Fotturferie fra Dolomittene til Gardasjøen
Se bilder

Fotturferie fra Dolomittene til Gardasjøen

Fottur på egen hånd

Fotturen starter i den berømte, fjell og spabyen Merano, hvor man går igjennom vinmarker og fruktplantasjer, forbi historiske slott og glitrende innsjøer. Turen tar deg forbi idylliske landsbyer med noen storslåtte utsikter. Fjellene i Sørt-Tyrol og Trentino er fasinerende med turkise innsjøer, grønne setre, dype elvedaler og spektakulære kløfter.

Utsikten til Dolomittenes rå fjelltopper følger deg på det meste av turen og i Trentino området, vil du oppleve fjellandsbyene med deres smale smug og idylliske steinhus. Som finale for vandringen ankommer du til Gardasjøen, som ligger omgitt av klippekyster, olivenlunder og fikentrær. Etter denne ukes fottur til Gardasjøen har en cappuccino og en gelato aldri smakt bedre.  

Ruten (se kart lengere nede på siden): 
Denne tur byr på en variert fottur og dere går hovedsakelig på velholdte stier og ofte på Waal-stier (et gammelt vannledningssystem). Det vil også være fotturer ved skogsstier og flere bratte stigninger, men innimellom følger du lokale veier. Vi anbefaler, at du har en god grunnform og klar til å gå 3½-6 timer om dagen - noen ganger med lengre stigninger.

Høydepunkter på reisen

 • Overnatting på fine 3-stjerners hoteller og sjarmerende gjestehus
 • Fotturer på egen hånd i ditt eget tempo, med detaljerte beskrivelser av turen og kart
 • Fantastiske fotturer gjennom Dolomittenes kuperte terreng
 • Nyt utsikten fra fjelltoget, som tar deg opp til enestående utsikter i Mendelpasset
 • Stier som går igjennom olivenlunder og fruktplantasjer
 • Fotturer forbi gamle borger og slott i fantastiske naturomgivelser
 • Innsjøene Molveno og Nembia, med deres henholdsvis turkisblå og grønne farger danner en vakker kontrast til de rå fjelltopper
 • Bagasjetransport mellom overnattingsplassene
okt
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
Dag 1 Ankomst til Merano

Avhengig av når du ankommer til Merano, vil det være opplagt å nyte den sør-Tyrolske fjellbysstemningen ved å spasere gjennom de sjarmerende små gatene og langs den hyggelige Passer Esplanade i byen.

Dag 2 Fottur fra Merano til Nals

Dagens fottur tar deg på Waal-stiene, gjennom epleplantasjer til et imponerende fossefall. Herfra baner det vei gjennom kastanjebakkene ved Tisens og opp til den lille historiske kirken St. Christoph. Turen går videre gjennom et vakkert skogområde, med flotte utsikter over Etschdalen. Ikke lenge etter ankommer du den idylliske lille landsbyen Nals, som er omringet av vinmarker og epleplantasjer.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Dag 3 Fottur fra Nals til Kaltern

Du kan se frem til en fascinerende fottur på ’Slotsstien’. Langs interessante og bratte veier går du fra borg til borg, som med sine forskjellige historiske arkitektur er veldig beundringsverdige. Om ettermiddagen tar ruten deg igjennom området med” hull i isen” – et naturlig fenomen, der du får muligheten til å oppleve istapper på høysommeren. Etter St. George’s Tårn og en hel del karakteristiske vinmarker, ankommer du ved Kalterer-innsjøen, hvor du overnatter.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Dag 4 Fottur fra Kalterer innsjøen til Còredo

Du starter dagen med en kort tur med fjelltoget til Mendelpasset. Herfra er der en helt enestående utsikt, før turen fortsetter over platået mot Nonstal, det ligger på regionsgrensen. Turen går herfra inn i fantastiske kløfter og igjennom små idylliske landsbyer til pilegrimsstedet Saint Romedio. Du fortsetter forbi to små fine innsjøer og kort til etter Còredo, som er dagens endestasjon.

Vandretid Ca. 4½-5 timer
Dag 5 Fottur fra Còredo til Molveno

Etter en kort transfer kan du nyte en fin utsikt over det imponerende landskapet i Nonstal-dalen. Vandringen tar deg inn på den lille delen av Jakobsveien, som lengre sørvest også er kjent som Caminoen. Denne tar deg gjennom fruktplantasjer og opp til høysletten Paganella. Stien snor seg gjennom et bevokst område til Cavedago med den berømte tripelbuede broen. Senere kommer du til landsbyen Molveno, som ligger ved foten av Brenta-Dolomittene - en vakker fjellkjede med ett fantastisk turkis fjellvann. Her overnatter du.

Vandretid Ca. 4½-5½ timer
Dag 6 Fra Molveno til Nembia innsjøen og Comano Terme

I dag kan du kunne nyte de skjønne utsikter over de fascinerende fjelltoppene til Brenta-Dolomittene. En kabelbane tar deg opp i fjellområdet Pradel, hvor du kommer til å oppdage en av de vakreste vandrerutene på turen. Det er opplagt å ta et stopp ved et oppholdssted, som selger typiske italienske snacks som kan nytes sammen med en helt enestående utsikt over landskapet og fjelltoppene. En kabelbane tar deg til den glitrende innsjøen Molveno, hvor du går mot innsjøen Nembia.

