Dag 1 Ankomst til Montecatini Terme

Det tar ca. 50-60 minutter med tog fra Firenze eller Pisa til Montecatini Terme (ikke inkludert).
Når du ankommer til hotellet, vil det være detaljert information om turen og du får utlevert sykkelen din. Avhengig av ankomsttidspunktet vil det være lagt opp til å spasere en tur i en av spaparkene, som byen er kjent for eller en tur i den historiske funicular (en trikk) til Montecatini Alto.

Dag 2 Vinci – Leonardos fødeby

Du starter dagen med å sykle igjennom Valdenievoledalens store sletter, der er flittig oppdyrket av de lokale bønder. Turen fortsetter gjennom olivenlunder og de første toskanske landsbyer til Vinci,  fødestedet for den verdensberømte-, klassiske renessansegeniet Leonardo.
Byens gamle middelalderslott Castello Guidi huser et museum, som vi anbefaler å besøke. De har de største samlinger av maskiner og modeller av Leonardo da Vinci. Herfra sykler du langs de stille veier tilbake til Montecatini Terme.

Distanse 55KM
Dag 3 Montecatini Terme over Lucca til Pisa

Dagens Sykkeltur starter med å gå til den sjarmerende byen Lucca. På veien passerer du den middelalderlige vinby Monte Carlo, hvor én av de få toskanske hvitviner dyrkes. (Det er også mulig å ta toget direkte til Lucca). I Lucca kan du sykle en tur på den historiske bymuren, her er det en fantastisk utsikt til kirker og tårn som reiser seg over byens talrike tak. Etter dette kan du fortsette til Massacciuccoli-sjøen (også kaldet Giacomo Puccini-sjøen). Her er utsikten fantastisk over havet og Pisa. Turen fortsetter ned til Pisa, hvor det er mulig å sykle til Piazza dei Miracoli, med sitt berømte skjeve tårn som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Distanse 40-90KM
Dag 4 Fra Pisa til Casciana Terme

Omgitt av frodige marker følger den første del av sykkelturen elven Arno som er en av regionens største som også går gjennom Firenze. Turen fortsetter i bakkene omkring Pisa hvor landskapet er mykt bukter seg med dets dyrkede områder av søte druer, oliven og saftige ferskener. På turen kan du se middelaldrende landsbyer på bakketoppene og om ikke lenge er dagens destinasjon nått i spabyen - Casciana Terme.

Distanse 50KM
Dag 5 Fra Casciana Terme til San Gimignano

I dag går sykkelruten i vakre stier gjennom vinmarker og myke bakker til San Gimignano. På veien kommer du gjennom noen av de vakre landskaper, som forbindes med Toscana som et uttal av ganger er blitt gjengitt av alverdens kunstnere. Når du nærmer deg dagens destinasjon, vil San Gimignanos karakteristiske tårn som er et relikvie av middelaldrende og aristokratisk rikdom reise seg over byens tak.

Distanse 55KM
Dag 6 Fra San Gimignano til Siena

Enda en dag omgitt av den enestående toskanske natur og nettop de vakre omgivelser vil hjelpe med å fjerne fokus fra dagens stigninger på sykkelruten. En følelse av å ha syklet inn i middelalderen venter i landsbyen Monteriggioni og dagens høydepunkt vil uten tvil være ankomsten til det arkitektoniske paradis Siena. Arkitekten Martin Nyrop fant sin inspirasjon til Københavns Rådhus i Siena. Kvelden er lagt opp til å vandre rundt i byens historiske sentrum, som idag er på verdensarvslisten.

Distanse 50KM
Dag 7 Fra Siena til Firenze

Som den siste sykkeldagen tar turen deg i dag fra Siena og inn i midten av den breie Chianti-region. Det er fra dette område at den verdensberømte Chianti Classico-vin er dyrket - og er høyt respekteret blant vinkjennere. Turen går gjennom vinlandsbyen Castellina til Greve som med sitt maleriske torg i sentrum, skiller seg fra de klassiske toskanske byer. Greve er takket være den berømte vin og oliven produksjon kjent som hovedsetet for Chianti-regionen. Herfra tar du en buss til Firenze hvor den siste overnatting er (Hvis du har sykkelen med, så finner vi en løsning på frakt av den).

