Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Fottur Amalfikysten, 6 dager
Se bilder

Fottur Amalfikysten, 6 dager

Fottur på egen hånd

Nå er det mulig å oppleve den fantastiske Amalfikysten på bare 6 dager. Turen byr på fotturer på den klassiske del av den berømte kysten fra Amalfi til Positano

Med en beliggenhet sør for Napoli på sørsiden av Sorrentohalvøyen, ligger denne storslåtte kyststrekning i le for den kalde vinden fra nord og gjør kysten til en destinasjon som kan nytes fra tidlig på året til sent på året.
På turen kommer en forbi noe av Amalfikystens største perler som de ekstravagante villaer i Ravello, de enestående utsikter fra Sentiero degli Dei (Gudenes sti) og ikke minst de sjarmerende kystbyer Amalfi og Positano, som med hver deres sjel bidrar til den helt spesielle italienske kyststemning.

Fotturen er et moderat nivå 2. Dags fotturene ligger på mellom 4 og 5 timer på fine velholdte stier i kupert terreng og med fantastiske utsikter.   

Høydepunkter på reisen

 • Overnatting på 3-stjerners turistklasse hotell i berømte Amalfi
 • Overnatting på 3-stjerners turistklasse hotell i den lille kystbyperlen Positano
 • Storslått fottur i terrenget over Amalfikysten
 • Fottur på fjellsidenes gamle velholdte muldyrsstier
 • Stier som snur seg gjennem oliven og citruslunden
 • Ravello med dens enestående utsikter og mulighet for besøk i Villa Cimbrone og Villa Rufolo
 • Sentiero degli Dei - Gudenes sti, som bukter seg langs fjellsidene 600 meter over Middelhavet
 • Fotturen forbi gamle ruiner i fantastiske naturomgivelser
 • Bagasjetransport mellom hotellene
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Amalfi

Avhengig av ankomsttidspunktet i Amalfi, kan du nyte en dukkert på stranda, eller en gelato på trappetrinnene til den vakre Duomo (kirke).

Dag 2 Vandring ved Torre dello Ziro, Møllernes dal og Amalfi

Turens første fottur gir dere med det samme et godt bilde av den fantastiske kulturhistorien og natur som er å finne på Amalfikysten. Fotturen tar dere inn i de små stille tuneller og smug i Amalfi, hvor trapper vil lede dere opp forbi imponerende kalkstensklipper og videre opp til den lille fjellandsby Pontone. Herfra går en ut til den berømte ruin Torre dello Ziro – som ligger på en smal høyderygg troner over Amalfis gater.
Her kan en lett nyte en medbragt piknik før en går tilbake til Pontone, fra en sti som leder dere ned gjennom skogen og Valle dei Mulini (Møllernes dal), hvor stien bukter seg mellom ruiner av gamle papirmøller. Historien om disse er godt fortalt på det lille Papir museum som ligger akkurat når man kommer tilbake til Amalfi.

Vandretid Ca. 4 timer
Dag 3 Vandring blandt villaerne i Ravello

Dagen starter med at en tar en lokal buss til den historiske landsby Ravello. Landsbyen er en av de mest eksklusive på Amalfikysten, og med de sjarmerende gamle villaer og deres enestående utsikter har byen vært et trekkplaster gjennom århundrene for kunstneriske personligheter. Spesielt villa Cimbrone og dens prektige, frodige park er et must å besøke. Etter å ha besøkt diverse severdigheter i Ravello, går man gjennom citruslunden og vinterrasser ned de mange trapper til landsbyen Atrani, kun en stor klippepynt fra Amalfi.

