Dag 1 Ankomst til Pisa

Etter å ha blitt innlosjert på hotellet har du tid til en kort spasertur i sentrum eller en svømmetur for å bli oppfrisket etter reisen. Om kvelden er det lagt opp til å oppleve det italienske kjøkken på en av byens hyggelige restauranter.

Dag 2 Sightseeing i Pisa og Lucca

Fra hotellet går du på en fin rundtur gjennom den gamle del av byen og inn til sentrum av Pisa. Turen tar deg forbi togstasjonen, hvor det kun er en kort togtur til den nærliggende byen Lucca, den anses for å være den mest sjarmerende i Toscana.

Lucca har mye å by på med den stemningsfylte renessansearkitektur, som blant annet byr på et romansk amfiteater, som i dag fyller rollen som sentrums torg. Begynn med å spasere gjennom Piazza Risorgimento og fortsett derfra inn i hjertet av denne befolkede byen. I den gamle bydel er det nesten utelukkende gågater, det er også mange muligheter for å utforske labyrinten av gamle smug og gater. Ta deg tid til å nyte byen og har du lyst til å oppleve utsikten over byens karakteristiske takstein, så er det mulighet for dette fra toppen av Torre Guinigi - et gammelt tårn som henger sammen med en middelaldrende villa.

Til slutt på ettermiddagen tar du toget tilbake til Pisa. Når det verste turisttrykket har gitt seg er det nemlig det perfekte tidspunkt på dagen til å besøke Piazza dei Miracoli med det verdenskjente skjeve tårn. En hyggelig spasertur gjennom det gamle sentrum, muligens avbrutt av en kaffepause på en av de sjarmerende kaféer, tar deg tilbake til hotellet.

Dag 3 Fra Pisa i Toscana til Ligurien og Cinque Terre

I dag er første turen i Cinque Terre. Du reiser med tog fra Pisa til Levanto og etter innlosjering på hotellet, har du tid til en kort tur til sentrum der du kan kjøpe piknik-forsyninger. Deretter starter den første fotturen som tar deg langs kysten til Monterosso al Mare. Første delen av turen tar deg opp til Punta Mesco, som er et av de mest markante nes i Ligurien. Dette er et perfekt plass for en piknik, og deretter kan du vandre rundt til ruinene av en eremitbolig fra det 11. århundre. I dette området er det fantastiske utsiktposter over havet og den klippefylte kystlinje. Hjemturen er en bratt nedstigning til Monterosso - en fargerik landsby med blå, røde og gule hus, som slynger seg rundt fjellsiden bak stranden. Deretter er det tid til å ta det lokale tog tilbake til Levanto. Hjemturen kan også gjøres til fots via en sti, som fører litt inn i landet og oppover en møne bak Levanto-slottet.

Dag 4 Fotttur gjenom Cinque Terre’s fem landsbyer

Dagen starter med en kort togtur til Riomaggiore, som er den landsbyen som ligger lengst sør. Herfra starter du dagens fottur mot Manarola, det er en fin liten landsby med bratt beliggende fargerike hus som troner over den naturlige og klippefylte havna. Du fortsetter opp gjennom vinterrassene mot Corniglia, som ligger på en møne og har en fantastisk utsikt over havet. Videre går turen gjennom terrassedyrkede vinmarker og vakre sitruslunde mot Vernazza, som er kjent for sin gamle festning og noen av Liguriens beste utsiktspunkter. Du går på en smal sti på fjellskråninger som bukter seg opp og ned, før det slutter med en temmelig bratt nedstigning til selve Vernazza, som hevdes å være den vakreste av landsbyene. Her har du tid til å besøke slottstårnet for en vanvittig utsikt over havnen med de flotte malte fiskebåtene. Det kryr av kaféer og barer i byen, hvor stemningen kan nytes over en forfriskning før toget tar deg tilbake til Levanto.

