Fotturferie Sardinia
Se bilder

Fotturferie Sardinia

Fottur på egen hånd

Sardinias vakre kystlinje og harde innland gjør øyen til den perfekte destinasjon for en fottur. De beste plassene og gå på Sardinia er i den ville østlige delen av øyen, hvor Supramonte fjellene møter Middelhavet. Her stuper kalksteinsklipper dekorert med ville blomster vertikalt ned mot det blå Middelhavet, hvor små hvite sandstrender åpner seg mot innlandes klippesprekker. Med base i tre forskjellige kystbyer skal dere gå igjennom øde kalksteinslandskaper, oppdyrkede daler og øyens karakteristiske raviner. Det vil også være anledning til å slappe av på de fine strendene og sist men ikke minst: det sardinske kjøkken er like så god som de lokale viner.

Ruten
Denne turen er karakteriseret som en grad 2. Turen foregår på gode vedlikeholdte stier i kupert terreng. Enkelte steder er stiene litt i mer ulendt terreng. Turen krever, at dere er i alminnelig god form og kan gå 5 timer om dagen også selv om været kan være varmt. På denne turen har dere en leiebil til rådighet, som dere står fritt til å velge bort eller endre på en av dagene, etter eget ønske.

Høydepunkter på reisen

 • Opplev det øde kalkstenslandskapet ved foten av Supramonte
 • Se restene av en nuraghisk landsby på toppen av Monte Tiscali
 • Lær- og trearbeid av øyens kunsthåndverkere i Dorgali
 • Hvite sandstrender og krystallklart hav
 • Gå igjennom Su Gorropu - Europas største canyon
 • Nyt den lokalt produserte maten
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Oliena, fotttur til Punta Sos Nidos
Fottur Sardinia

Bilen din blir hentet på Alghero flyplass ved ankomst (kan også ordnes ved ankomst til Olbia - legg inn din foretrukne flyplass i kommentar feltet når du bestiller reisen). Kjør deretter til hotellet i Oliena (omtrent 170 km fra Alghero). Avhengig av ankomsttid, vil du kunne ta en kort tur opp til Punta Sos Nidos-platået. En perfekt introduksjon til den ville naturen i Supramonte. Om kvelden er det middag i hotellrestauranten. Overnatting er på et hotell i Oliena. (A)

Overnatting Hotell (eksempel): Hotel Enis***
Dag 2 Fottur under Supramontes fjelltopper
fottur på sardinia

Denne fotturen går gjennom et øde kalksteinslandskap ved foten av Supramonte sine høye topper. Dette mektige området er et hyrdeland med dype juv, utilgjengelige fjelltopper og en rik fauna av ørn, villsau, rever, villkatter og villsvin. Fra åsene er det god utsikt helt til den frodige Oliena-dalen. Midtveis i turen kommer du til Su Gologone-kilden, som også er områdets eneste tilførsel av rennende vann. Etter en velfortjent lunsjpause, fortsett videre til Oliena, og på denne delen av turen vil du vandre gjennom et vakkert dyrket område med olivenlunder og vingårder. Etter å ha krysset en bro fra romertiden, er du tilbake i Oliena. Overnatting er på et hotell i Oliena. Hvis du synes det er en litt lang turdag, kan du avtale henting med hotellet, enten fra Su Gologone-kilden eller fra Oliena, som ligger nedenfor hotellet. - Denne transporten er inkludert i prisen, men du må avtale detaljene med hotellet selv.

Vandretid Ca. 4 eller 7 timer
Distanse 11 eller 21KM
Overnatting Hotell (eksempel): Hotel Enis***
Dag 3 Monte Tiscali
fottur-sardinia

Etter frokost starter dagens fottur med en kort kjøretur inn i Lainaittu-dalen. Her legger du ut på en bratt stigning opp Monte Tiscali. I en fordypning på toppen av fjellet kan du se de arkeologiske restene av den Nuraghian landsbyen Tiscali. Herfra går du til et vakkert utsiktspunkt over elven Flumineddu og Su Gorropu-juvet, som på 450 meters dyp er en veldig imponerende kløft. Herfra kan du vandre ned gjennom den frodige dalen Sa Oche, hvor du kan ta deg tid til å se på noen av grottene og se nærmere på det arkeologiske området før du går videre til ditt neste hotell i nærheten av Dorgali. Om kvelden er det middag på hotellet. Overnatting på et hotell i Dorgali.

Vandretid Ca. 5 eller 7 timer
Distanse 13 eller 24KM
Overnatting Hotell (eksempel): Rifugio Gorropu***
Dag 4 Dorgali - Monte Tuili - Cala Gonone
fottur sardinia

Fra hotellet drar du til den lille byen Dorgali, som er kjent for sitt tre- og lærarbeid. Herfra går du opp til Monte Tuili, hvor du kan se hele Supramonte-massivet. Du går nedover mot Codula Fuili-juvet. Du fortsetter langs en smal sti langs kysten til landsbyen Cala Gonone, hvor du har god tid til å slappe av med en is eller brus på stranden før du tar lokalbussen til Dorgali (ca. 2 € pp) hvor du går tilbake til hotellet. Om kvelden kan du nyte en aperitiff på hotellets terrasse før middag. Overnatting blir på et hotell på Dorgali.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 14KM
Overnatting Hotell (eksempel): Rifugio Gorropu***
Dag 5 Vandring i Gorropu kløften
sardinia fottur

