Dag 1 Ankomst

Individuell ankomst til starthotellet i Pisa (fra jernbanestasjonen er det bare en kort spasertur). Avhengig av hvor tidlig du ankommer byen, vil det allerede være mulig den første dagen å ta en spasertur i det gamle sjarmerende distriktet.

Overnatting Pisa
Dag 2 Sykkeltur til kysten

Fra Piazza dei Miracoli, hjemmet til det skjeve tårnet, er det fine svingete stier som fører gjennom Macchia Lucchese nasjonalpark og videre til havet. Du fortsetter langs hvite sandstrender til du kommer til den hyggelige badebyen Viareggio. Underveis kan en dukkert i Tyrrenhavet være fristende. En kort togtur tar deg og syklene tilbake til Pisa for en natt til.

Distanse 30KM
Overnatting Pisa
Dag 3 Fra Pisa til Castiglioncello

Morgenen starter med en kort togtur til Livorno. Denne historiske havnebyen har mye å by på - inkludert det populære Venezia Nuova-distriktet, med sine mange kanaler. Etter en strekning langs en av kanalpromenadene, går turen opp i det toskanske høylandet. En lengre stigning tar deg gjennom Monti Livornesi nasjonalpark og videre gjennom toskanske landsbyer som vakkert slynger seg gjennom det kuperte landskapet. Nedstigningen gir en fantastisk utsikt når det blå havet fremstår som en fin kontrast til det grønne landskapet.
Du tilbringer natten på et hotell, som ligger nær de bratte klippene, med små stier langs stranden og palmer som forsiktig vinker i vinden, som sammen skaper den ekte middelhavsatmosfæren.

Distanse 40KM
Dag 4 Fra Castiglioncello til Marina de Castagneto

Dagens etappe er langs den vakre toskanske kysten. Etter noen av de berømte hvite sandstrendene i Vada tar ruten deg gjennom noen av Italias vakreste furuskoger. Etterpå sykler du gjennom nasjonalparken Tomboli og derfra videre til byen Bibbona. Herfra går turen til den kjente vinlandsbyen Bolgheri, hvor utvinning av vin fra den toskanske druen av ypperste klasse finner sted. Etter å ha fulgt en lang boulevard med sypresser, kommer du igjen til sjøen og kystbyen Marina de Castagneto, med sine mange strandkafeer og promenader.

Distanse 50KM
Dag 5 Fra Marina di Castagneto til Piombino

Dagen starter med en god stigende strekning opp til middelalderbyen Castaneto Carducci. Her er utsikten fantastisk, og du kan sette seg deg på en av kafeene og nyte en velfortjent espresso. Etterpå fortsetter sykkelturen oppover en buet fjellvei gjennom romantiske korkskoger. Ta deg god tid og ta små stopp i de tradisjonelle toskanske landsbyene når du passerer og nyte de karakteristiske steinhusene. Den neste delen av turen tar deg ned gjennom frodige olivenlunder til kystbyen Golfo de Baratti, der stillheten i de arkeologiske utgravningene setter strandlivet som ikke er så langt unna, i stor kontrast.
Herfra er det bare noen få kilometer til Piombino, en imponerende kystby, hvor du kan nyte en is nede på stranden

Distanse 60KM
Dag 6 Dagstur til øyen Elba

En fergerute tar deg og syklene til Portoferraio på øya Elba. Turen tar omtrent en time, men tiden brukes best til å nyte den fantastiske utsikten over både Elba og fastlandet. På Elba er det to forskjellige ruter, en kort og en litt lenger. Den korte turen tar deg med panoramautsikt over flere øde bukter og huler. Den litt lengre turen tar deg den opp på den kuperte øya. Her kan du oppleve den karakteristiske middelhavsvegetasjonen Makibuske.
Etter en dag full av øy opplevelser, vil fergeturen tilbake til Piombino være det perfekte stedet å nyte solnedgangen.

Dag 7 Treviso til Venezia

Syklene blir overlevert ved utsjekking av hotellet i Piombino. Det er mulig å ta toget tilbake til Pisa (ca. 1,5-2 timer og prisen er ca. € 10), eller du kan bestille transport direkte fra hotellet. Transporten går mellom kl. 12 og 13, og du kommer til Pisa innen klokka 15. Det er begrenset plass, så dette må bestilles på forhånd og betales lokalt. Det koster € 55 per person. Vær oppmerksom på at det bare er transport tilbake til Pisa med avgang på lørdager.