Dag 5 Framura, Moneglia og Sestri Levante

Fra Levanto går fotturen i dag i vestlig retning. Første del av turen går langs stranden til en sti, som fører deg over bakkene og til den lille kystbyen Bonassola. Herfra går ruten over de grønne bakker mot Framura, som er en rekke små bebyggelser, som er vokst sammen over fjellsiden. Fra Costa, den øverste av disse bebyggelsene, fortsetter stien horisontalt med kystlinjen over den grønne fjellside. En bratt nedstigning tar deg ned til Deiva Marina, der er det mulig å fortsette til Moneglia og Sestri Levante. På denne delen av fotturen kommer du forbi flere små sjarmerende landsbyer, her har du tid til en forfriskning, lunsj eller kun avslapping. Fra samtlige landsbyer du kommer til er det mulig å hoppe på toget og returnere til Levanto.

Dag 6 Riomaggiore, Campiglia og Portovenere

Mens bagasjen fraktes til Portovenere, tar du toget til Riomaggiore, her starter du turen i østlig retning til Campiglia og Portovenere. Turen starter med en lang rekke trapper opp til den hellige Madonna di Montenero. Turen fortsetter oppover, hvor stien smyger seg langs kystklipper og gjennom terrassedyrkede vinmarker med storslått utsikt over kystlinjen, det er vakkert innrammet av det klare blå havet. Du kommer Sentiero Rosso – på en møne, som går igjennom hele Cinque Terre. Du kommer gjennom den lille landsbyen Campiglia, hvor det er mulig å stoppe for en forfriskning. Med fottur ned gjennom furuskogen, blir stien smalere og utsikten spektakuler, og du nærmer deg Portovenere. Med ankomst ved slottet fra det 16. århundre, som skyter opp over landsbyen, går turen ned en lang trapp som fører deg helt ned til hjertet av byen. Her er det tid til å besøke den sjarmerende landsbyen og Punta San Pietr før du sjekker inn på hotellet i Portovenere.

Dag 7 Portovenere og rundtur på Palmaria-øen

Etter gårsdagens lengre gåtur er det i dag tid til å restituere. Det er mulig å spasere en lett rundtur over Palmaria-øyen, som ligger like utenfor kysten av Portovenere. Du krysser vannet med en kort båttur og deretter har du hele dagen til å utforske skjønnheten ved denne middelhavsøya, dens tette vegetasjon, de karakteristiske klipper og måker som henger på den blå himmelen over deg. Ta deg tid til å undersøke øyens imponerende festning og nyt eventuelt en dukkert på en av de avsidesliggende strendene. Og om du tar båten tilbake til fastlandet har du mulighet å nyte selve Portovenere og finne en sjarmerende restaurant til ditt siste kveldsmåltid på denne turen.

Dag 8 Hjemreise

Etter frokost er det tide å pakke bagasjen og sjekke ut fra hotellet for hjemreise.

Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart.Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2. Du er på egen hånd og du bestemmer selv hvor langt du vil gå hver dag.

Avreisedatoer
Denne reisen kan arrangeres med daglig startdato fra mars til november.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Pisa, Italia t/r er ikke inkludert i reisearrangementet og du må selv sørge for å bestille flyreisen din. Du kan søke, bestille og betale flyreisen din via f.eks. momondo.no. På denne måten får du den billigst mulig reise. Vi anbefaler at du bestiller reisen hos oss får du kjøper flybillettene.

Tilbake til Pisa

Turen tilbake fra Portovenere til Pisa (flyplass) er enklest med tog. På www.trenitalia.com er det lett at få et overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog (Pisa-Levanto ca. 1,5 time, Milano-Levanto ca. 3 timer) men fordi det er vanskelig å kjøpe og endre billetter online, anbefaler vi at du kjøper dem på togstasjonen på billettkontoret eller automatene.

Hvis du kjører selv

Det er også mulig å kjøre i egen bil. Her må det nevnes at de eneste (billige) parkeringsmulighetene i Cinque Terre, er i byen Levanto. Her er det mulig å parkere i hele turens lengde, slik det er bare å ta tog til turens start sted i Pisa.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hotell.

Overnatting

Du overnatter 2 netter i Pisa, 3 netter i Levanto, 2 netter i Portovenere. Alle overnattingene foregår på et 3-stjerners turistklassehotell, frokost er inkludert.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.