Dag 1 Ankomst til Amalfi

Etter ankomst og innsjekk på hotellet er det opplagt å gå en liten tur rundt i den sjarmerende byen, eller kanskje ta en dukkert i Middelhavet for å kvikke seg opp etter reisen.

Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 2 Torre Dello Zirro og Møllernes dal

Dagens fottur gir deg et godt innblikk i både den fantastiske kultur- og naturarv Amalfikysten har å by på. Fotturen tar deg opp gjennom de små smug i Amalfi og opp en gammel trapp, som fører deg forbi vakre kalksteinsbrudd og opp mot den lille landsbyen Pontone, som ligger over Amalfi. Herfra går du ut på en liten sti, hvor den enestående ruin av Torre Dello Zirro ligger plassert på den smale fjellkanten med storslåtte utsikter ned over kystbyene, Amalfi på den ene side og Atrani på den andre. Disse omgivelsene er perfekte til en piknik, før turen tar deg tilbake gjennom den lille fjellandsbyen Pontone. Herfra går turen ned gjennom”Valle dei Mulini” – Møllenes dal, strekning fører deg ned gjennom en skog, hvor ruinene av Europas eldste papirmøller skaper stemning langs stiene sammen med den hyggelige og avslappende lyden av en elv, som sildrer ned over stein og små vannfall langs stien. Når du kommer ned til Amalfi, går du forbi papirmuseet, som forteller historien om papirmøllene og deres virke.
Tilbake i Amalfi er det tid til at ta en dukkert i Middelhavet eller nyte en is på stranden etter dagens fottur.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 7,5KM
Høydemeter 550M
Høydemeter 550M
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 3 Ravello og Villa Cimbrone

Start dagen med å ta en lokal buss opp til Ravello, en av de mest eksklusive byer på Amalfikysten. Er formen god, er det også en fantastisk opplevelse å vandre de ca. 300 høydemeter opp til byen, der meste av ruten foregår på flisebelagte stier og trapper. Ravello er et ettertraktede sted for kunstnere på grunn av byens beliggenhet og enestående utsikter. Villa Cimbrone er helt avgjort et besøk verdt. Der ve verdt å ta turen til parken bak villaen, Alene, der med sin frodighet ligger helt flatt og majestetisk ut mot klippekanten med fantastiske utsikter ut over middelhavet. Å stå på «uendelighetens terrasse” gjør det klart for én, hvorfor kunstnere gjennom århundre har søkt inspirasjon akkurat her.

Ta deg tid til å spasere gjennom landsbyen og besøk evt. også Villa Rufolo, som også byr på fantastiske utsikter og flotte hav. Fra Ravello går vandringen langs vinterrasser og citruslunden ned mot Atrani. Herfra ligger Amalfi like rundt hjørne og den siste biten byr på vakre utsikter av byen fra nye vinkler.
Hvis  du har tatt bussen opp til Ravello, vil det være tid til å spasere rundt i Amalfi eller ta en dukkert.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 9,5 eller 11,5KM
Høydemeter 450M
Høydemeter 500M
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 4 Vandring fra Amalfi via ”Maestra dei Villaggi” til Praiano

Fra Amalfi går vandringen via en av de eldste stier på Amalfikysten ”Maestra dei Villaggi” eller ”Landsbyens Hovedvei”. Den gamle muldyrssti, som nå er asfalt, kan dateres tilbake helt til det 9. århundret. Du passerer de små landsbyene Lone og Vittica, før du når frem til det imponerende Santa Rosa kloster. Det er også mulig å ta en lokal buss opp hit, hvis man vil unngå å gå de ca. 300 høydemeter. Herfra fortsetter stien videre til den sjarmerende lille landsbyen Conca Dei Marini, som ligger på en pynt og derfor har utsikt til kystlinjen på begge sider. Gåturen tar deg ned mot havet forbi sjarmerende kirker, som ligger perfekt over den klippefylte kysten.

Stien tar deg nå inn gjennom den lille Furore fjord med den sjarmerende fiskerbyer under de tårnhøye kalksteins brudd og videre inn i Praiadalen, hvor den siste strekningen gjennom litt skog og langs noen vinterrasser vil ta deg til Praiano.
Her er det mulighet for en liten gåtur ned til den lille skjønne fiskehavna i Praiano ”Marina di Praia” – det er verdt turen.