 

Muligens. Ekstra dag med sightseeing i Pisa eller Lucca

Vi kan arrangere en ekstra natt i Pisa, etter fullført sykkeltur. I tillegg til sightseeing i Pisa, det er det enkelt å ta toget fra Pisa til byen Lucca, som også har mye sjarm og kulturelle opplevelser å by på. Togturen tar ca. 30 min og koster € 5 per person.

Dagen blir uten sykler da disse leveres i Piombino, men med hotellovernatting i Pisa på 4-stjerners hotell inkl. frokost.

Prisen for denne ekstra natten er kr 590, - per natt per person når du bestiller to personer i dobbeltrom.

Ønsker du ekstra natt, velger du dette når du bestiller.

Overnatting Hotel i Mestre
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost på hotellet i Mestre er turen over. Du kan ta tog til Venezia eller Treviso lufthavn.

Generelt om reisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

Avreisedatoer

Denne reisen kan starte hver dag fra mars til november. Vær obs på at mange av sykkelrutene foregår på kystveien langs Amalfikysten. Fra juni til september deler man veien med en del biler og busser, I denne periode anbefaler vi at man starter sin sykkeletappe tidlig på dagen. 

OBS: Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske..

Transport / Flyreise

Flyturen fra Norge til Pisa er ikke inkludert i prisen for turen. Flyavgangene finner du i en søkemotor som momondo.no eller t2t.dk. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du ønsker hjelp med å finne den rette flyreisen.

 OBS: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flybillett til vi har bekreftet turen.

 

Links
Momondo

Fra flyplassen til det første hotellet

Den raskeste måten å få et overblikk over turen fra flyplassen til det første hotellet er ved å følge denne lenken Rome2Rio (link - husk at starthotellet kan variere).

Reisen retur fra Piombino til Pisa kan du se på Rome2Rio (link - husk at hotel kan variere).

På www.trenitalia.com e

Det er lett å få oversikt over tidene og destinasjonene på de italienske togene, men ettersom det er vanskelig å kjøpe eller bytte billetter på nettet, anbefaler vi at du først kjøper dem på billettluken eller på salgsautomatene på togstasjonen.
Ved avreise er det mulig å ta toget tilbake til Pisa (ca. 1,5-2 timer det koster ca. € 10). Eller så kan du komme med en buss direkte fra hotellet. Transporten går mellom kl. 12 og 13, og du kommer til Pisa rundt 15.00. Det er begrenset plass, så dette må bestilles på forhånd, men betales lokalt, det koster € 55 per natt. person. Vær oppmerksom på at det bare er transport tilbake til Pisa ved avgang på lørdager.

Overnatting

På denne reisen bor du på 3-4-stjerners hoteller.

Nat 1: 3- eller 4-stjerners hotell i Vietri
Nat 2: 3- eller 4-stjerners hotell i Sorrento
Nat 2: 3-stjerners hotell i Amalfi
Nat 4: 3- eller 4-stjerners hotell i Vietri

 

Vi kan arrangere ekstra netter før og/eller etter turen. Se prisen på side 2 i bestillingsskjemaet.

Mat og drikke

På turen er frokost inkludert hver dag. Det er også mulig å kjøpe halvpensjon (7x middager). Middagen består av 3-retters menyer og serveres noen ganger på restauranter utenfor byene du bor i. Halvpensjon kan velges på side 2 i bestillingsskjemaet

Sykler

Du kan leie sykler av god kvalitet og i forskjellige størrelser. På denne turen anbefaler vi en racersykkel. Du kan leie racersykler av høy kvalitet med karbonramme og Shimano 105 kompakt gir. Syklene leveres på det første hotellet og er utstyrt med en sykkelcomputer, 2 flaskeholdere og reparasjonssett. Du MÅ ta med deg egne pedaler og sykkelsko selv. Hvis du vil leie sykler, vær oppmerksom på dette i "Kommentarer" når du registrerer deg. Oppgi høydene i cm - så vi kan få sykkelen booket i riktig størrelse.

Pris kr 800, - per person for hele turen.

 

 

 

 

 

 

 

Velkomstmøte

Et informasjonsmøte vil bli holdt av en av våre lokale partnere, kl. 17:30 på ankomstdagen. Du møtes i resepsjonen med mindre du får beskjed om annet ved innsjekk.

OBS: hvis du kommer for sent til å delta på møtet, vil sykkelen og en velkomstpakke være klar for deg på hotellet.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra DMI.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.