Fotturer i Dolomittenes naturparker
Se bilder

Fotturer i Dolomittenes naturparker

Fottur på egen hånd

Denne fotturferien tar dere gjennom tre naturreservater i regionene Sørtyrol og Belluno, som utgjør et av de skjønneste områder av Dolomittene med den tidligere olympiske byen Cortina d’Ampezzo i sentrum. Dolomittene er ikke uten grunn kommet på UNESCOs liste over verdensnaturarv. Fjellene, som omringer dere, når opp i høyder på over 3.000 meter.

Underveis på deres vandring har dere utsikt til fjellvann, høye tinder, grønne marker med gressende kuer og geiter og fjellhytter i tradisjonell stil. Du vil oppleve de fascinerende Tre Cime, med mulighet for å se dem fra siden, når du vandrer rundt om de imponerende og facinerende klippetinder.
Turen er en individuell selv-guidet vandretur, hvor det er mulighet for å velge mellom kortere og lengre dagsturer. Avhengig av dagsformen vil du kanskje noen dager velge den lange litt hardere ruten og andre dager den kortere variant. Deres bagasje transporteres fra hotell til hotell, så du trenger kun å bære dagsryggsekken din.

Høydepunkter på reisen

 • Fotturen i Dolomittene – UNESCO verdensnaturarv
 • Naturreservatet Fanes-Sennes-Braies med fjellvatnet Lago di Braies
 • Naturreservatet Dolomiti Ampezzane med Cortina d’Ampezzo
 • Naturreservatet Sexten Dolomittene med fjellformasjonen Tre Cime di Lavaredo
 • Opphold på gode fjellhoteller
 • Hver dag mulighet for å velge mellom et kort eller en lengre vandretur
 • Bagasjen transporteres fra hotell til hotell
aug
sep
okt
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
Dag 1 Ankomst til Niederdorf/Villabassa eller Dobbiaco/Toblach i Pusteria-dalen

Ankomst til hotellet i enten Niederdorf/Villabassa eller Dobbiaco/Toblach i Pusteria-dalen.

Overnatting Dobbiaco/Toblach
Dag 2 Vandring fra Villabassa/Dobbiaco til Prato Piazza/Plätzwiese

Deres fotturferie starter med en kort transfer til fjellvatnet Lago di Braies eller Pragser Wildsee, som vil fascinere dere med sitt turkise vann. Her får dere det første inntrykket av Prags-dalen med den mørke barskogen mot de lyse klippeveggene. Dere fortsetter over seteren Rossalm og når frem til platået Prato piazza/Plätzwiese, hvor fjellene Dürrenstein og Hohe Gaisl reiser seg. Herfra er det en storslått utsikt. I det fjerne reiser fjellene Cristallo, Tofana og de verdensberømte Tre Cime di Lavaredo seg.
Hvis dere ikke vil gå så langt, kan dere velge en kortere rute, som starter ved kroen Tuscherhof. Dere følger elven Stolla og passerer små fjellhoteller og klippeformasjoner formet av vind og vær, før dere når frem til gresslettene ved Pratopiazza/Plätzwiese, hvor dere overnatter.

Vandretid Ca. 4 eller 5-6 timer
Distanse 11 eller 14KM
Høydemeter 800M
Høydemeter 800M
Overnatting Pratopiazza/Plätzwiese
Dag 3 Vandring fra Prato piazza/Plätzwiese til enten Strudelkopf eller Dürrenstein og retur

Også i dag velger dere selv, hvor lang og hard turen skal være. Dere kan vandre til toppen av enten Strudelkopf på 2.307m (den korte) eller Dürrenstein 2.839m (den lange), som begge ligger i Dolomittenes største naturreservat, Fanes Sennes Braies.
Dere starter ut fra Prato piazza/Plätzwiese, som sammen med fjellene Croda Rossa/Hohe Gaisl og Kreuzkofelgruppe er et deilig natur- og vandreområde i Dolomittene. Underveis på begge ruter er det vakre utsikter til Hohe Gaisl, Lavaredos Tre Toppe, Tofana og Monte Cristallo.
Overnatting: Pratopiazza/Plätzwiese.

