Dag 1 Ankomst til Amalfi

Avhengig av ankomsttidspunktet i Amalfi, kan du nyte en dukkert på stranda, eller en gelato på trappetrinnene til den vakre Duomo (kirke).

Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 2 Vandring ved Torre dello Ziro, Møllernes dal og Amalfi

Turens første fottur gir deg med det samme et godt bilde av den fantastiske kulturhistorien og natur som er å finne på Amalfikysten. Fotturen tar deg inn i de små stille tuneller og smug i Amalfi, hvor trapper vil lede deg opp forbi imponerende kalkstensklipper og videre opp til den lille fjellandsby Pontone. Herfra går du ut til den berømte ruin Torre dello Ziro – som ligger på en smal høyderygg troner over Amalfis gater.
Her kan du nyte en medbragt piknik før du går tilbake til Pontone på en sti som leder deg ned gjennom skogen og Valle dei Mulini (Møllernes dal), hvor stien bukter seg mellom ruiner av gamle papirmøller. Historien om disse er godt fortalt på det lille Papir museum som ligger akkurat når man kommer tilbake til Amalfi.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 3 Vandring blandt villaer i Ravello

Dagen starter med at du tar en lokal buss til den historiske landsby Ravello. Landsbyen er en av de mest eksklusive på Amalfikysten, og med de sjarmerende gamle villaer og deres enestående utsikter har byen vært et trekkplaster gjennom århundrene for kunstneriske personligheter. Spesielt villa Cimbrone og dens prektige, frodige park er et must å besøke. Etter å ha besøkt diverse severdigheter i Ravello, går du gjennom sitruslunden og vinterrasser ned de mange trapper til landsbyen Atrani, kun en stor klippepynt fra Amalfi.

Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 4 Fottur fra Bomerano til Positano via Senterio degli Dei (Gudernes sti)

Du starter med å ta en lokal buss opp til den lille fjellandsby Bomerano, som ligger høyt oppe i terrenget. Det er her den berømte vandrestien Sentiero degli Dei (Gudenes sti) begynner sin buktende vei på fjellsiden mot Positano.
Med utsikter opp langs kysten og helt til øyen Capri, krysser du stien som kommer opp fra San Domenico klosteret. Det er verdt omveien forbi dette unikt plasserte og forlatte kloster. Det var bebodd av munker i starten av år 0. En fortsetter i Gudenes fotspor og vil på den følgende del av ruten oppleve de storslåtte utsikter som understreker hvorfor denne stien har fått navnet sitt og populariteten.
Ved Nochelle endrer stien form til en liten vei, som tar deg til landsbyen Montepertuso, som ligger like over Positano. Herfra går turen via trapper ned til den lille perlen av en kystby, med sin helt spesielle stemning invitere til å nyte solnedgangen med en kald drink fra en av de utendørs restauranter og caféer som ligger direkte ved stranden.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Pupetto***
Dag 5 Vandring i bakkerne over Positano

Du starter med å ta en lokal buss opp til den lille fjellandsby Bomerano, som ligger høyt oppe i terrenget. Det er her den berømte vandrestien Sentiero degli Dei (Gudenes sti) begynner sin buktende vei på fjellsiden mot Positano.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatting Hotel (eksempel): Hotel Pupetto***
Dag 6 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk og individuell hjemreise.
Fra Positano er det mulig å ta buss eller båt til enten Sorrento, Napoli eller Salerno.
Fra Sorrento går det tog til Napoli som stopper ved utgravningene av Pompeii – som er et besøk verdt.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Fotturen er en moderat nivå 2. Dagsturene ligger på mellom 4 og 5 timer på fine velholdte stier i kupert terreng og med fantastiske utsikter.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres etter eget ønske fra mars til oktober.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Italia er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybillett søkemaskin som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Links
Momondo

OBS: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flyreisen, inntil vi har bekreftet turen.

Overblikk
Det er lett å få et overblikk over turen fra en hvilken som helst lufthavn til Amalfi med å bruke Rome2Rio. Linken her viser en søkning fra Napoli til Amalfi, men det kan endres, så det passer med deres foretrukne lufthavn.

Hvilken lufthavn skal en fly til?
Vi anbefaler, at du flyr til Napoli eller Roma. Det er lettest å fly til Napoli, men det krever alltid en mellomlanding og vanligvis en høyere pris enn å fly direkte til Roma. Til gjengjeld tar det lengre tid å komme fra Roma til Amalfi enn det gjør å komme fra Napoli til Amalfi. Bruk linken over til Rome2Rio for å se de forskjellige muligheter.

Det er enkelt å dra fra Roma til Amalfi
Ved ankomsten til Roma tar du flybussen inn til Termini, som er sentralstasjonen i Roma. Herfra er der regelmessige avganger med Eurostar AV høyhastighetstoget til Salerno med stopp i Napoli. Høyhastighetstoget kjører med opptil 300 km i timen, og turen til Napoli tar 1 time og 10 minutter og 30 minutter videre til Salerno. Prisen for billettene fra Roma til Salerno med høyhastighetstog er €46.  Med IC-tog varer turen cirka 3 timer til en pris på ca €24. På www.trenitalia.com er det lett å få et overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog, men det er vanskelig å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på Termini.

Når du ankommer stasjonen i Salerno er busselskapet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billett før du går på bussen). SITA bussene kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Bussbilletten til Amalfi koster cirka €6.

Transport fra/til Napoli flyplass

Vi kan arrangere at du blir hentet på lufthavnen i Napoli og kjørt til det første hotellet. Det er også mulig å bli hentet på det siste hotellet og kjørt til Napoli Lufthavn. Dette kan velges på bestillings-blanketten.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hoteller. Middag kan kjøpes nært hotellene i overnattingsbyene, og lunsj kan man enten selv ta med og nyte som piknik, eller stoppe på en av de mange barer og kafeer du går forbi.

Overnatting

Du overnatter på 3-stjerners turistklasse hoteller i Amalfi og Positano.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.