Sykkelferie rundt Etna, Sicilia
Se bilder

Sykkelferie rundt Etna, Sicilia

Sykkelferie på egen hånd

Denne turen byr på åtte dagers sykkelferie på Sicilia rundt om Europas høyeste aktive vulkan Etna, som i dag er beskyttet som verdensnaturarv under UNESCO. Turen går gjennom det lett kupert landskap for foten av Etna til middelalderlige og barokke byer preget av historie og myter. Mørke lava sten fra Etnas gjentatte utbrudd finnes i både landskap, gjerder, bygninger og asfaltering. Ruten følger mindre trafikkerte småveier gjennom sitrusplantasjer, pistasjskoger, vinmarker og olivenlunder til noen av Sicilias viktigste naturreservater. Oppholdene finner sted på hyggelige hoteller og maten er ikke bare typisk italiensk, men med sicilianske varianter og utsøkte viner.
Ruten rimelig flat eller med lette stigninger og enkelte litt seiere oppoverbakker. Mulighet for el-sykler.

Høydepunkter på reisen

 • Velvalgte ruter på småveier gjennom Sicilias vakre landskap
 • Gjennom sitrusplantasjer, pistasjeskoger, olivenlunder og vinmarker
 • Opplev oldgamle bygningsverk fra arabernes, romernes og grekernes tid
 • Den vakre beliggende landsby Castiglione di Sicilia
 • Nyt Sicilias kulinariske herligheter og utsøkte viner
 • Mulighet for å komme opp til hovedkraterne på Etna
 • Kystbyene Taormina, Giardini Naxos og Acireale
 • Opphold på hyggelige hoteller
 • Bagasjen fraktes fra hotell til hotell
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst Nicolosi

Ankomst til Nicolosi og innkvartering. Informatsjonsmøte og utlevering av sykler, ruteveiledninger og kart.

Dag 2 Nicolosi - Etna - Nicolosi

For å stifte nærmere bekjenskap med vulkanen Etna, som turen de kommende dager handler om, går turen i dag høyt opp på fjellet. Ta bussen (billetten er ikke inkludert) opp til Rifugio Sapienza i 1900 meters høyde. Herfra er der flere utfluktsmuligheter, både på egen hånd og med guide. Den største opplevelsen er å ta en seks timers guidet tur opp til hovedkrateret i 3300 meters høyde.
Etter opplevelsene på toppen hopper du på syklene og så er det ellers nedoverbakke tilbake til Nicolosi. Hvis været mot forventning ikke tillater turen opp på fjellet, kan du ta en sightseeing i Catania.

Distanse 23KM
Dag 3 Nicolosi – Bronte
sykkelferie-italia

Fra Nicolosi går det på den første del av ruten nedover på mindre trafikkerte småveier. Underveis passerer du talrike sitrusplantasjer med både sitroner og appelsiner, som Sicilia er så kjent for. Finn en liten restaurant og nyt en lekker frokost, før du fortsetter til elven Simetos lavakløfter, som kan sees fra en flott Saracenerbro - som i virkeligheten ikke er bygget av arabere men opprinnelig av romerne. Elven har skåret seg igjennom den mørke basalt, som er størknet magma Etnas utbrudd og kløftens sider er opp i mot fem meter høye. 
Så er det tid å gi seg over i den siste budvei gjennom pistasjplantasjer mot Bronte. Etter en fem kilometer lang stigning ankommer du byen. 

Distanse 49KM
Dag 4 Bronte - Maniace – Randazzo
sykkelferie-italia

Før du forlater Bronte, har du kansje lyst til å sjekke en av de mange pistasjprodusenter i byen. Etter det fortsetter du til Maniace, hvor du kan besøke slottet Castello Nelson og kirken dedikert til Santa Maria di Maniace. 
Med utsikt til Etna fortsetter du til den gamle middelalderby Randazzo, som ligger for foten av Nebrodi fjellene. Byen er mer eller mindre bygget av den mørke lavastenen.  

