Dag 1 Ankomst til Levanto

Etter innsjekking på hotellet i Levanto har du tid til en spasertur i byen og eventuelt en svømmetur i Middelhavet for en oppfriskning etter reisen.

Dag 2 Fottur til Monterosso al Mare

Den første fotturdagen tar deg langs kysten til Monterosso al Mare. Første delen av turen tar deg opp mot Punta Mesco, en av de flotteste nesene i Liguria og også en perfekt plass å nyte lunsjen din på. På tilbakeveien er der en mulighet for å få med seg en hermitage fra 11.århundre, som også er et fantastisk utkikkspunkt utover den klippefylte kystlinjen. Via en bratt sti går turen ned til den fargerike byen Monterosso, som reiser seg over havfronten. Her har du tid til å utforske byen før du drar tilbake til Levanto med tog (ca. 2 € p.p). Det er også mulig å gå tilbake til Levanto via en alternativ fjellrute om du ønsker det.

Dag 3 Fottur til Framura, Moneglia og Sestri Levante

Dagens fottur går i vestlig retning, der den første delen av turen går langs stranden og opp over en fjellrygg og ned til den vakre kystbyen Bonassola. Herfra følger du kyststien mot en rekke små landsbyer som ligger i fjellsiden og kalles Framura. Fra den øverste landsbyen Costa fortsetter stien i samme høydenivå langs fjellryggen med en spektakulær utsikt over havet. Den lettere bratte nedstigningen fører deg ned til Deiva Marina, hvor du har mulighet for å fortsette ut mot Moneglia og Sestri Levante. Fotturen langs kysten fører deg forbi flere små, sjarmerende landsbyer der du har muligheten til å sette deg ned å ta deg en kaffe, spise lunsj og nyte atmosfæren. Det er mulig å ta toget tilbake til Levanto fra de forskjellige landsbyene, så du velger selv hvor lang turen skal være.

Dag 4 Tog til Riomaggiore og fottur til Vernazza

Etter du har sjekket ut av hotellet går turen videre med tog til Riomaggiore, som er den sydligste av de fem landsbyene i Cinque Terre (ca. 2-3 € p.p). Du leverer bagasjen din på det nye hotellet og deretter velger du selv om du tar tog eller går til Manarola, en fargerik landsby som ligger i et majestetisk og bratt terreng med utsikt over en vakker og klippefylt naturlig havn. Opplev denne flotte landsbyen før du går videre oppover en utrolig fin sti via terrasserte vingårder til den lille landsbyen Volastra.Herfra svinger stien seg rundt fjellene med fantastiske utsikter langs kysten til ditt neste stopp, den sjarmerende landsbyen Corniglia.

Du fortsetter gjennom terrasserte olivenmarker og sitronlunder før stien fører deg gjennom en bratt nedstigning til selve landsbyen Vernazza. Med den dominerende gamle festningen har Vernezza noen av de mest spektakulære utsiktene i Liguria. Vernazza er kjent som den fineste av landsbyene som ligger i nærheten og du vil her ha muligheten til å besøke slottstårnet som tilbyr en uvirkelig utsikt over havneområdet og dens fargerike fiskebåter. Landsbyen er fylt med koselige kafeer som du kan spise på før du tar turen tilbake til hotellet i Riomaggiore med tog.

Dag 5 Fottur til Madonna di Reggio

Dagens fottur tar deg til midtpunktet i Cinque Terre, hvor kirkene Madonna di Saviore og Madonna di Reggio ligger. Først går turen med tog til Vernazza, så starter vandringen langs kysten til inngangen på baksiden av den vakre landsbyen Monterosso. Etter en kaffepause begynner du på turen opp til kirken Madonna di Saviore, en perfekt plass å nyte en god lunsj og slappe av litt i solen, før turen går videre til den neste kirken, Madonna de Reggio. Fotturen fortsetter gjennom kuperte landskap til den lille kirken San Bernardo med den store utsikten over kystlinjen. Herfra går turen ned mot Vernazza, og her har du mulighet til å velge mellom to ruter i forskjellige lengder.