I dag har du muligheten til å oppleve den imponerende Gorropu-kløften, dannet av naturens krefter i Flumineddu-elven. Etter frokost kjører du til utgangspunktet for turen nær den moderne broen som krysser elven. Herfra går du langs stien som følger elven oppstrøms gjennom et terreng der de gule og røde fruktene av jordbærtrærne lyser opp sammen med blomstrende busker og planter. Når du kommer til inngangen til juvet, er det en liten billett bås hvor du kjøper tilgang (ca. 4 € pp). Da vil en lokal guide fortelle deg om naturen og det som er geologiske interessante i området. Guiden vil også vise deg en liten del av canyon, etter dette er du er velkommen til å bruke tid på egen hånd. Turen er mer krevende og går over store steinblokker og gjennom smale passasjer før du kommer dit canyon bare er fem meter bred. Det er en imponerende opplevelse og herfra snur du deg og kryper på samme måte ut, før du drar tilbake til bilen og hotellet. Når du ankommer hotellet, venter middagen på deg i hotellrestauranten.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 13KM
Overnatting Hotell (eksempel): Rifugio Gorropu***
Dag 6 Su Sterru - Punta Salinas
sardinia mountain-adventures

Kjør langs en av øyas vakreste veier fra Dorgali, med utsikt over Orosei-bukten og til middelalderkirken San Pietro på Golgo Heights over Baunei. Fra kirken går du turer gjennom et landskap som kunne vært stedet for en western film. Turen går gjennom det enorme naturområdet Su Sterru med sine enorme kløfter og brønner. Fra kysten går du langs en vid kløft mot den lille bukta - Cala Goloritzé, dominert av det mer enn 75 meter høye klippepunktet Punta Salinas. Ta en dukkert i det krystallklare vannet før du kommer tilbake fra bukten til platået og bilen din, hvor du kjører til hotellet i Santa Maria Navarrese. Middag er ikke inkludert her, men det er et godt utvalg av restauranter i nærheten.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 13,5KM
Overnatting Hotell (eksempel): Hotel Plammas***
Dag 7 Den ville kysten sør for Santa Maria Navarrese
fottur sardinia

Den siste dagen med fotturer er viet til den ville kysten like sør for Santa Maria Navarrese. Etter frokost kan du gå gjennom landsbyen til stien som fører bratt ned til kalkmonologen Pedra Longa. På den første delen av turen er det utsikt over kysten og den dvelende Pedra Longa. Herfra går det opp en fredelig asfaltert vei mellom Monte Scoine og Monte Oro, der en grusvei leder tilbake mot Santa Maria Navarrese. Utsikten omfavner hele Gulf of Arbatax med sine laguner og røde basaltklipper og Ogliastra-fjellene som bakgrunn. Etter hvert er det en kort bratt bakke til Santa Maria Navarrese. Om kvelden kan du spise på en av landsbyens små restauranter.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distanse 13KM
Overnatting Hotell (eksempel): Hotel Plammas***
Dag 8 Reisen er slutt
fottuferie sardinia

Etter frokost er det utsjekk og hjemreise.

Overnatting Morgenmad
Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
 • 2 nætters ophold i delt dobbeltværelse i Oliena på 3-stjernet hotel eller agriturismo (landsted), inkl. morgenmad
 • 3 nætters ophold i delt dobbeltværelse i Dorgali på 3-stjernet hotel, inkl. morgenmad
 • 2 nætters ophold i delt dobbeltværelse i Santa Maria Navarrese på 3-stjernet hotel, inkl. morgenmad
 • 5 gange aftensmad i følge program
 • 7 døgns billeje (Fiat 500,Ford Ka, Smart for two eller tilsvarende)
 • Detaljeret rutebeskrivelse, kort og øvrig relevant turistinformation
 • 24 timers lokal assistance
Ikke inkludert
 • Afbestillings- og reiseforsikringer

 

VALGFRITT

 • Flyreise fra Olso til Sardinia-Olbia t/r inkl. bagasje
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har organisert overnatting, beskrivelser og kart for turveiene samt bilutleie, men du må sørge for transport til en av Sardinias flyplasser.
Dagsturene beskrevet i programmet er grad 2. De fleste steder er turstiene i god stand, men du bør være forberedt på bratte stigninger og kortere strekninger der det er litt mer teknisk. Løypene er bare merket noen få steder, men kan enkelt bli funnet ved å bruke de medfølgende rutebeskrivelsene og turkartene.

Avreisedato
Denne turen kan starte daglig fra mars til november på min. 2 deltakere.

Se prisen
Hvis du skriver inn bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se den endelige prisen på turen inkl. alle mulige alternativer du måtte ønske.

Transport / Flyreise

Du kan velge om du vil fly fra Oslo til Sardinia-Olbia inkludert i prisen. Dette kan velges øverst på denne siden. Du er velkommen til å ordne egen transport.

OBS: Hvis du selv ordner flyreisen, bør du vente med å bestille den til vi har bekreftet flyturen.

Leiebil

Inkludert i prisen for turen er en leie av en Fiat 500, Ford Ka, Smart for two eller lignende. Det er en passende størrelse bil for to personer. Hvis du er flere, kan vi selvfølgelig oppgradere bilen, dette koster ekstra.

På forsikringene vil det være en egenandel som varierer i størrelse avhengig av bilkategori, utleiefirma, etc. Egenandelen dekkes ofte av din private reiseforsikring, det er lurt å undersøke dette før du kjøper ekstra forsikring.

Flere steder er det overvåkede parkeringsplasser mot betaling. Forvent ca. 10-15 € per dag.

For å kunne leie en bil under omstendighetene, må sjåføren være 25 år. Det er mulig å kjøre bilen fra 19-24 år, hvis du har hatt førerkortet mitt. 1 år. - I dette tilfellet kan det komme et tilleggsgebyr.

Overnatting

Du tilbringer 7 netter på gode hotell i turistklasse eller på det italienerne kaller Agriturismo, som er fine tradisjonelle landsteder.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

klima-sardinien

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.