Dag 1 Individuell ankomst til Alba

Velkommen til trøffel-metropolen Alba. Denne middelalderbyen er kjent for sine mange palasser og tårn og det er abselutt verdt å se seg rundt i byen. Det er i Alba, Nutella ble født og den store Ferrero-fabrikken har et eget hjørne av byen.

Dag 2 Vandring fra Alba til Treiso

Første dagen går du fra Alba og langs elven Tanaro til landsbyen Barbaresco, det er den første vinmetropolen på fotturen. I Barbaresco handler det kun om kvalitetsvin. Vi foreslår, at du prøvesmaker ett glass fra Barolo’s lillebror i Enoteca Regionale, den holder til i den ombygde kirken San Donato. Ruten tar deg gjennom det karakteristiske landskapet til Langhe-området, langs store vinmarker og videre inn til Nieve. Overnattingen blir i Treiso, som ligger i midten av Langa del Barbaresco. Denne landsbyen har vært en populær ferie destinasjon siden romertiden.

Vandretid Ca. 4½ timer
Dag 3 Vandring fra Treiso til Cravanzana

På veien til den lille landsbyen Canta går du langs Rocche di Sette Fratelli - en dyp kløft - som vakkert smyger seg mellom de vuggende vinmarkene. Etter det vandrer du mot San Bovo, hvor det er en fantastisk panoramautsikt og endelig når du blomsterlandsbyen Castino, som ligger flott plassert på en bakketopp mellom elvedalen Bormida og Belbo. I middelalderen var landsbyen et velstående sentrum med tre klostre og i dag kan vi beundre regionens første trøffel lund for turister. Ruten fører deg langs en mindre fjellrygg mellom kastanje- og hasselnøtt-trer ned til Cravanzana.

Vandretid Ca. 5 timer
Dag 4 Vandring fra Cravanzana til Bossolasco

Fra hasselnøttelundene leder ruten deg gjennom det lett kuperte terrenget, opp gjennom den øvre delen av Belbofloddalen og via Feisoglio til Niella Belbo. Den arkitektoniske stilen i denne middelalderlige landsbyen ble formet av Napoleons fremmarsj - derfor er tilnavnet ”dei francesci”. Etter et bakkedrag med fantastisk utsikt til de søvnige små landsbyene og gamle ruinene, når du San Benedetto og den nærliggende innsjøen. En kort transfer tar deg ut til den velkjente blomsterlandsbyen Bossolasco.

Vandretid Ca. 4½ timer
Dag 5 Vandring fra Bossolasco til middelalderlandsbyen Sinio

På denne dagen vil terrenget være litt mer kupert, når du vandrer langs hasselnøtt lunder til landsbyen Serravalle Langhe. Herfra går turen gjennom Bric della Vacca og vinmarker til Roddino. Etter en kort hvilepause ved St. Mary kirken, vandrer du på stien som slanger seg opp bakken til det middelalderlige slottet Serralunga d’Alba i landbruksbyen Sinio, hvor du overnatter.

Vandretid Ca. 5½ timer
Dag 6 Vandring fra Sinio til den berømte vinlandsby Barolo

Dagens vandring fører deg gjennom lyse hasselnøtt lunder og frodige skoger til Monforte d'Alba som har den mest fantastiske beliggenhet. Det imponerende klokketårnet og Scrampipalads kan sees på lang avstand. I det middelaldrende Monforte anbefaler vi en spasertur gjennom de smale gatene og en liten snack i en av de mange restauranter og vinutsalg. Du fortsetter vandringen vår med en imponerende utsikt inn i dalen til Novello. På denne turen vandrer du til en av Piemontes mest berømte vinlandsbyer, Barolo, hvor en vinsmaking er inkludert.

Vandretid Ca. 4½ timer
Dag 7 Vandring fra Barolo tilbage til Alba

Du vandrer gjennom noen av de mest berømte vinmarker i verden, før du fortsetter på ruten til den idylliske landsbyen La Morra - også kjent som ”Langhebalkonnen” på grunn av panoramautsikten, der du kan se hele Baroloområdet. På en klar dag kan man også se de begynnende alpetopper og Monte Viso. Du passerer slottene Verduno og Roddi, før du er tilbake i Alba og tilbringer den siste natten din.

Vandretid Ca. 5 timer
Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Hvis dere er 4 personer eller mer, kan vi arrangere andre startdatoer enn de som er nevnt her. Avhengig av om det er ledig på hotellene kan det forekomme et tillegsgebyr for gruppen, avhengig av størrelse og årstid.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er i den tunge ende av grad to. Du er på egen hånd og bestemmer selv, hvor mange stikkveier du vil ut på, men programmet er lagt etter en gjennomsnittlig vandretid på 4-5½ time om dagen i kupert terreng.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Italia t/r er ikke inkludert i reisearrangementet. Du kan finne flybilletter via f.eks. momondo.no. Vi anbefaler, at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Du kan fly til Milano eller Torino.

Links
Momondo

Fra flyplassen til Alba

Fra Milano
Toget tar cirka 4½ time. Få overblikk over denne turen via denne linken: Rome2Rio.
Det er også mulig å bli kjørt (se under)

Fra Torino
Tog eller buss tar cirka 1½ time. Få overblikk over turen via denne linken: Rome2Rio.
Det er også mulig å bli kjørt (se under)

Hvis du kjører selv
Kjører du selv til Alba er det mulig å parkere ved hotellet for ca. 15€ pr. døgn. Det er ikke mulig å reservere plass. 
 

Transfer
Den letteste måten å komme fra flyplassen til Alba på, er ved at kjøpe en direkte transfer.

Transferpriser pr. vei:

Fra Torino (Caselle flyplass) til Alba
1-3 personer: kr. 1.340,-
4-7 personer: kr. 1.720,-
8 + peronser: kr. 2.190,-

Fra Milano (Flayplassen Malpensa og Linate) til Alba
1-3 personer: kr. 2.190,- for bilen
4-7 personer: kr. 2.590,- for bilen
8 + personer: kr. 3.290,- for bilen
 

Mat og drikke

Det er inkludert frokost på turen.

Det er ikke mulig å kjøpe middag på forhånd, men det vil være mulig å kjøpe det lokalt på noen av hotellene og på alle overnatningssteder er det fine restauranter i nærheten, så man fritt kan velge etter hjerte og smak.

Overnatting

I Alba overnatter vi på 4-stjerners hotell og på resten av turen overnatter vi på fine turistklassehoteller og sjarmerende landsteder. Frokost er inkludert på turen.
Noen steder må du betale en liten 'Tourist tax' - denne betales lokalt.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.