Dag 6 Fottur til Portovenere og retur med båt

I dag går turen øst fra Riomaggiore mot Campiglia og Portovenere. En lang trapp fører deg opp til Santuario della Madonna di Montenero. Herfra fortsetter stigningen gjennom vingårder og dramatiske kystklipper. Her ligger Sentiero Rosso, som går hele veien gjennom Cinque Terre. Etter du har passert den lille landsbyen Campiglia, som er et ideelt forfriskningsstopp, går du nedover gjennom en furuskog mot Portovenere. Når du ankommer vil du passere et vakkert slott fra det 16. århundre, som står stolt over Portovenere. Fra her kan du nyte en magisk utsikt, og om været tillater det, kan du se Alpi Apuane fjellene i det fjerne. En trapp vil igjen føre deg ned til hjertet av byen, der du har tid til å utforske og se dere rundt, før en lokal turistbåt tar deg med tilbake til Riomaggiore (ca. 12 € p.p).

Dag 7 Togtur til Camogli med fottur på Portofino-halvøyen til San Fruttuoso

Fra Riomaggiore tar du toget til Camogli hvor du setter fra deg bagasjen på hotellet. Så starter den første fotturen på Portofino-halvøyen mot det unikt plasserte klosteret San Fruttuoso, som dateres tilbake til det 11.århundre. Klosteret ligger ensomt i en vakker bukt og en kan kun komme seg dit på fots eller med båt. Turen fortsetter gjennom en skog, som har en rekke imponerende utkikkspunkter, til du passerer San Rocco kirken. Fra San Fruttuoso er det mulig å enten gå tilbake til Camogli eller ta båt tilbake.

Dag 8 Togtur til Santa Margherita og fottur til Portofino

Dagen starter med en kort togtur til Santa Margherita, der du har tid til å utforske denne flotte byen. Herfra går fotturen til Portofino, som utover det å være en populær ferieby for det italienske jetsettet, er en vakker og fargerik landsby. Det er mulig å besøke slottet som er i byen og fyrtårnet, som har en spektakulær utsikt. Og om du har litt ekstra energi kan du fortsette på stien og nyte utsikten over Genoa bukten til San Fruttuoso, som også fremhever klosteret fra en annen vinkel. Herfra kan du velge å enten seile tilbake til Santa Margherita eller direkte tilbake til Camogli.

Dag 9 Hjemreise

Etter frokosten er det på tide å pakke bagasjen og sjekke ut fra hotellet for hjemreisen.

Generelt om reisen

På denne turen er dere på egen hand uten reiseleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelsene, kart og andre praktiske ting, men dere skal selv sørge for transporten til turens startsted.

Fotturen er grad 2. Dere er på egen hand og bestemmer selv hvor langt dere vil gå hver dag, og dere kan snu eller stoppe når dere vil.

Avreisedatoer
Denne reisen kan arragneres fra mars til oktober.

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Italia er ikke inkludert i prisen. Du kan finne flybillettene i en søkemotor så som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss om du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen. Vi anbefaler at du booker reisen med oss før dere kjøper flybilletter. 

Pisa er den nærmeste og letteste flyplassen for de som reiser til Levanto. En kan også for eksempel flyve til/fra Milano, men det tar lengre tid med tog til Levanto fra Milano enn Pisa.

Linker
Momondo 
Turen tilbake fra Portovenere til Pisa (flyplassen) er lettest med tog. På www.trenitalia.com er det lett å få overblikk over tider og destinasjoner på tog i Italia. (Pisa-Levanto ca 1,5 time, Milano- Levanto ca.3timer) Vi anbefaler å kjøpe billetter på billettkontoret eller i automatene på togstasjonen istedenfor på nettet. 
Om dere kjører selv

Det er også mulig å kjøre i sin egen bil. Det er viktig å bemerke at den eneste (billige) parkeringsmuligheten i Cinque Terre er i Levanto. Det vil være mulig å parkere bilen enten ved det første hotellet eller ved en nærliggende parkeringsplass, der bilen kan stå parkert i løpet av hele turen deres.  

Mat og drikke

Frokost er inkluderet på alle hoteller.

Overnatting

Du overnatter 3 netter i Levanto, 3 netter i Riomaggiore og 2 netter i Camogli. Aller overnattinger er på 3-stjerners turistklasse hoteller, der frokost er inkludert.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge sin reise etter været, men for å hjelpe å skape et gjennomsnittlig bilde av Cinque Terres klima, ses yr.no's data her:

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.