Vandretid Ca. 4½ eller 6 timer
Distanse 10 eller 13KM
Høydemeter 350 eller 600M
Høydemeter 600M
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel La Perla***
Dag 5 Fra Praiano til kalkstenshulerne ved Santa Barbara og Bomerano

I dag går turen opp gjennom den grønne Praiadal, som ligger til grunn for Praianos navn. Først vandrer du opp gjennom Praianos små smug mellom hvitvasket hus opp til den lille kirken Santa Maria di Costantinopoli, som fra sin terrasse gir en flott utsikt over byen. Herfra går turen ut av byen og inn i det grønne, kuperte terreng, hvor vinterrassene klynger seg til fjellsidene opp gjennom dalen. Fotturen går oppover de neste kilometer skiftevis på naturstier og uthugget trapper. Turen går opp til den lille kirken Sant’ Alfonso, og videre til Santa Barbara kalkstein hulene, som så vakkert setter kontrast i omgivelsene med sitt gylne islett. Like før den lille fjellandsbyen Bomerano, hvor det på det lille torget midt i byen er flere muligheter for å kjøpe en cappuccino eller en is, svinger stien rundt til venstre langs fjellsiden, og etter få hundre meter møtes du av et stort skilt, som indikerer starten på den berømte og enestående Sentiero degli Dei (Gudenes sti). Stien bukter seg langs fjellsidene herfra og til Nochelle ved Positano og ut over andre vandrere kan man til tider også møte en skogarbeider med et muldyr eller to. Utsiktene er ubeskrivelige over de klippefylte fjellsidene, som er så vakkert rammet inn av det dype blåe Middelhavet 600 meter under dere. Etter en strekning på Gudenes sti, snur du for å vandre ned til Praiano til enda en overnatting.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 8KM
Høydemeter 600M
Høydemeter 600M
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel La Perla***
Dag 6 Sentiero degli Dei´- Gudernes sti, fra Praiano til Nochelle og Positano

Denne dagen går fotturen tilbake opp til Gudenes fantastiske sti. Veien opp er en annen, enn den du kom ned fra i går, og den tar deg opp forbi det lille fine San Domenico kloster. Klosteret her var forlatt i mange år inntil slutten av 90’tallet. Da søkte en gruppe colombianske munker om tillatelse til å bo her. De restaurerte bygningene, dyrket vin og holdt gudstjenester frem til 2004, hvor de igjen forlot stedet. Det er en fantastisk utsikt fra den lille terrassen bak klosteret og herfra fortsetter ruten opp forbi noen skjønne kalksteinsformasjoner, før den tar deg opp til Gudenes Sti kun noen få hundre meter fra hvor du snudde i går. Herfra går det noenlunde jevnt hele veien til den lille fjellandsbyen Nochelle. Herfra er det en kort strekning til Montepertuso, hvorfra går der trapper ned til Positano, som ligger helt ned ved vannet. Positano er av mange betraktet som en av de vakreste og mest stemningsfulle landsbyer i hele Italia, og dermed også en liten perle på den Amalfitanske kyststrekning. Ta deg tid til å spasere gjennom de små smug og langs stien, pynten, som skiller den ene stranden fra den andre. Det ligger en rekke gode restauranter i strandkanten med servering under åpen himmel.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 9KM
Høydemeter 400M
Høydemeter 400M
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Pupetto***
Dag 7 Fottur i ekte fjellandskap over Positano

Ta en lokal buss opp til Montepertuso. Herfra starter den naturskjønne fottur rundt i den øvre dal over Positano. Følg de opprinnelige stier gjennom skog og langs imponerende utsiktspunkter på ruten opp til Santa Maria al Castello, en gammel festning som skiller Amalfisiden fra Sorrentosiden av dalen. Herfra er der et unikt utsiktspunkt over Middelhavet på både Amalfisiden og ned til Napolibukten på Sorrentosiden. Gjennom en fin strekning går turen herfra ned gjennom terrenget. På ruten kommer det en mulig avstikker for dem, som har energi og overskudd til å vandre den steile rute opp til Monte Sant’ Angelo – den høyeste toppen på halvøyen. Om man velger dette eller ikke, så går turen samme vei ned gjennom skogen, på vinglete stier gjennom skog og kratt ned til Montepertuso, hvor en gammel muldyrsrute tar deg det siste stykke ned til Positano.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 9KM
Høydemeter 850M
Høydemeter 850M
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Pupetto***
Dag 8 Hjemreise

