Dag 1 Ankomst Vietri

Ved ankomst i Vietri sjekker dere inn på hotellet og får utlevert deres sykler. Det er opplagt å gå en liten kveldstur igjennom byens historiske sentrum, som er i gåavstand fra hotellet. Byen er spesielt berømt for flott keramikkunst. Dere spiser kveldsmat på hotellet eller på en restarurant nært hotellet (inkludert i prisen).
Hvis dere ankommer tidlig kan dere ta syklene og kjøre til den nærliggende fiskerlandsbyen Cetarasul Mare.

Overnatting Vietri
Dag 2 Sykling fra Vietri til Sorrento

På sykkelturens første dag, starter dere fra hotellet med retning mot Amalfi, idet dere følger den vakre svingete kystvei. Deres første stopp er en landsby, som også kalles Cetara og er berømt for sin produksjon av tunfisk. Ta en kopp kaffe i den lille baren ved havnen, her er utsikt til fiskernes kulørte boder. Fortsett til Capo d’Orso, rutens høyeste punkt med en flott utsikt over hele Amalfikysten og Capri. En forfriskende nedstigning fører dere gjennom sitronlunder, skog og dramatiske klipper til Maiori, den største byen ved kysten, og videre rundt om neset til Minori, en liten tiltalende by med en skjønn havpromenade. Fortsett til en kort oppstigning til Castiglione, den lille hvitkalkede by Atrani og praktfulle Amalfi. Her kan dere stoppe og se et par av byens viktigste attraksjoner. Eller spise en italiensk is i nærheten av stranden. Legg Amalfi bak dere og ta fatt på en halvdel av den dramatiske ‘Strada Amalfitana’. Kort efter Amalfi passerer dere den maleriske havgrotte, ‘Grotta Smeralda’ (åpen for offentligheten) og den spektakulære fjord Furore, en dyp kløft som fører ut i havet. Passér gjennom Praiano og Positano, de vakreste - og mest hverdagslige - av de små byer langs Amalfi-kysten.

Etter Positano blir kysten mer vill og barsk, og det er en god stigning opp til Colli di San Petri, som er vakkert plassert på høyderyggen som skiller Amalfi-kysten seg fra den øvrige del av den sorrentinske halvøya. Dere sykler nå på platået, som hever seg høyt over kysten mod halvøyens odde, Punta Campanella. Fra den aller siste landsbyen som veldig passende heter Termini. Her er en storslått utsikt over Capri. Dere skal nå kjøre langs den nordlige kysten med utsyn over Napoli-bukten og Mt. Vesuv, gjennom Massa Lubrense til badebyen Sorrento som ligger på toppen av de høye, loddrette kalksteinsklipper, som hever seg opp fra havet. Her sjekker dere inn på hotellet før dere går ut for å besøke bymurene og den historiske sentrum med dens vakre hager og villaer. På kvelden står dere selv for middagen. Her er et bredt utvalg av restauranter og pizzeriaer for enhver smak og lommebok. (M)

 

)

Tid på sykkelen Ca. 4 timer
Distanse 70KM
Overnatting Sorrento
Dag 3 Sykling Sorrento til Amalfi

I dag skal dere sykle ved foten av Mt. Faito fra Sorrento mod Castellamare di Stabia, hvor dere starter oppstigningen til Agerola som ligger på ett fjellplatå som deler halvøyen i en Sorrento- og en Amalfiside. Kjør på de rolige sideveier til Piano di Sorrento, hvor oppstigningen på Mt. Faito’s skråninger starter. Fra landsbyen Arola, bukter veien seg opp og ned gjennom det kuperte terreng før den går helt ned til Vico Equense, en badeby ved den sorrentinske kyst. Gjør et kort stopp her, drikk en kopp kaffe og nyt utsikten over Napoli-bukten. I bakgrunnen kan dere se Vesuv.

Fra Vico Equense kjører dere på hovedveien til Castellamare di Stabia, hvor dere kjører opptil den brede dal Agerola, den er kjent for sin produksjon av mozzarella. Spis lunsj i Bomerano og fortsett til Fausto Coppi monumentet ved utsiktspunktet. Deretter kaster dere ut i en forrykende nedstigning til Amalfi-kysten. Strekningen med de mange hårnålsvinger er berømt for de dramatiske ‘slag’ mellom Coppo og Bartali i det italienske landeveisløp Giro d’Italia. Den store forskjellen er at dere kjørte i motsatt retning, og klatrett opp av de utrolig bratte oppkjørsler fra kysten mot Agerola! Like etter landsbyen Furore runder fjordens høyeste sted før dere svinger vekk fra hovedveien og starter oppstigningen til Pogerola som ligger på en klippetopp. Herfra kan man se ned til Amalfi.

