol. Naturparken ved Drei Zinnen / Tre Cime (The Three Tinder) har du til høyre og til venstre har du Fanes Sennes Praha nasjonalpark, og du kan tilbringe dagen med å nyte den vakre utsikten. Vi foreslår en cappuccino eller en is ved Dürrensee-innsjøen eller en båttur på Toblacher See.

Distanse 60-65KM
Dag 8 Hjemreise

Turen er nå over, og det er på tide å reise hjem eller videre ut i verden.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

Prisen er basert på å reise minst to deltakere sammen og bo i et delt dobbeltrom. Mot et engangstillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. Hvor mye ekstra turen koster som solo reisende, kan du se på bestillingsskjemaet hvis du velger "1 voksen".

På denne turen er du på egen hånd uten turguide. Vi har organisert overnatting, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting. Et velkomstmøte har blitt arrangert på ankomstdagen, hvor du vil bli orientert med relevant info angående turen og sykler.

Merk: Hvis du går til bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se prisen inkl. alle ønskede alternativer.

Transport/Flyreise

Flyreisen fra Norge til Venezia er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybilletsøkemaskin som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

OBS: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen til vi har bekreftet turen.

Links
Momondo

Fra Venezia til Dobiacco/Toblach
Den letteste plassen å få overblikk over turen fra Venezia til Dobiacco/Toblach er via hjemmesiden Rome2Rio. Her kan du se de forskjellige mulighetene for transport og prisene.

Fra flyplassen i Venezia er der buss forbindelse direkte til Dolomittene med Cortina Express.
I Cortina skifter du buss - tidene kan sees både på linken over.

Ankommer du i Cortina for sent til at nå den siste bussen til Dobbiaco (rundt kl 18-19), kan vi arrangere transport til deg. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transport fra flyplassen i Venezia (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 3.090,-  for en bil (max 8 personer). 

Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også mulig å ta toget fra Venezia til Dobbiaco, det er en litt lengre tur. Du kan få et overblikk over tidene fra Venezia Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Bil/parkering
Ankommer du i egen bil er det mulighet for å parkere ved/nært hotellet, på en uovervåket parkeringsplass. Turen starter og slutter samme sted.

Hva er lettest?
Det letteste vil være, å leie en bil i Venezia og parkere den ved det første hotellet. Det vil være billigere enn å ta en transfer fra Venezia til Dobiacco.

Overnatting

Overnattingen er på gode og koselige 3-stjerners familiedrevne hotell.

Overnatting i Dobbiaco / Toblach kan også være i Villabassa / Niederdorf.

Vi kan avtale ekstra netter før og / eller etter turen.

Mat og drikke

På reisen er det inkludert frokost alle dager.

Velkomstmøte

Et informasjonsmøte vil bli avholdt av en av våre lokale partnere, som finner sted kl 17:30 på ankomstdagen. Du møtes i resepsjonen med mindre du får beskjed om annet ved innsjekk.

OBS: hvis du kommer for sent til å delta på møtet, vil sykler og velkomstpakke være klar for deg på hotellet.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bildet av klimaet i området kommer en oversikt her. Data er fra DMI.

Sykler

Leie av elsykkel er inkludert i prisen for turen. Syklene leveres på det første hotellet og er utstyrt med bagasjebærer, sykkelcomputer, lås og reparasjonssett. Hvis du vil leie sykler, kan du velge dette på bestillingsskjemaet. Vennligst oppgi ønsket størrelse på sykkelen (din høyde) etter bestilling av turen.

Hvis du vil bruke en vanlig trekking sykkel eller helt velge bort sykkelutleie, kan dette gjøres på side to i bestillingsskjemaet.

 

Det er også muligt at leje elcykel. Dette vælges på side 2 i bookingformularen.

 

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.