Vandretid Ca. 4 eller 5 timer
Distanse 8 eller 9KM
Høydemeter 350 / 800M
Høydemeter 350 / 800M
Overnatting Pratopiazza/Plätzwiese
Dag 4 Vandring fra Pratopiazza/Plätzwiese til Cortina d’Ampezzo

Fotturen fortsetter videre over Pratopiazza/Plätzwiese og ned gjennom Knappenfuss-dalen (Valle dei Canopi) til passet Cimabanche/Gemärk, som danner grensen mellom Syd-Tirol og Belluno. Herfra kan dere gå direkte til Cortina d’Ampezzo eller velge en lengre rute via fjellhytten Ra Stua og rundt langs foten av fjellet Col Rosa, før dere når ned til Cortina, som ligger i bunnen av dalen midt mellom fjellene. Dere har to netter i Cortina og kan spasere rundt i byens gater, hvor butikker ligger side om side med hyggelige kaféer og restauranter.
Overnatting: Cortina d’Ampezzo

Vandretid Ca. 2 eller 7 timer
Distanse 6 eller 25KM
Høydemeter 0 / 475M
Høydemeter 600 / 1000M
Overnatting Cortina d’Ampezzo
Dag 5 Vandring rundt fra Cortina d’Ampezzo

Utsikten fra turens utgangspunkt er ganske flott. De høye tindene strekker seg høyt opp i himmelen. Fjellmassivene Cristallo, Tofane, Fanes og Sorapiss spiller her en vesentlig rolle i dette fine skue. Dagens program inkluderer en rundtur i den dype dalen omringet av disse høye fjella. Igjen er der to valgmuligheter mellom en kortere tur eller en lengre og høyere tur.
Overnatting: Cortina d’Ampezzo

Vandretid Ca. 4 eller 5 timer
Distanse 12 eller 15KM
Høydemeter 75 / 300M
Høydemeter 975 / 300M
Overnatting Cortina d’Ampezzo
Dag 6 Cortina D’Ampezzo til Dürrensee-søen og vandring rundt om Tre Cime

Dagen starter med en transfer fra Cortina til Dürrensee-sjøen. Herfra vandrer dere gjennom Rienzdalen til de verdensberømte Tre Cime di Lavaredo. som utgjør tre høye topper som ligger like ved siden av hverandre. Under 1. Verdenskrig var det voldsomme kamper her i området mellom Italia og Østerrike-Ungarn, og det er fortsatt historiske spor fra fortiden i form av bl.a. skyttegraver.

Dere vandrer videre til Rifugio Auronzo, hvor bussen kjører til Dobbiaco/Niederdorf (bussbilletten er ikke inkludert i prisen - koster ca. 6-7 euro).
For dem som måtte ønske det, er det også mulig å ta transferen om morgenen hele veien til Rifugio Auronzo, og bruke dagen på å vandre rundt de tre tindene, før dere tar videre til Dobbiaco/Niederdorf.

Vandretid Ca. 4 eller 5 timer
Distanse 8 eller 11KM
Høydemeter 350 / 1000M
Høydemeter 1000 / 100M
Overnatting Dobbiaco/Niederdorf
Dag 7 Vandring rundt fra Sexten/Sesto

Den siste etappen av fotturferien deres tar dere til en vakkee sidedal i Pusteria-dalen. Fra Versciaco/Vierschach tar dere kabelbanen opp på Monte Elmo/Berg Helm, hvor dere kan nyte den vakre utsikten til Sesto/Sexten-fjellene. Hahnspiel, Sillian, Klammbach og Helmhang er noen av de hyttene dere passerer på veien, før dere slutter vandreturen nede i Sesto/Sexten. Herfra kjører dere tilbake til Dobbiaco/Toblach for den siste overnattingen. Den litt lengre vandreruten inkluderer også en tur forbi hyttene Hahnspiel, Sillian, Klammbach og Alpe Nemes, før dere kommer til Kreuzbergpass/ Passo Monte Croce. Herfra tar dere turen tilbake med buss/tog