Dag 4 Vandring fra Bomerano til Positano via Senterio degli Dei (Gudernes sti)

En starter med å ta en lokal buss opp til den lille fjellandsby Bomerano, som ligger høyt oppe i terrenget. Det er her den berømte vandrestien Sentiero degli Dei (Gudenes sti) begynner sin buktende vei på fjellsiden mot Positano.
Med utsikter opp langs kysten og helt til øyen Capri, krysser du stien som kommer opp fra San Domenico klosteret. Det er verdt omveien forbi dette unikt plassert, forlatte kloster, som sist var bebodd av munker i starten av år 0. En fortsetter i Gudenes fotspor og vil på den følgende del av ruten oppleve de storslåtte utsikter som understreker hvorfor denne stien har fått navnet sitt og populariteten.
Ved Nochelle endrer stien form til en liten vei, som bringer dere til landsbyen Montepertuso, som ligger like over Positano. Herfra går turen via trapper ned til den lille perlen av en kystby, med sin helt særlige stemning invitere til å nyte solnedgangen med en kald drink fra en av de utendørs restauranter og caféer som ligger direkte ved stranden.

Vandretid Ca. 5 timer
Dag 5 Vandring i bakkerne over Positano

En starter med å ta en lokal buss opp til den lille fjellandsby Bomerano, som ligger høyt oppe i terrenget. Det er her den berømte vandrestien Sentiero degli Dei (Gudenes sti) begynner sin buktende vei på fjellsiden mot Positano.

Vandretid Ca. 5 timer
Dag 6 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.
Fra Positano er det mulig å ta buss eller båt til enten Sorrento, Napoli eller Salerno.
Fra Sorrento går der dessuten tog til Napoli som stopper ved utgravningene av Pompeii – som er et besøk verdt.

Prisen inkluderer
 • 3 netter på hotell i Amalfi – inkl. frokost
 • 2 netter på hotell i Positano – inkl. frokost
 • 1 bagasjetransport fra Amalfi til Positano
 • Utførlige reisebeskrivelser, vandrekort og annen relevant turistinformasjon
 • 24 timers lokal assistanse
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Italia t/r
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikringer
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Fotturen er en moderat nivå 2. Dagsturene ligger på mellom 4 og 5 timer på fine velholdte stier i kupert terreng og med fantastiske utsikter.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres etter eget ønske fra mars til oktober.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Italia er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybillett søkemaskin som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Links
Momondo

OBS: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flyreisen, inntil vi har bekreftet turen.

Overblikk
Det er lett å få et overblikk over turen fra en hvilken som helst lufthavn til Amalfi med å bruke Rome2Rio. Linken her viser en søkning fra Napoli til Amalfi, men det kan endres, så det passer med deres foretrukne lufthavn.

Hvilken lufthavn skal en fly til?
Vi anbefaler, at du flyr til Napoli eller Roma. Det er lettest å fly til Napoli, men det krever alltid en mellomlanding og vanligvis en høyere pris enn å fly direkte til Roma. Til gjengjeld tar det lengre tid å komme fra Roma til Amalfi enn det gjør å komme fra Napoli til Amalfi. Bruk linken over til Rome2Rio for å se de forskjellige muligheter.

Det er enkelt å dra fra Roma til Amalfi
Ved ankomsten til Roma tar du flybussen inn til Termini, som er sentralstasjonen i Roma. Herfra er der regelmessige avganger med Eurostar AV høyhastighetstoget til Salerno med stopp i Napoli. Høyhastighetstoget kjører med opptil 300 km i timen, og turen til Napoli tar 1 time og 10 minutter og 30 minutter videre til Salerno. Prisen for billettene fra Roma til Salerno med høyhastighetstog er €46.  Med IC-tog varer turen cirka 3 timer til en pris på ca €24. På www.trenitalia.com er det lett å få et overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog, men det er vanskelig å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på Termini.

Når en ankommer til stasjonen i Salerno er busselskapet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billett før du går på bussen). SITA bussene kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Bussbilletten til Amalfi koster cirka €6.

Transport fra/til Napoli Lufthavn

Vi kan arrangere at du blir hentet på lufthavnen i Napoli og kjørt til det første hotellet. Det er også mulig å bli hentet på det siste hotellet og kjørt til Napoli Lufthavn. Dette kan velges på bestillings-blanketten.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hoteller. Middag kan kjøpes nært hotellene i overnattingsbyene, og lunsj kan man enten selv ta med og nyte som piknik, eller stoppe på en av de mange barer og kafeer man kommer forbi.

Overnatting

En overnatter på 3-stjerners turistklasse hoteller i Amalfi og Positano.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området, ses yr.no's data her:

Se også disse reisene