Sykkelferie i Veneto, blant vin og villaer
Se bilder

Sykkelferie i Veneto, blant vin og villaer

Sykkelferie på egen hånd

Området mellom elvene Piave og Sile i den italienske region Veneto er som skapt til sykkelferie. På denne turen bor du på et hotell, som danner utgangspunkt for fem fantastisk fine sykkeldager.
Plassert i hjertet av Veneto vil du oppleve et storslått landskap, som ligger utenfor masseturismen.
Du vil oppleve de fasinerende arkitektoniske høydepunkter som byene Treviso og Castelfranco Veneto, og ikke minst den imponerende Villa Emo, som har vært i familieeie gjennom århundrer og nå er på UNESCO’s verdensarvsliste.
Du kommer også tett på den vakre naturen, når du sykler på de romantiske stier langs elver og vinmarker i dette område som også er hjemstaden for de berømte og velsmakende Prosecco og Pinot Grigio vine.

Høydepunkter på reisen

 • Du har base på ét hotell hele uken -  4 stjerners Hotel Relais Monaco
 • Fantastiske sykkelvenlige ruter i baklandet til Venezia
 • Sykkelruter gjennom vinområder hvor der blant annet dyrkes Pinot Grigio og Prosecco druer.
 • Naturskjønn sykling langs Piave og Sile elvene
 • Mulighet for å leie alminnelig sykkel eller el-sykkel 
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Dag 1 Ankomst i Ponzano Veneto

På hotellet finner du en velkomstpakke med rutebeskrivelser og kart og får utleveret sykkelen din. Om kvelden blir du inviteret til en velkomstdrink på solterrassen

Dag 2 Treviso

Dagens etappe tar deg gjennom den vakre provinshovedstad Treviso. En by som er fri fra masseturismen. Byen har en vennlig atmosfære og den er en av regionens vakreste med sine integrerende kanaler i bybilde, de fredfylte parker og det historiske sentrum. Treviso er området, hvor flere småelver møtes og fletter sammen til Piave elven og desserten Tiramisu stammer fra herifra.
Sykkelruten går forbi tidligere festninger, før du sykler inn i hjertet av ”citta dell´acqua”, Vannbyen. Dette kjelenavnet beskriver fint sentrum av byen, hvor flere av kanalene krysser hverandre. Ruten fortsetter forbi domkirken med dens fine kupler, rådhuset i midtbyen og videre ut forbi patriciervillaer med karakteristiske kalkmalerier før du igjen kommer ut i landlige omgivelser og tilbake til hotellet ditt.

Distanse 30KM
Dag 3 Piave floden og vinruten

Dagen begynner med en avslappet sykkeltur gjennom oppdyrkede landområder, hvor du vil komme forbi øde veier, som snor seg inn til majestetiske og ensomme herskapshus og villaer.
Etter å ha krysset Piave elven sykler du langs ”Strada dei Vini Del Piave”. Disse vinveier bærer navnet grunnet de vidstrakte vinmarker, som omgir dem. Dette er hvor Pinot Grigio -druene dyrkes med stor suksess. Du har ca. 15km. til å nyte dette frodige landskapet av vinstokker, før du dreier av og begir deg mot hotellet.

Distanse 65KM
Dag 4 Castelfranco Veneto

Denne etappen kaster fokus på den sjarmerende romerbyen Castelfranco Veneto.
Byen omkranser en stor og velbevart festning, som står der majestetisk med sin høye mur i rød mursten. Den er helt kvadratisk og måler 232 meter på hver side. Ut over de fire tårn, som markerer hjørnene, har festningen ytterligere to sjarmerende tårn. Et på sørmuren, som fungerer som klokketårn for katedralen og et på østmuren. Dessutten er hele festningen omsluttet av en vollgrav.
På turen tilbake mot hotellet vil du komme forbi den vakre landeiendom Villa Emo som er et middelalderligt, arkitektonisk mesterverk oppført av arkitekten Andrea Palladio i 1500-tallet. Dette er et must å besøke og vi har derfor inkludert entrébilletten.

Distanse 65KM
Dag 5 Det bakkede Prosecco landskab

Denne dagen starter med en transfer som tar deg til Valdobbiadene. Denne hyggelige byen er hovedsetet for Prosecco-området og ligger omgitt av vinmarker i alle retninger. Den lille hyggelige plassen midt i byen med dens mange kaféer er et opplagt sted til en kopp ekte italiensk cappuccino, før turens lengste stigning (ca. 2 km) skal sykles. Belønningen er dog verd anstrengelsen med utsikten over de uendelige vinmarker, som møter deg på toppen.
Ruten vil herfra ta deg gjennom flere av de små unike vinlandsbyer som ligger her. I én av disse landsbyer vil du bli invitert til en vinsmaking av den herlige og berømte mousserende vin (inkludert). Etter dette er det kun et par kilometer tilbake til hotellet.