Distanse 35KM
Dag 5 Randazzo - Castiglione - Alcantara kløften - Giardini Naxos
sykkelferie-italia

Med unntag av avstikkeren til Castiglione går det meste av turen nedover i dag. Ruten går fra Randazzo ned til "Etnas vinrute" mot det byzantinske kapel dedikert til Santa Domenica. Fra landsbyen Castiglione har du en flott utsikt over Alcantara-dalen, som skiller Etna fra Nebrodi-skogene. Etter en rusletur rundt i den gamle sentrum, går turen nedoverbakke mot Alcantara floden. Etter en lunsj stopp i Francaville er det tid å besøke den imponerende Alcantara kløften, hvor vannet som ved Simeto-kløften har uthulet den størknede lava og skapt flotte raviner. Etter besøket ved dette naturfenomen går turen mot dagens endelige destinasjon; Giardini-Naxos på den Ioniske kyst, hvor du kan ta en velfortjent dukkert.

Distanse 50KM
Dag 6 Giardini Naxos - Taormina - Giardini Naxos
sykkelferie-italia

En kortere sykkeltur oppoverbakke tar deg til Taormina - en perle på den ioniske kyst og verdt en reise i seg selv. Her kan du besøke Castelmola, en severdig middelalderlig by fem kilometer lengre oppe. Herfra har du en flott utsikt over hele bukten og fra Calabria til Etna.
Tilbake i Taormina kan du hoppe på taubanen ned til vannet ved Isola Bella og ta en dukkert i Middelhavet.
Turen går tilbake til enda en overnatting i Giardini Naxos.

Distanse 20KM
Dag 7 Giardini Naxos – Acireale - Acitrezza
sykkelferie-italien

Den siste sykkeldagen går langs kysten - også kjent som ”Citron-rivieraen”. Et stykke på vei følger du promenaden langs vannet til strendene ved Marina di Cottone. Etter fiskerlandsbyen Stazzo, når du er fremme i Timpas bratte lavaskrenter. En kort stigning fører deg til byen Acireale og dens interessante barokke sentrum.
Turens siste stopp og overnatningssted er Acitrezza, som er det perfekte sted å slutte turen av på ved fiskerestauranten med utsikt over sjøen.

Distanse 35KM
Dag 8 Hjemreise
sykkelferie-italia

Etter frokost slutter turen, og det er på tide å bevege seg mot flyplassen for hjemreise.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • 7 døgn på nøye utvalgte 3-stjerners hoteller
 • Frokost alle dager
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell
 • Detaljerte kort og rutebeskrivelser
 • Lokal telefonassistanse
 • Døgnåpen hjelpetelefon med norske og danske konsulenter tilgjengelig under hele reisen
Ikke inkludert
 • Avbestillingsforsikrings og Reiseforsikring

 

VALGFRITT

 • Flyreise fra Oslo til Sicilien t/r inkl. bagasje
 • Leie af sykkel
 • Leie af elsykkel
Generelt om reisen

Prisen er basert på å reise minst to deltakere sammen og bo i et delt dobbeltrom. Mot et engangstillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. For å få prisen på turen som enkeltperson kan du bruke bestillingsskjemaet og velge "1 voksen".

Det blir holdt et velkomstmøte hvor du vil bli orientert med relevant info angående turen og sykler.

Avreisedato

Du kan starte hver lørdag i perioden mars - november.

Merk: Hvis du går inn på bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se den endelige prisen på turen.

Transport/Flyreise

Viktig: Fly til / fra Sicilia kan velges øverst på denne siden.

Hvis du vil ordne flyreisen selv, foreslår vi at du finner den via f.eks. Momondo eller t2t.dk. Hvis du ordner flyreisen selv, bør du vente med å bestille flyet ditt til vi har bekreftet turen.

 

Links
Momondo.dk
t2t.dk
Norwegian

Lokal transport

Dag 1: Fra Catania jernbanestasjon er det mulig å ta en lokal buss til Nicolosi. Hvis du gir beskjed på forhånd, vil hotellverten hente deg ved buss stoppet.

Vi kan også ordne transport direkte fra flyplassen til det første hotellet. Prisen pr person er € 25, som betales direkte til sjåføren. En taxi fra flyplassen til Nicolosi koster ca. 60 €.

