Dag 1 Ankomst Amalfi

Ankomst til Salerno togstasjon. Når du ankommer togstasjonen i Salerno er busselskapet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billett, før du går på bussen). SITA bussene kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Bussbilletten til Amalfi koster cirka €6. Ta en tur til byens sentrum eller en forfriskende svømmetur etter reisen. Opphold på hotell i Amalfi.

Dag 2 Amalfi og nærmeste omegn

Den første fotturen er lett og gir et godt innblikk i Amalfi-kystens enestående natur- og kulturarv. Start i Amalfis små gater der du kan fortsatt se den sterke mauriske innflytelse. En gammel trapp fører deg opp de svære kalksteinklipper mot den lille landsbyen Pontone, der er en del av Amalfis middelalderlige festningsverk. Hovedattraksjonen her er Torre dello Zirro, som ligger på en smal høyderygg. På en side er det utsikt til Amalfi og den andre siden kan du beundre Atrani. Etter du har passert Pontone, kommer du inn i Valle dei Muilini (Vannmøllenes Dal), her er ruiner av Europa’s eldste papirmøller (11. århundret). Den behagelige stien følger elven gjennom et frodig landskap. På veien tilbake til Amalfi går stien ned mellom ruinene av de gamle papirmøller og etter det gjennom sitronlunde og maki. I Amalfi kan du besøke papir museet før du går tilbake til hotellet. (M)

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 9-10KM
Dag 3 På Gudenes sti til Positano

Start dagens utflukt med å ta en lokal buss til den lille landsbyen Bomerane, som ligger på Agerolas høyslette. Her er den berømte ‘Sentiero degli dei' (Gudenes sti), som er en av Italias mest berømte sti og byr på helt unike utsikter. Etter en panoramisk strekning med utsikt over Amalfi-kysten hele veien til Capri, går der en sti som fører til San Domenico Klosteret. Fortsett på den mer eller mindre flate stien gjennom spektakulære klippeformasjoner og frodig landskap. Gjennom landsbyen Nocelle og enda en vakker dal, når du frem til en landsby som heter Montepertuso. Herfra er det kun en kort gange til Positano, men det er bare å ta deg god tid her har du mulighet for fotografering. Positano er kjent for at være blandt Italias vakreste landsbyer og en av Amalfi-kystens perler. Etter en spasertur gjennom byens gater når du frem til hotellet ditt, det ligger i sentrum med gåavstand til stranden. (M)

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 9KM
Dag 4 Øvre Positano-dal

Ta en buss opp til Montepertuso, som er utgangspunktet for en vakker fottur i Positanos. På gamle skogstier langs fantastiske utsiktspunkter går du opp mot den gamle festingen Santa Maria al Castello. Herfra kan du se både Salerno-golfen og Napoli-bukten. Nedstigningen fører deg gjennom et skogkledt område til Caserma Forestale. Har du lyst kan du bestige Monte Sant’Angelo - halvøyens høyeste fjell; en krevende, men også berikende topptur. Den alminnelige fotturen fortsetter gjennom skogen og tilbake til Montepertuso. Returner til Positano på en annen middelalderlig esel sti. Opphold i Positano. (M)

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 11KM
Dag 5 Gjennom olivenlunde via Torca til Sant'Agata dei due Golfi

Etter frokost kan du enten ta en lokal buss (eller taxi) eller gå turen fra Positano til Colli di Fontanelle. Denne ruten passerer kirken Santa Maria al Castello og fjellene Monte Comune og Monte Vico Alvano. Fra Colli di Fontanelle følger du den lille stien som går parallelt med kystlinjen. Etter en bratt nedstigning fortsetter stien gjennom olivenlunde mot den lille landsbyen Torca. Herfra går det videre nedover til Marina di Crapolla, hvor du kan besøke en liten kirke som ble oppført til ære for Sankt Peter og ta en dukkert. Gå så oppover igjen til din deilige agriturismo, der du spiser en deilig middag tilberedt av de lokale med økologiske råvarer. Overnatting på Agriturismo (landsted) i Sant'Agata dei due Golfi. (M,A).

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distanse 9-10KM
Dag 6 Fottur til Punta Campelle

Dagens fottur tar deg til Punta Campanelle, ytterst på den Sorrentiske halvøy, der du kan se direkte over til Capri. Du kan enten følge Alta Via dei Monti Lattari, som går hele veien fra deres agriturismo, eller du kan ta en lokal buss til Termini, som er den siste landsbyen. Herfra går det en trapp opp til den lille kirken San Costanzo, der har du en 360 graders utsikt over både Napoli-bukten og Amalfi-kysten. Stien går langs de imponerende klippene og fører deg til halvøyens odde, der Odysseus ifølge legenden bygde et tempel til ære for Athene. Stien kan være litt krevende innimellom, men ikke for hard. Tilbaketuren mellom Punta Campanelli og Termini er en behagelig tur på den gamle romerske Via Minerva, med nydelig utsikt til Capri og flere gamle utsiktstårn som de brukte til å beskytte kysten. Fra Termini tar du den lokale bussen tilbake til Sant’Agata dei due Golfi, der enda en middag venter på dere. Overnatting på Agriturismo (landsted) i Sant'Agata dei due Golfi. (M,A). 

