Dag 1 Ankomst til Levanto

Innsjekking på hotellet.

Ved tidlig ankomst til Levanto er det mulig å enten ta seg en dukkert, gå en tur i den sjarmerende byen, eller ta den første vandreopplevelsen i området med det samme. Denne fotturen vil ta deg til Monterosso al Mare, med utsikt til et av områdets flotteste fjell. Etter å ha passert en gammel eremitage-ruine fra 1100-tallet, kommer du til et utsiktspunkt, hvor det for alvor er tydelig,hvor vakker denne kyststrekning virkelig er. Veien ned til Monterosso er bratt og etter å ha fått betraktet de fargerike husene i den gamle bydelen, kan en velge å ta det lokale kystbanetoget tilbake til Levanto.

Dag 2 Fottur fra Levanto til Deiva Marina

Fra Levanto går dagens fottur i vestlig retning, langs stranden og opp i det bakkede terrenget, før det atter går ned til den lille kystlandsbyen Bonassola. Herfra går ruten opp over fjellsidene, hvor stiene tar deg med gjennom Framura og Costa, der det ligger små sjarmerende forsamlinger av hus, plassert vakkert i terrenget. Her er der også gode utsiktspunkter over kystlinjen og det dybblå havet. En bratt nedgang tar deg ned til havnivå i resortbyen Deiva Marina. Herfra er det mulig å ta toget retur til Levanto, eller fortsette vandringen til Moneglia. Denne forlengelsen vil ta deg gjennom flere sjarmerende små landsbyer, som ligger langs kysten. Finn en hyggelig kafé i en av landsbyene og nyt en vaskekte italiensk kaffe til utsikten av den vakre kysten. Det lokale kystbanetoget stopper i flere av disse små landsbyer, du kan stoppe vandringen når det passer deg og kjøre retur til Levanto.

Dag 3 Fottur fra Riomaggiore til Vernazza og Monterosso

Etter frokost sjekker du ut av hotellet i Levanto og tar toget til Riomaggiore, den sørligste av de fem landsbyene som legger navn til Cinque Terre. Her legger du igjen bagasjen på hotellet, før du starter dagens vandring til Manarola, en attraktiv landsby med fargestrålende hus, som klynger seg om fjellsidene, med utsikt over den vakre naturlige klippehavnen. Fra Manarola går du opp gjennom vinterrasserne og ned mot Corniglia, som er plassert på en høyderygg med imponerende utsikt over havet. Gjennom vinmarker og citruslunder går ruten videre, og som du nærmer deg Vernazza og dens gamle festning, vil du oppleve noe av regionens beste utsikter. Stien går opp over fjellsiden, før en bratt nedstigning tar deg ned til Vernazza, den vakreste av alle landsbyene på kysten. Fra slottstårnet i den lille byen er det en enestående utsikt over byen og havnen, med dens mange fargerike båter. Her er det også opplagt å nyte en forfriskning på en av byens koselige kafeer, før du tar toget tilbake til Riomaggiore.
Om du ikke fikk oppleve Monterosso på ankomstdagen, så er det mulighet for å forlenge dagens vandring og fortsette langs kysten.

Dag 4 Fottur fra Riomaggiore til Campiglia og Portovenere

I dag vandrer du mot øst til Campiglia og Portovenere. Fra Riomaggiore fører stien deg opp trapper og til helligdommen Madonna di Montenero, som ligger tronende på en høyderygg med fantastisk utsikt over havet.  Stien snor seg videre opp over klippesidene gjennom vinterrasser av Sentiero Rosso. Denne stien, som følger høyderyggen med utsikter skiftevis til den ene og den andre siden, går tvers igjennom hele Cinque Terre, og tar deg til den lille landsbyen Campiglia, hvor det kan kjøpes forfriskninger. Gjennom furuskogen blir stien smalere og fortsetter til Portovenere med flere fantastiske utsikter underveis. Beliggende over Portovenere kommer du også forbi et gammelt slott fra 1600-tallet, og hvor en trapp fører deg ned til landsbyen. Her er det tid til å vandre rundt i gatene, før du tar en av de lokale turbåter tilbake Riomaggiore .   

Dag 5 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk fra hotellet og individuell hjemreise.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2. Da er du på egen hånd og bestemmer selv hvor langt du vil gå hver dag, og du kan snu når du har lyst.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres fra mars til oktober

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Levanto, Italien t/r er ikke inkludert i reisearrangementet og du må selv sørge for å bestille din flyreise. Du kan søke, bestille og betale din flyreise via f.eks Momondo. Vi anbefaler at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Links
Momondo

Med fly

Pisa er den nærmeste og lettest tilgjengelige lufthavn for Levanto. Alternativt kan man f.eks. flyge til/fra Milano, men togtransporten er litt lengre til Levanto herfra. Via linket under kan en lett finne ut av, hvordan en kommer fra Pisa til Levanto.

Rome2Rio

Turen tilbake fra Riomaggiore til Pisa, er lettest med tog. På www.trenitalia.com er det lett å få ett overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog (Pisa-Levanto ca. 1,5 time, Milano-Levanto ca. 3 timer) men da er det tungvint å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på togstasjonen.

Egen bil

Du kan også velge å kjøre fra Norge til Levanto. Det vil være mulig å enten parkere bilen ved det første hotellet eller å parkere bilen på en offentlig parkeringsplass i nærheten av hotellet. Hvilket hotell en kommer til å bo på først avhenger av, hvor der er plass, når du bestiller reisen. Vanligvis er det et hotell med parkeringsplass, hvor du kan sette bilen. Parkeringen vil være gratis i den tid du bor på hotellet og hvis du vil la den stå, imens du gjennomfører resten av turen vil det typisk koste cirka 10-15 euro pr. dag.
Hvis deres første hotell ikke har parkeringsplass vil en kunne parkere bilen på en offentlig parkeringsplass. Dette koster rundt 30-35 euro for en uke.

Lokal transport

Det lokale kystbanetoget har hyppige avganger, og billetter kjøpes direkte på stasjonen. På dager hvor båten mellom Portovenere og Riomaggiore ikke seiler, er det mulig å ta en lokal buss retur. Nærmere info om dette fremgår av deres fotturbeskrivelser på den gjeldende dagen.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hoteller.

Overnatting

Du overnatter 2 netter i Levanto på et 3-stjerners turistklassehotell og 2 netter på Riomaggiore på et 3-stjerners turistklassehotell. Det er frokost inkludert på begge hotellene.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.