Distanse 55KM
Dag 6 Naturområdet omkring Sile floden

Turens siste sykkeletape er fantastisk naturskjønn og tar deg atter i retningen av Treviso. Et tidligere togspor, som i dag er laget om til sykkelsti, guider deg frem til naturreservatet ved Sile elven. Her følger du stier langs elven og krysser dennevfør det siste strekkket mot hotellet byr på et fantastisk landlig naturlanskap, som kjennetegner dette område.

Distanse 55KM
Dag 7 Hjemreise

Etter frokosten er det utsjekk fra hotellet og individuell hjemreise.

Prisen inkluderer
 • 6 døgn med frokostbuffet på det 4-stjerners hotel Relais Monaco
 • Velkomstdrink på første dagen
 • 1 x Villa Emo entré (Dag 4)
 • 1 x Prosecco vinsmaking (dag 5)
 • Transfer til Valdobbiadene (dag 5)
 • Detaljert beskrivelser av de beskrevne ruter (rutekort, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraksjoner samt viktige telefonnumre.)Direkte telefonnummer til en servicehotline, som gjelder under hele turens lengde
 • Rabat på éntre til hotellets spa-område (kun for voksne)
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Italia t/r
 • Bruk av hotellets Spa (koster 20 euro)
 • sykkelleie kr. 890,- (El-cykel kr. 1.790,-)
 • Avbestillingsforsikring og Reiseforsikring
Generelt om reisen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Mot et tillegg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner som reiser alene. For å få prisen for reisen som enkeltperson kan du bruke bestillings-blanketten og velge "1 voksen".

På denne turen er du utstyrt med sykkelbeskrivelser og kart med forslåtte ruter. Du har base på samme hotell slik at om dere ønsker å forlenge, forkorte eller ta en fridag er det helt opp til deg selv.

Avreisedatoer
Turen avvikles med start torsdager og lørdager ifølge de opprettede datoer.

Transport/Flyreise

Viktig: Flyreise til/fra Venezia kan velges øverst på denne side.

Hvis du selv ønsker å arrangere transporten
Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og sluttdato.
Vi anbefaler, at du flyr til Venezia.

Viktig: Vi anbefaler, at dere bestiller reisen hos oss og venter på bekreftelsen, før dere kjøper flybillettene.

Fra flyplassen til hotellet
Den hurtigste måte å få et overblikk over, hvordan du kommer fra flyplassen til hotellet får du ved at se på Rome2Rio (link).

Fra flyplassen tar du en shuttle inn til Venezia Mestre (hovedbanegården) - hvor du kan ta et tog til Treviso. Det tar ca. 30 min og koster ca. 3 €.

På www.trenitalia.com er det lett å få et overblikk over tider og destinasjoner på det italienske tog, men det er vanskelig å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man først kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på togstasjonen. Det siste stykke kan du ta en taxi for ca. €20.

 

Overnatting

På denne turen overnatter du på velvalgte 3-stjerners hoteller inkl. frokost. Det er muligt å kjøpe ekstra døgn før og etter turen.

Mat og drikke

På reisen er det inkluderet frokost alle dager. Det er dessuten mulig å kjøpe halv pension (7x kveldsmat). Kveldsmaten består av 3-retters menyer og serveres noen ganger på restauranter i de forskjellige byer, som dere overnatter i. Halv pensjon kan velges på bestillings-blanketten på side 2.

Velkomstmøte

Det vil blir infomøte av en av våres lokale samarbeidspartnere kl 17:30 på ankomstdagen. Du møter i resepsjonen med mindre du får beskjed om noe annet.

NB: hvis du ankommer for sent til å være med på møtet, vil sykler og velkomstpakke være klar til dere på hotellet.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt av DMI's data under.

Utsyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Sykler

Syklerne er unisex og utvalgt etter solid kvalitet kombineret med den beste komfort. Syklene er utstyrt med lys, bagasjebærer, skjermer, 21 shimano gear, lås og en komfortable sete. Dessuten er der påmonteret en vannavisende veske på både bagasjebærer og styr, og det medfølger et lite nødkit med relevant værktøy, ekstra sykkelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse syklene til dere, er det viktig at dere opplyser høyden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.

Sykkelleie kan velges på bookingformularen

Det er også mulig å leie elsykkel,  som gjør det mulig at krysse bratt terreng med et smil. Dette velges på side 2 i bookingformularen. Hvis beina bliver trøtte støtter den elektriske motoren, så du ikke sakker akterut.
Det krever ikke noen forutsettninger å kjøre en el-sykkel. Så lenge man selv er aktiv i pedalene assisterer el-motoren rytteren til en max hastighet på 25 km/t. Motoren får energi fra et avtagelig, gjennoppladelig batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-syklene har samme utstyr som de ordinære cykler.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.