Fottur i Cinque Terre, 7 dager
Se bilder

Fottur i Cinque Terre, 7 dager

Fottur på egen hånd

7 dagers fottur i Ligurien, langs Italias mest dramatiske kyststrekninger, gjennom vinmarker og fargestrålende fiskelandsbyer. Du besøker de historiske byene Levanto, Portovenere og de fem små landsbyperlene, som utgjør Cinque Terre. Du overnatter 3 netter på et sjarmerende hotell i middelalderbyen Levanto og 3 netter i den livlige lille havnebyen Riomaggiore.

Cinque Terre har fått navnet sitt fra de fem maleriske landsbyer i Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. I mer enn tusen år har det bodd mennesker i dette dramatiske landskapet, og med slitsomt arbeid, har bøndene dyrket opp de bratte fjellsidene, som fører ned til de steile klippekystene ved Det Tyrrenske Hav. I dag er området utlagt som nasjonalpark og på Unescos Verdensarvliste. Et omfattende nettverk av gamle muldyrspor og vandrestier, forbinder de mange vakre landsbyene, og danner rammene om et av verdens best kjente vandreområder. Ligurien har utrolig mye å by på. Den sjarmerende kystbyen Levanto, med en nydelig strand og det asurblå havet, og den lille byen Portovenere, som ligger og vokter innseilingen til Poetenes Bukt.
Dette er en tur som er velegnet til dem, som har erfaring med fottur og en alminnelig god fysikk. De daglige vandreturene er på 5-6 timer, inkl. pauser. De fleste dagsturer er på gode avmerkede stier, og mange av dem er nylig restaurert av de lokale myndigheter. Andre steder er det nødvendig å følge det utleverte kartet og rutebeskrivelse.

Høydepunkter på reisen

 • Du bor på et sjarmerende hotell i markedsbyen Levanto
 • Opplev Cinque Terre og de fem fantastiske byer
 • Vandreturer langs Liguriens dramatiske kystlinje Riviera de Lavante
 • Utsikt til det asurblå Middelhavet og Korsika fjellet i horisonten
 • Enestående togtur langs kysten til Riomaggiore
 • Opphold i Riomaggiore og fottur til Vernazza og Madonna de Reggio
 • Fantastisk båttur fra Punta San Pietro til Riomaggiore
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Dag 1 Ankomst til Levanto

Innsjekking på hotellet ved ankomst til Levanto, hvor du får utlevert velkomstpakken med rutebeskrivelse og kart. På ettermiddagen er det tid til å spasere en tur på sightseeing i byen og kanskje ta seg en dukkert i Middelhavet. Levanto er en koselig liten markedsby med en behagelig og avslappet atmosfære. Levanto ligger i en beskyttet bukt, omgitt av fjell og med den flotteste sandstrand. Opphold på hotell i Levanto.

Dag 2 Fottur til Monterosso al Mare

Den første vandredagen går ned langs kysten til Monterosso al Mare. Den første delen av turen fører opp til det bemerkelsesverdige fjellet Punta Mesco. Mot øst er det utsikt til kystlinjen Le Cinque Terre og mot vest over Levanto. Dette er et godt sted å stoppe for en piknik. Kort etter Punta Mesco kan du ta en liten avstikker til ruinene av en gammel eremitagen fra det 11. århundrede. Du følger en temmelig steil sti ned i Monterosso, som er en fargerik landsby, med blå, røde og gule hus, som klynger seg til klippene. Det er god tid til å utforske byen, før turen går tilbake til Levanto. For de som ønsker det, er det også mulig å gå tilbake til Levanto via en alternativ rute opp over fjellene. Denne ruten ender bak ved slottet i Levanto. Opphold på hotell i Levanto. (M).

Dag 3 Fottur langs kysten til Framura, Moneglia og Sestri Levante

I dag går turen fra Levanto i vestlig retning. Den første delen av turen går langs stranden, hvor stien går opp bakkene og deretter ned til den lille kystbyen Bonassola. Kyststien fortsetter til Framura - en rekke små landsbyer som er vokset sammen og slynger seg opp fjella. Fra Costa, den øverste landsbyen, følger stien den grønne fjellsiden horisontalt langs kysten med en flott utsikt over havet. En steil nedstigning tar deg ned til Deiva Marina. Herfra er det mulighet for å fortsette til Moneglia eller Sestri Levante. Denne gåturen langs kysten bringer dere gjennom flere sjarmerende små landsbyer, hvor du har tid til å drikke en kopp kaffe eller bare slappe av. Det er også gode muligheter for å spise lunsj. Du kan gå så langt du har lyst og kan fra alle landsbyene ta toget tilbake til Levanto. Opphold på hotell. (M).

Dag 4 Med tog til Riomaggiore og vandring til Vernazza

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og tar toget til Riomaggiore - den sørligste av de fem landsbyene. Her kan du legge igjen bagasjen på hotellet, før du starter dagens vandring til Manarola, en attraktiv landsby med mangefargede hus, som slynger seg opp mot klippesidene og har utsikt over den naturlige klippehavnen. Fra Manarola går det opp gjennom vinterrassene mot Corniglia, som ligger på en høyderygg med utsikt over havet. Herfra går det videre gjennom vinmarker og citruslunder. Når du nærmer deg Vernazza, som er dominert av den gamle festningen, får du noen av de beste utsiktene i hele regionen. Stien snor seg rundt om fjellskråningene og opp og ned over fjellsiden før en temmelig steil nedstigning tar deg inn i selve Vernazza, den vakreste av alle landsbyene på kysten. Det er absolutt verdt å ta en tur opp i slottets tårn, hvor det er en praktfull utsikt over havnen med mange vakre malte båter. Det er mange hyggelige kafeer, hvor du kan nyte en forfriskning eller en god lunsj, før du tar toget tilbake til hotellet i Riomaggiore. (M).

