Sykkelferie rundt Etna, Sicilia
Se bilder

Sykkelferie rundt Etna, Sicilia

Sykkelferie på egen hånd

Denne turen byr på åtte dagers sykkelferie på Sicilia rundt om Europas høyeste aktive vulkan Etna, som i dag er beskyttet som verdensnaturarv under UNESCO. Turen går gjennom det lett kupert landskap for foten av Etna til middelalderlige og barokke byer preget av historie og myter. Mørke lava sten fra Etnas gjentatte utbrudd finnes i både landskap, gjerder, bygninger og asfaltering. Ruten følger mindre trafikkerte småveier gjennom sitrusplantasjer, pistasjskoger, vinmarker og olivenlunder til noen av Sicilias viktigste naturreservater. Oppholdene finner sted på hyggelige hoteller og maten er ikke bare typisk italiensk, men med sicilianske varianter og utsøkte viner.
Ruten rimelig flat eller med lette stigninger og enkelte litt seiere oppoverbakker. Mulighet for el-sykler.

Høydepunkter på reisen

 • Velvalgte ruter på småveier gjennom Sicilias vakre landskap
 • Gjennom sitrusplantasjer, pistasjeskoger, olivenlunder og vinmarker
 • Opplev oldgamle bygningsverk fra arabernes, romernes og grekernes tid
 • Den vakre beliggende landsby Castiglione di Sicilia
 • Nyt Sicilias kulinariske herligheter og utsøkte viner
 • Mulighet for å komme opp til hovedkraterne på Etna
 • Kystbyene Taormina, Giardini Naxos og Acireale
 • Opphold på hyggelige hoteller
 • Bagasjen fraktes fra hotell til hotell
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Dag 1 Ankomst Nicolosi

Ankomst til Nicolosi og innkvartering. Informatsjonsmøte og utlevering av sykler, ruteveiledninger og kart.

Dag 2 Nicolosi - Etna - Nicolosi

For å stifte nærmere bekjenskap med vulkanen Etna, som turen de kommende dager handler om, går turen i dag høyt opp på fjellet. Ta bussen (billetten er ikke inkludert) opp til Rifugio Sapienza i 1900 meters høyde. Herfra er der flere utfluktsmuligheter, både på egen hånd og med guide. Den største opplevelsen er å ta en seks timers guidet tur opp til hovedkrateret i 3300 meters høyde.
Etter opplevelsene på toppen hopper du på syklene og så er det ellers nedoverbakke tilbake til Nicolosi. Hvis været mot forventning ikke tillater turen opp på fjellet, kan du ta en sightseeing i Catania.

Distanse 23KM
Dag 3 Nicolosi – Bronte

Fra Nicolosi går det på den første del av ruten nedover på mindre trafikkerte småveier. Underveis passerer du talrike sitrusplantasjer med både sitroner og appelsiner, som Sicilia er så kjent for. Finn en liten restaurant og nyt en lekker frokost, før du fortsetter til elven Simetos lavakløfter, som kan sees fra en flott Saracenerbro - som i virkeligheten ikke er bygget av arabere men opprinnelig av romerne. Elven har skåret seg igjennom den mørke basalt, som er størknet magma Etnas utbrudd og kløftens sider er opp i mot fem meter høye. 
Så er det tid å gi seg over i den siste budvei gjennom pistasjplantasjer mot Bronte. Etter en fem kilometer lang stigning ankommer du byen. 

Distanse 49KM
Dag 4 Bronte - Maniace – Randazzo

Før du forlater Bronte, har du kansje lyst til å sjekke en av de mange pistasjprodusenter i byen. Etter det fortsetter du til Maniace, hvor du kan besøke slottet Castello Nelson og kirken dedikert til Santa Maria di Maniace. 
Med utsikt til Etna fortsetter du til den gamle middelalderby Randazzo, som ligger for foten av Nebrodi fjellene. Byen er mer eller mindre bygget av den mørke lavastenen.  

Distanse 35KM
Dag 5 Randazzo - Castiglione - Alcantara kløften - Giardini Naxos

Med unntag av avstikkeren til Castiglione går det meste av turen nedover i dag. Ruten går fra Randazzo ned til "Etnas vinrute" mot det byzantinske kapel dedikert til Santa Domenica. Fra landsbyen Castiglione har du en flott utsikt over Alcantara-dalen, som skiller Etna fra Nebrodi-skogene. Etter en rusletur rundt i den gamle sentrum, går turen nedoverbakke mot Alcantara floden. Etter en lunsj stopp i Francaville er det tid å besøke den imponerende Alcantara kløften, hvor vannet som ved Simeto-kløften har uthulet den størknede lava og skapt flotte raviner. Etter besøket ved dette naturfenomen går turen mot dagens endelige destinasjon; Giardini-Naxos på den Ioniske kyst, hvor du kan ta en velfortjent dukkert.

Distanse 50KM
Dag 6 Giardini Naxos - Taormina - Giardini Naxos

En kortere sykkeltur oppoverbakke tar deg til Taormina - en perle på den ioniske kyst og verdt en reise i seg selv. Her kan du besøke Castelmola, en severdig middelalderlig by fem kilometer lengre oppe. Herfra har du en flott utsikt over hele bukten og fra Calabria til Etna.
Tilbake i Taormina kan du hoppe på taubanen ned til vannet ved Isola Bella og ta en dukkert i Middelhavet.
Turen går tilbake til enda en overnatting i Giardini Naxos.