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 15KM
Høydemeter 575M
Høydemeter 975M
Overnatting Dobbiaco/Toblach
Dag 8 Hjemreise

Fotturferienferien har kommet til en slutt, og det er på tide å finne veien hjem eller videre ut i verden.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Prisen inkluderer
 • 3 netter i Dobbiaco/Toblach i delt dobbeltrom med frokost
 • 2 netter i Pratopiazza/Plätzwiese i delt dobbeltrom med frokost
 • 2 netter i Cortina d’Ampezzo i delt dobbeltrom med frokost
 • Detaljert vandrebeskrivelse og kart over vandreturene
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell
 • Transfer eller billetter til kabelbane, buss/tog iflg. program
 • Lokal telefon hotline (tysk, italiensk, engelsk)
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Italia t/r.
 • Avbestillingsforsikring og Reiseforsikring
 • Evt. lokal turistskatt, typisk 1-2€ pr. person pr. natt
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2-3. Det er mulighet for å velge mellom kortere og lengre dagsturer, hvor høydemetrene også varierer. Avhengig av dagsformen vil dere kanskje noen dager velge den lange løsningen og andre dager den kortere varianten. De korte fotturene har en gjennomsnittlig vandretid på 3-4 timer om dagen, og de lange turene ligger på ca. 5-7 timers vandring om dagen. Hertil kommer pauser.
Uansett hva dere velger, skal dere ikke bekymre dere om bagasjen, som transporteres fra hotell til hotell, dere trenger kun å bære dagsturryggsekken deres.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Venezia er ikke inkludert i reisens pris. Dere kan finne flybillettene i en flybilletsøkemaskin som momondo.no. Dere er velkommen til å kontakte oss, hvis dere vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at dere venter med å kjøpe flyreisen til vi har bekreftet turen.

Links
Momondo

Fra Venezia til Dobiacco/Toblach
Den letteste plassen å få overblikk over turen fra Venezia til Dobiacco/Toblach er via hjemmesiden Rome2Rio. Her kan dere se de forskjellige mulighetene for transport og prisene.

Fra flyplassen i Venezia er der buss forbindelse direkte til Dolomittene med Cortina Express.
I Cortina skifter dere buss - tidene kan sees både på linken over.

Skulle dere ankomme i Cortina for sent til at nå den siste bussen til Dobbiaco (rundt kl 18-19), kan vi arrangere en transfer til dere. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra flyplassen i Venezia (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 3.090,-  for en bil (max 8 personer). 

Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også mulig å ta toget fra Venezia til Dobbiaco, det er en litt lengre tur. Dere kan få et overblikk over tidene fra Venezia Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Bil/parkering
Ankommer dere i egen bil er det mulighet for å parkere ved/nært hotellet, på en uovervåket parkeringsplass. Turen starter og slutter samme sted.

Hva er lettest?
Det letteste vil være, å leie en bil i Venezia og parkere den ved det første hotellet. Det vil være billigere enn å ta en transfer fra Venezia til Dobiacco.

Mat og drikke

Vi har inkludert en full frokost på hotellene. 

Lunsjpakker kan kjøpes på hotellet. 
Halvpensjon kan kjøpes, så middag er inkludert på reisen.


Bemerk: Det kan ikke tilbys halvpensjon i Cortina, så halvpensjon betyr 5 dager med middag.

Overnatting

Overnatning er på gode og hyggelige 3-stjerners og til tider 4-stjerners familiedrevne hoteller. 

Overnattingene i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.
Vi kan arrangere ekstra netter i Pusteria-dalen.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bildet av klimaet i området kommer en oversikt her. Data er fra DMI.
Turen lages i sommerperioden, hvor fjellhyttene holder åpent.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.