Dag 5 Vandretur inn i landet til Madonna di Reggio

Dagens tur tar deg inn i landet i det sentrale Cinque Terre, til kirkene i Madonna di Reggio og Madonna di Saviore. Du tar først toget til Vernazza, og deretter vandrer du langs kysten til Monterosso. Etter en god kaffepause begynner oppstigningen til helligdommen, Madonna di Saviore. Det er opplagt å slappe av og spise lunsj her, før du fortsetter til den neste helligdom - Madonna di Reggio. Herfra går det videre opp gjennom bakkene, til den lille kirken San Bernardo. Utsikten over kysten er ubeskrivelig og vandringen er behagelig. Til sist går det nedover til kysten og Vernazza, her tar du toget tilbake til Riomaggiore. Du kan korte ned turen ved å gå direkte fra Madonna di Reggio, langs en rekke små kapeller, ned til Vernazza. Opphold i Riomaggiore. (M).

Dag 6 Vandretur til Portovenere og med både til Riomaggiore

Fra Riomaggiore går det i østlig retning til Campiglia og Portovenere. Du vandrer oppover en lang rekke trapper til Santuario della Madonna di Montenero. Etter stigningen fortsetter du horisontalt langs kystskrentene og gjennom vinmarkene. Den dramatiske kyststrekning er innrammet av det klare asurblå vannet. Du er nå oppe på Sentiero Rosso høyderyggen, som går fra den ene enden av Cinque Terre til den andre. Du passerer gjennom den lille landsbyen Campiglia, hvor du kan stoppe for en forfriskning. Fra Campiglia vandrer du ned gjennom furuskogen mot Portovenere. Også her er utsikten spektakulær. Du ankommer det fine gamle slottet fra det 16. århundre, som ligger over Portovenere. Herfra kan du se de fjerne toppene av Alpi Apuane-fjella. En lang trapp fører deg inn i hjertet av landsbyen. Det er tid til at gå på oppdagelse i den sjarmerende landsbyen og Punta San Pietro, før du seiler tilbake til Riomaggiore med en av de lokale turbåtene. Opphold i Riomaggiore. (M).

Dag 7 Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk fora hotellet og hjemreise.

Prisen inkluderer
 • 3 netters opphold i Levanto på turistklassehotell, inkl. frokost
 • 3 netters opphold i Riomaggiore, inkl. frokost
 • Detaljert rutebeskrivelse, kart samt relevant turistinformasjon
 • 24 timers lokal assistanse
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Italia t/r
 • Togbilletter (ca. 2€ pr. togbillet) og billett til båten fra Punta San Pietro til Riomaggiore (ca. 10€ pr. billett)
 • Avbestillings- og reiseforsikring
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2. Da er du på egen hånd og bestemmer selv hvor langt du vil gå hver dag, og du kan snu når du har lyst. Rutebeskrivelsene er veldig detaljert, skrevet på lett forståelig engelsk og er lette å følge.

Avreisedatoer
Denne turen kan arrangeres fra mars til oktober

Transport / Flyreise

Transporten fra Norge til Levanto, Italien t/r er ikke inkludert i reisearrangementet og du må selv sørge for å bestille din flyreise. Du kan søke, bestille og betale din flyreise via f.eks Momondo. Vi anbefaler at du bestiller reisen hos oss, før du kjøper flybillettene.

Links
Momondo

Med fly

Pisa er den nærmeste og lettest tilgjengelige lufthavn for Levanto. Alternativt kan man f.eks. flyge til/fra Milano, men togtransporten er litt lengre til Levanto herfra. Via linket under kan en lett finne ut av, hvordan en kommer fra Pisa til Levanto.

Rome2Rio

Turen tilbake fra Riomaggiore til Pisa, er lettest med tog. På www.trenitalia.com er det lett å få ett overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog (Pisa-Levanto ca. 1,5 time, Milano-Levanto ca. 3 timer) men da er det tungvint å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på togstasjonen.

Egen bil

Du kan også velge å kjøre fra Norge til Levanto. Det vil være mulig å enten parkere bilen ved det første hotellet eller å parkere bilen på en offentlig parkeringsplass i nærheten av hotellet. Hvilket hotell en kommer til å bo på først avhenger av, hvor der er plass, når du bestiller reisen. Vanligvis er det et hotell med parkeringsplass, hvor du kan sette bilen. Parkeringen vil være gratis i den tid du bor på hotellet og hvis du vil la den stå, imens du gjennomfører resten av turen vil det typisk koste cirka 10-15 euro pr. dag.
Hvis deres første hotell ikke har parkeringsplass vil en kunne parkere bilen på en offentlig parkeringsplass. Dette koster rundt 30-35 euro for en uke.

Lokal transport

Det lokale kystbanetoget har hyppige avganger, og billetter kjøpes direkte på stasjonen. På dager hvor båten mellom Portovenere og Riomaggiore ikke seiler, er det mulig å ta en lokal buss retur. Nærmere info om dette fremgår av deres fotturbeskrivelser på den gjeldende dagen.

Mat og drikke

Frokost er inkludert på alle hotell.

Overnatting

Du overnatter 3 netter i Levanto på et 3-stjerners hotell og 3 netter i Riomaggiore på et 2- eller 3-stjerners hotell. Det er frokost inkludert på begge hoteller.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer, som dekker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe til et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området, ses yr.no's data her:

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.