Etter utsjekk er det tid til hjemreisen. Fra Positano går der både tog og buss til Sorrento, og herfra kjører toget forbi Pompeii til Napoli, hvor hurtigtoget kjører til Roma. Har dere tid, er Pompeii en absolutt en anbefalt opplevelse på denne strekningen. Alternativt er det også mulig å ta bussen tilbake til Salerno, hvor toget kjører mot Napoli og Roma.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Fotturen er en moderat nivå 2. Dagsturene ligger på mellom 4 og 5 timer på fine velholdte stier i kupert terreng og med fantastiske utsikter.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres fra mars til begynnelsen av november

Transport / Flyreise

Øvers på denne side kan du velge om flyreisen skal være inkludert i reisens pris.Du er også velkommen til selv at arrangere flyreisen.

OBS: Hvis du selv arrangerer transporten, anbefaler vi, at du venter med å kjøpe flyreisen, inntil vi har bekreftet turen.

Overblikk
Det er lett å få et overblikk over turen fra en hvilken som helst lufthavn til Amalfi med å bruke Rome2Rio. Linken her viser en søkning fra Napoli til Amalfi, men det kan endres, så det passer med deres foretrukne lufthavn.

Hvilken lufthavn skal en fly til?
Vi anbefaler, at du flyr til Napoli eller Roma. Det er lettest å fly til Napoli, men det krever alltid en mellomlanding og vanligvis en høyere pris enn å fly direkte til Roma. Til gjengjeld tar det lengre tid å komme fra Roma til Amalfi enn det gjør å komme fra Napoli til Amalfi. Bruk linken over til Rome2Rio for å se de forskjellige muligheter.

Det er enkelt å dra fra Roma til Amalfi
Ved ankomsten til Roma tar du flybussen inn til Termini, som er sentralstasjonen i Roma. Herfra er der regelmessige avganger med Eurostar AV høyhastighetstoget til Salerno med stopp i Napoli. Høyhastighetstoget kjører med opptil 300 km i timen, og turen til Napoli tar 1 time og 10 minutter og 30 minutter videre til Salerno. Prisen for billettene fra Roma til Salerno med høyhastighetstog er €46.  Med IC-tog varer turen cirka 3 timer til en pris på ca €24. På www.trenitalia.com er det lett å få et overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog, men det er vanskelig å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på Termini.

Når en ankommer til stasjonen i Salerno er busselskapet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billett før du går på bussen). SITA bussene kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Bussbilletten til Amalfi koster cirka €6.

Transport fra/til Napoli Lufthavn
Vi kan arrangere at du blir hentet på lufthavnen i Napoli og kjørt til det første hotellet. Det er også mulig å bli hentet på det siste hotellet og kjørt til Napoli Lufthavn. Dette kan velges på bestillings-blanketten.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hoteller. Middag kan kjøpes nært hotellene i overnattingsbyene, og lunsj kan man enten selv ta med og nyte som piknik, eller stoppe på en av de mange barer og kafeer man kommer forbi.

Overnatting

Du overnatter på 3-stjerners hoteller i Amalfi, Praiano og Positano.

De hoteller vi bruker på denne turen kan du se under. Hvilket hotell som blir brukt på bestillingen din kan variere etter hvor det er ledig plass når du bestiller.

Amalfi
Hotel Lidomare*** (www.lidomare.it)
Hotel Fontana*** (www.hotelfontanaamalfi.it)
Hotel Croce*** (www.hotelcrocediamalfi.it)

Praiano
Hotel La Perla*** (www.perlahotel.it)
Hotel Locanda Costa Diva*** (www.hotelspraiano.com/en)

Positano
Hotel Pupetto*** (www.hotelpupetto.it)
Hotel Vittoria*** (www.hotelvittoriapositano.com)

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bilde av det amalfitanske klima, sees yr.no's data her:

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.