Distanse 20KM
Dag 7 Giardini Naxos – Acireale - Acitrezza

Den siste sykkeldagen går langs kysten - også kjent som ”Citron-rivieraen”. Et stykke på vei følger du promenaden langs vannet til strendene ved Marina di Cottone. Etter fiskerlandsbyen Stazzo, når du er fremme i Timpas bratte lavaskrenter. En kort stigning fører deg til byen Acireale og dens interessante barokke sentrum.
Turens siste stopp og overnatningssted er Acitrezza, som er det perfekte sted å slutte turen av på ved fiskerestauranten med utsikt over sjøen.

Distanse 35KM
Dag 8 Hjemrejse

Etter frokost slutter turen, og det er på tide å bevege seg mot flyplassen for hjemreise.

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • 7 døgn på nøye utvalgte 3-stjerners hoteller
 • Frokost alle dager
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell
 • Detaljerte kort og rutebeskrivelser
 • Lokal telefonassistanse
 • Døgnåpen hjelpetelefon med norske og danske konsulenter tilgjengelig under hele reisen
Ikke inkludert
 • Avbestillingsforsikrings og Reiseforsikring

 

VALGFRITT

 • Flyreise fra Oslo til Sicilien t/r inkl. bagasje
 • Leie af sykkel
 • Leie af elsykkel
Generelt om reisen

Prisen er baseret på at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. For at få prisen for rejsen som enkeltperson kan du bruge bookingformularen og vælge "1 voksen".

Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Afrejsedatoer
Rejsen afvikles med lørdagsafgange i perioden marts – november.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Sicilien kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis I selv arrangerer flyrejsen bør I vente med at bestille fly til vi har bekræftet turen.

Links
Momondo.dk
t2t.dk
Norwegian

Lokal transport
Dag 1: Fra Catania togstation er det muligt at tage en lokal bus til Nicolosi. Hvis I giver besked på forhånd, vil hotelværten hente jer ved bussen. 
Vi kan også arrangere en transfer direkte fra lufthavnen til det første hotel. Prisen pr. person er 25€, som betales direkte til chaufføren. En taxa fra lufthavnen til Nicolosi koster ca. 60€. 
 
Dag 2: I kan tage cyklerne med bussen op til Rifugio Sapienza. Skulle bussen mod forventning være fuld, kan I bede jeres hotelvært køre jer og jeres cykler derop (15€ pr. person). 
 
Dag 3: Det er muligt at forudbestille transport for jer selv og jeres cykler de sidste 5km op ad bakken til Bronte. Prisen er 7,50€ pr. person og betales på stedet. Denne transfer skal bestilles senest ved ankomst til Nicolosi. 
 
Dag 8: Transfer fra Acitrezza til Catania Lufthavn koster 25€ pr. person
 
Mere detaljerede informationer om lokaltransport findes i de Praktiske oplysninger, som fremsendes efter bestilling af rejsen. 

Udflugtsmuligheder på Etna (Dag 2)

Der er mulighed for på egen hånd at gå rundt om Silvestri kraterne, som ligger tæt på Rifugio Sapienza. Disse kratere er ikke længere aktive.
Der er også mulighed for at tage kabelbanen op i 2500 meters højde og gå rundt der på egen hånd. Prisen for kabelbanen er ca. 50 € pr. person.
Kabelbanen kan også kombineres med både en guidet vandretur og kørsel med firhjulstrukne busser op i ca. 3000 meters højde, hvorfra man vandrer op til hovedkrateret i ca. 3300 meters højde. Ture til hovedkrateret kan kun gøres med autoriserede vulkanguider. Turene varer 2-6 timer og koster 55 – 75 € pr. person. Alle ture på Etna er afhængige af vejret og vulkanens aktivitet. Bemærk at der er så koldt på toppen, at der selv midt om sommeren kan falde sne, så varmt tøj er nødvendigt.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet.
Frokost og aftensmad er ikke inkluderet. Kørevejledningen indeholder forslag til spisesteder på ruten. Det er muligt hjemmefra at tilkøbe halvpension; dvs. aftensmad - ekskl. drikkevarer. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Overnatning

På denne tur overnatter I på velvalgte 3-stjernede hoteller inkl. morgenmad. Det er muligt at tilkøbe ekstra nætter før og efter turen.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Cykler

Cyklerne, som fås i både dame- og herremodel, er udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er med aluminiumsstel og udstyret med bagagebærer, skærme, 24 shimano gear, lås og en komfortable gelsadel. Desuden er der på styret en taske eller kortholder samt en vandafvisende taske på bagagebærer, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt at I oplyser højden på alle deltagere. Dette gør I på jeres "min rejse"-side efter I har bestilt turen.

Cykelleje kan tilvælges på bookingformularen

 

Det er også muligt at leje elcykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Dette vælges på side 2 i bookingformularen. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.

Sværhedsgrad
Det meste af cykelturen følger mindre trafikkerede veje og er af moderat sværhedsgrad 2. 
Ruten er for det meste flad eller med lette stigninger. Enkelte steder vil der være mere udfordrende stigninger (til Bronte, hvor det er muligt at bestille en transfer, samt til Castiglione, som det er muligt at køre udenom). I kører så vidt muligt på rolige småveje, med begrænset mængde trafik. Vejene er lidt mere trafikerede i den absolutte sommerhøjsæson, men det er sjældent et problem.
Mens I cykler transporteres jeres bagage videre til næste hotel. 
Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af Siciliens klima, ses klimadata her
Bemærk dog at der på Etna kan være køligere. 

Udstyr og rabataftaler

Friluftland
Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen
Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.