Dag 2: Du kan ta syklene med buss opp til Rifugio Sapienza. Skulle bussen mpt forventning være full, kan du spør hotellverten din kjører deg (15 € per person).

Dag 3: Det er mulig å forhåndsbestille transport for deg selv og syklene de siste 5 km oppover til Bronte. Prisen er 7,50 € per. person og betales på stedet. Du må bestille dette senest ved ankomst til Nicolosi.

Dag 8: Overføring fra Acitrezza til Catania flyplass koster € 25 per dag. person

Mer detaljert informasjon om lokal transport finner du i den praktiske informasjonen som du får tilsendt etter bestilling av turen.

Utfluktsmuligheter på Etna (Dag 2)

Det er mulig å gå rundt Silvestri-krateret på egen hånd, som ligger i nærheten av Rifugio Sapienza. Disse kratrene er ikke lenger aktive.
Det er også mulig å ta taubanen opp til 2500 meter og gå rundt på egen hånd. Prisen for taubanen er ca. 50 € per person.
Fløibanen kan også kombineres med både en guidet tur og en busstur opp til ca. 3000 moh, herfra går du opp til hoved krateret i ca. 3300 moh. Turer til hoved krateret kan bare gjøres med autoriserte vulkanguider. Turene varer 2-6 timer og koster 55 - 75 € per natt. person. Alle turer på Etna avhenger av været og vulkanens aktivitet. Legg merke til at det er så kaldt på toppen at selv om midten av sommeren kan det snø, så du trenger varme klær.

Mat og drikke

Frokost er inkludert.
Lunsj og middag er ikke inkludert. Veibeskrivelsen inneholder forslag til spisemuligheter på ruten. Det er mulig å kjøpe halvpensjon hjemmefra; middag - ekskl. drikker. Halv pensjon kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet.

Overnatting

På denne turen vil du bo på fine 3-stjerners hotell inkl. frokost. Det er mulig å kjøpe ekstra netter før og etter turen.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

sykler

Syklene som er tilgjengelige i både dame- og herremodeller, er valgt i henhold til solid kvalitet kombinert med den beste komforten. Syklene har aluminiums ramme og er utstyrt med bagasjebærer, skjermer, 24 shimano gir, låser og en behagelig gel-sal. Det er også en vannavvisende sykkelveske på bagasjebæreren, og et lite nød Kit med relevant verktøy, ekstra sykkelslange og pumpe er inkludert.

For å kunne tilpasse syklene individuelt til deg, er det viktig at du informerer oss om høyden til alle deltakerne. Dette gjør du på "min reise" -siden etter at du har bestilt turen.

Sykkelutleie kan velges på bestillingsskjemaet

 

Det er også mulig å leie en elsykkel som lar deg krysse kupert terreng med et smil. Dette kan du velge på side 2 i bestillingsskjemaet. Hvis beina blir slitne, vil den elektriske motoren støtte slik at du ikke bremser.

Å sykle på en elsykkel krever ingen forutsetninger. Så lenge du er aktiv i pedalene, hjelper den elektriske motoren syklisten med en maksimal hastighet på 25 km / t. Motoren drives av et avtakbart, oppladbart batteri som varer 120-180 km. på en kostnad. El-syklene har samme utstyr som de vanlige syklene.

Vanskelighetsgrad

Det meste av sykkelturen følger mindre trafikkerte veier og er av moderat vanskelighetsgrad 2.

Ruten er for det meste flat eller med svak stigning. Noen steder vil det være mer utfordrende stigninger (til Bronte, hvor det er mulig å bestille en transfer). Du sykler så langt som mulig på rolige småveier, med begrenset trafikk. Veiene er litt mer trafikkert i løpet av den absolutte sommerhøysesongen, men dette er sjelden et problem.

Mens du sykler, blir bagasjen fraktet til neste hotell.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge turen din i henhold til været, men for å hjelpe deg med et gjennomsnittlig bilde av Sicilias klima, se klimadata her
OBS: Det kan være kjøligere på Etna. 

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.