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distanse 9-10KM
Dag 7 Fottur til Sorrento

Dagens fottur går til Sorrento og du kan velge mellom flere muligheter avhengig av hvordan du vil fordele dagens timer mellom fottur og shopping/sightseeing i Sorrento. En vakker rute som går gjennom den nydelige historiske byen Massalu Brense og gjennom flere små landsbyer. Hele området er omringet av oliven- og sitruslunde. Det er mulig å ta en liten omvei forbi borgen som General Napoleon overvåket Capris beleiring. En kortere rute tar deg via Sant’Agata direkte til Sorrento. Uansett hvilken tur du velger, ankommer du Sorrento fra det utsiktspunktet der kunstnere gjennom århundre har malt Sorrento. Spaser gjennom byen og nyt utsikten over bukten fra en av de mange utendørsserveringer, før du sjekker inn på hotellet ditt. Bagasjen din er allerede på hotellet. (M)

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distanse 10KM
Dag 8 Capri, Pompeii eller Capo Sorrento

Sorrento er utgangspunkt for mange interessante utflukter: f.eks en dagstur til Capri eller et besøk i Pompeii. Det er også gode muligheter for lette fotturer eller et bad. Det er en vakker fottur til Capo di Sorrento og ned til den store romerske villa, om du har lyst å forlenge turen din kan du gå til den lille fiskelandsbyen Marina di Puolo, før du går tilbake til Sorrento. Overnatting på hotell i Sorrento. (M)

Dag 9 Hjemreise

Etter frokost tar du tog, buss eller ferge tilbake til Napoli.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, turkart og andre praktiske ting.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Avreisedatoer
Denne reisen kan arrangeres med daglig startdato fra mars til november.

 

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Spania t/r er IKKE inkludert i reisearrangementet, og du må selv sørge for å bestille flyreisen. Du kan søke, bestille og betale flyreisen på bookingmaskinen via linken her. Det er deres eget ansvar å sikre, at flyene passer med turens start- og slutt dato. Vi anbefaler, at du bestiller turen hos oss, før du bestiller flyreisen for å sikre, at det er plass på hotellene.

OBS: Du er velkommen til å ringe til oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den riktige flyreisen.

Links
Momondo
Norwegian

Overblikk
Det er lett å få et overblikk over turen fra en hvilken som helst flyplass til Amalfi ved å bruke Rome2Rio. Linket her viser en søkning fra Napoli til Amalfi, men det kan endres, slik det passer med deres foretrukne flyplass.

Hvilken flyplass skal du fly til?
Vi anbefaler, at du flyr til Napoli eller Roma. Det er lettest at fly til Napoli, men det krever alltid en mellomlanding og sedvanligvis en høyere pris enn å fly direkte til Roma. Til gjengjeld tar det lengre tid å komme fra Roma til Amalfi enn det gjør å komme fra Napoli til Amalfi. Bruk linken over til Rome2Rio for å se de forskjellige muligheter.

Fra Roma til Salerno

Ved ankomsten til Roma tar du flybussen til Termini, som er sentralbanestasjonen i Roma. Herfra er regelmessige avganger med Eurostar AV høyhastighetstoget til Salerno med stopp i Napoli. Høyhastighetstoget kjører med opp til 300km i timen og turen til Napoli tar 1 time og 10 minutter og derfra 30 minutter videre til Salerno. Prisen for billettene fra Roma til Salerno med høyhastighetstog er omkring €45. Med IC-tog varer turen cirka 3 timer til en pris ca. €24. På www.trenitalia.com er det lett å få et overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog, men det er vanskelig å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler, at du kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på Termini.

Fra Salerno til Amalfi

Når du ankommer til togstasjonen i Salerno holder busselskabet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billet, før du går på bussen). SITA busserne kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Busbilletten til Amalfi koster cirka €6.

Hvis du har mer tid

Ved tidligere ankomst har du mulighet for å stoppe i Napoli og besøke det verdenskjente arkeologiske museum i Napoli, hvor alle gjenstander fra Pompeii og Herculaneum er utstilt, eller det like så imponerende Capodimonte museumet. Det er også mulig å foreta en heldagsutflukt til Pompeii på turen hjemover. Det kan også anbefales å ta et par dager i Roma.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hoteller og i Sant'Agata dei due Golfi er middag inkludert.

Overnattinger

Du overnatter 6 netter på gode turistklasse hoteller og 2 netter på det som Italienerne kaller Agriturismo, som er hyggelige tradisjonelle landsteder.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt av yr.no's data her

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.