Fra den klare grønne innsjøen Nembia kan du ta bussen (Billetten koster ca. 5 euro og betales lokalt) det siste stykke gjennom små landsbyer og gjennom bakket terreng til endestasjonen Comano Terme.

Vandretid Ca. 3-5 timer
Dag 7 Fottur fra Comano Terme til Gardasjøen ved Riva del Garda

Som du nærmer deg slutten på fotturen din vil ruten ta deg gjennom uberørte enger i Lomason dalen. En bra stigning vil føre deg opp til Monte San Pietro oppholdsstedet, hvor en fantastisk utsikt over Gardasjøen venter. Fortsett turen ned gjennom svingete strekning og forbi Tennoslottets steinvegger. De siste få kilometer av turen din går gjennom olivenlunder og cypresbevoksninger, før du når målet ved bredden av Gardasjøen.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Dag 8 Hjemreise

Etter frokosten er det utsjekk og individuell hjemreise.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • 7 overnattinger på 3-stjerners turistklassehoteller og sjarmerende gjestehus inkl. frokost
 • Detaljerte beskrivelser av de nøye foreslåtte rutene (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraktsjoner og viktige telefonnummer)
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Velkomstmøte på ankomstdagen
 • Transport som beskrevet i programmet
 • Billett til Mendalpass Mountain Railway (dag 4)
 • Billett til kabelbanen fra Pradel til Molveno - kun i høysommeren (dag 6)
 • Trentino-fordelskort med diverse rabatter på opplevelser i området
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline, som gjelder under hele turen
Ikke inkludert
 • Avbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Bussbillett til turen fra Nembia-sjøen til Comano (ca. 5 euro pr. person)

 

VALGFRITT

 • Flyreise fra Oslo til Verona t/r inkl. bagasje
 • Halv pensjon 6x
 • Transport fra siste hotell til første hotell
 • Ekstra natt før/etter turen
Generelt om reisen

På denne tur er du på egen hånd uten reiseleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelserne, kart og andre praktiske ting, men de skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt etter turens avslutning. Det er innlagt et velkomstmøte, hvor du vil bli briefet med relevante info i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

Viktig: Flyreisen til/fra Verona kan velges øverst på denne siden.

Du er velkommen til å arrangere transporten fra/til Italia. Husk at vente med at bestille flyreisen til reisen er bekreftet.

Fra Milano/Venezia til Merano
Man kan komme til Merano med tog fra Milano og Venedig på ca. fire timer. Det er mulig å få et overblikk over mulighetene for å komme frem ved å se på Rome2Rio (linket går til søk fra Bergamo til Merano, men dere kan endre søket, så den viser turen fra deres foretrukne flyplassen).

Hvis du kjører selv
Kjører du selv til Merano er det mulig å parkere ved det første hotellet. Den første natten når du bor på hotellet er gratis og resten av uken koster parkering 10-12 euro pr. natt.

Transfer tilbake etter turen
Etter turen er det mulig å bli kjørt tilbake til det første hotellet - f.eks for å hente bilen. For transport fra Riva del Garda til Merano på avreisedagen, skal det reserveres plasser på forhånd og betales lokalt kr. 58€ pr. person. Transport er kun mulig på lørdager, søndager, mandager, tirsdager.

Velkomstmøte

Det blir avholdt et informasjonsmøte av en av våres lokale samarbeidspartnere, som foregår kl 18:00 på ankomstdagen. Dere møter i resepsjonen med mindre, dere får annen beskjed ved innsjekk.

OBS: hvis dere ankommer for sent til å være med på møtet vil det ligge en velkomstpakke klar til dere på hotellet,hvor dere finner informasjon til fotturen.

Mat og drikke

Det er mulig å bestille 6x middag på hotellene på denne turen (ikke på dag 7 i Riva ved Gardasjøen).
Maten består minimun av en 3-retters meny.
Ønskes dette kan de velge det på bestillingsblanketten.

Vær oppmerksom på: Noen steder kan middagen bli servert på andre steder enn hotellet (f.eks. en nærliggende restaurant)

Overnatting

Dere overnatter på 3-stjernes turistklassehoteller samt sjarmererende sørtyrolske gjestehus. Frokost er inkludert på turen.
Noen steder kan man komme ut for, at det kreves en liten 'Turist skatt' - denne betales lokalt.

Ekstra netter
Det er mulig å kjøpe ekstra netter på hotellet i Merano før turen eller hotellet i Riva del Garda etter turen.

Du kan se prisene for dette ved å velge dato, gå inn på bestillings-skjemaet og gå videre til side to

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Fottur med hund

På denne turen er det mulig å ta med hund. Skulle dette være av interesse, så noter hundens rase og høyde under bemerkninger i bestillings-blanketten, så bestiller vi den med på turen din. - Det er mulig, at det vil være ett lite ekstra gebyr for å ta med hunden deres på noen av hotellene. Dette betales lokalt på hotellene.

Klima

Det kan være smart å planlegge sin reise etter været, og fjellene kan det bli mange værendringer gjennom dagen. For å få ett overordnet bilde av klimaet i Bolzano-området, ser du DMI's data her:

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.