Distanse 50KM
Dag 8 Hjemreise

Etter frokosten er det utsjekk

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

Prisen er basert på minimum to deltakere som reiser sammen og bor i dobbeltrom. Det er mulig å reise på egen hånd for et engangstillegg.

På denne turen er du på egen hånd uten turguide. Vi har organisert overnatting, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting, men du må sørge for transport til startpunktet for turen, så vel som etter at turen er avsluttet. Det blir holdt et velkomstmøte hvor du vil bli orientert med relevant info angående turen og sykler

Transport / Flyreise

Flyreise fra Norge til Pisa kan velges øverst på denne siden.

For at få et raskt overblikk over turen fra flyplassen til Montecatini Terme, kan du følge denne lenken Rome2Rio.

På www.trenitalia.com er det enkelt å få oversikt over tidene og destinasjonene på de italienske togene, men ettersom det er vanskelig å kjøpe eller bytte billetter på nettet, anbefaler vi at du først kjøper dem på billettluken eller på automatene på togstasjonen.

Links
Momondo

Ankomst med bil

Hvis du kjører til Montecatini Terme selv, kan du parkere på det første hotellet ca. € 5 per dag.
Vi kan ordne en transfer tilbake til Montecatini på avreisedagen for 25 € per dag. person - dette må reserveres på forhånd, men betales lokalt.
Toget fra Firenze til Montecatini Terme koster 5-10 € per natt. person

Overnatting

På denne turen overnatter du på veldig fine 3- og 4-stjerners hoteller inkl. frokost. Det er muligt å kjøpe ekstra netter før og etter turen.

Noen av hotellene har svømmebasseng.

Mat og drikke

På turen er frokost inkludert hver dag. Det er også mulig å kjøpe halvpensjon (7x middager). Middagen består av 3-retters menyer og serveres noen ganger på restauranter utenfor byene du bor i. Halvpensjon kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Velkomstmøte

Et informasjonsmøte vil bli holdt av en av våre lokale partnere, kl. 17:30 på ankomstdagen. Du møtes i resepsjonen med mindre du får beskjed om annet ved innsjekk.

OBS: hvis du kommer for sent til å delta på møtet, vil sykkelen og en velkomstpakke være klar for deg på hotellet.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Sykler

Syklene er unisex og valgt for solid kvalitet kombinert med den beste komforten. Syklene er utstyrt med lys, bagasjebærere, skjermer, 21 shimano gir, låser og et komfortabelt sete. I tillegg er en vannavvisende veske montert på både bagasjebærer og styret, og et lite nød utstyr med relevant verktøy, ekstra sykkelslange og pumpe er inkludert.

For å kunne tilpasse syklene for deg individuelt, er det viktig at du informerer høyden til alle deltakerne i kommentarfeltet når du bestiller turen. Hvis du vil leie sykler, kan du velge å bo på bestillingsskjemaet. Vennligst oppgi størrelsen på sykkelen din (høyden din).

Sykkelutleie kan velges på bestillingsskjemaet

Det er også mulig å leie en elsykkel som lar deg krysse kupert terreng med et smil. Dette er valgt på side 2 i bestillingsskjemaet. Hvis beina blir slitne, vil den elektriske motoren støtte slik at du ikke bremser.

Å sykle på en elsykkel krever ingen forutsetninger. Så lenge du er aktiv i pedalene, hjelper den elektriske motoren syklisten med en maksimal hastighet på 25 km / t. Motoren drives av et avtakbart, oppladbart batteri som varer 120-180 km. på en kostnad. El-syklene har samme utstyr som de vanlige syklene.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra DMI.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.