Etter en siste pause, en kopp kaffe og en formidabel utsikt, kjører dere tilbake til hovedveien, og følger den de siste par kilometer ned til Amalfi. Etter dere har stelt dere på hotellet har dere resten av dagen til å spasere gjennom byens smågater og besøke Katedralen (Duomo). Besøk også Papirmuséet, det vil gi et interessant innblikk i den århundrede-gamle lokale papirproduksjon. Husk også å smake den lokalt produserede sitronlikør, ‘limoncello’. Om kvelden blir dere tatt om bord i en privat båt til en restaurant i en nærliggende bukt (middag inkludert i prisen). Etter middagen blir dere brakt tilbake.

Tid på sykkelen Ca. 4 timer
Distanse 65KM
Overnatting Amalfi
Dag 4 Sykling Amalfi - Sorrento - Vietri

Dette er den siste sykkeldagen. Dere kjører fra Amalfi til Ravello og Tramonti til fjella, etter dette vender dere om og kjører tilbake til Salerno. Når dere har forlatt Amalfi, dreier dere vekk fra kysten ved Castiglione og sykler opp langs den bratte svingete landeveien som går langs med dalen inn i landet. Dere nærmer dere Ravello, som er et av høydepunktene på Amalfikysten og det skyldes ikke minst byens fascinerende historie og middelaldermonumenter. Dere kan velge å spise lunsj i Ravello eller velge å fortsette til Tramonti og spise der.

Fra Tramonti sykler dere nedover og ender atter på Amalfikysten, hvor dere sykler langs strandboulevarden i Maiori. Vi anbefaler en liten pit-stop i Maiori, hvor dere sykler mot Salerno. På veien kommer dere bl.a. forbi det 1000 år gamle kloster Cava dei Tirreni, som ligger på en fjellside over en liten landsby.

Tid på sykkelen Ca. 4 timer
Distanse 70KM
Overnatting Vietri
Dag 5 Hjemreise

Etter frokosten er det på tide å pakke bagasjen og sjekke ut fra hotellet for videre- eller hjemreise.

Generelt om reisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og det viktigste transporten av bagasjen fra hotell til hotell.

Avreisedatoer

Denne reisen kan startes hver dag fra mars til november. Vær obs på at mange av sykkelrutene foregår på kystveien langs Amalfikysten. Fra juni til september deler man veien med en del biler og busser, i denne periode anbefaler vi at man starter sin sykkel etappe tidlig på dagen. 

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

Flyreisen fra Norge til Italia er ikke inkludert i reisens pris. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

OBS: Vi anbefaler at du venter med å kjøpe flyreisen, inntil vi har bekreftet turen.

Overblikk
Det er lett å få et overblikk over turen fra en hvilken som helst flyplass til Vietri å brukeRome2Rio.

Hvilken flyplass skal en fly til?
Vi anbefaler, at du flyr til Napoli eller Roma. Det er lettest å fly til Napoli, men det krever alltid en mellomlanding og vanligvis en høyere pris enn å fly direkte til Roma. Til gjengjeld tar det lengre tid å komme fra Roma til Vietri enn det gjør å komme fra Napoli til Vietri. Bruk lenken til Rome2Rio for å se de forskjellige mulighetene.

Det er enkelt å komme seg fra Roma til Amalfikysten
Ved ankomsten til Roma tar du flybussen til Termini, som er sentralstasjonen i Roma. Herfra er regelmessige avganger med Eurostar AV-højhastighedstoget til Salerno med stopp i Napoli. Høyhastighetstoget kjører opp til 300 km i timen, og turen til Napoli tar 1 time og 10 minutter og 30 minutter videre til Salerno. Prisen for billettene fra Roma til Salerno med høyhastighetstoget er €46.  Med IC-tog tar turen cirka 3 timer og koster ca. €24.

På www.trenitalia.com er det lett å få et overblikk over tider og destinasjoner på de italienske tog, men det er vanskelig å kjøpe eller endre billettene online, vi anbefaler at man kjøper dem på billettkontoret eller i automatene på Termini.

Når en ankommer til stasjonen i Salerno er busselskapet SITA (blå busser) like utenfor ankomsthallen (husk å kjøpe billett før du går på bussen). SITA bussene kjører hver halv time langs Amalfikysten og stopper i Cetara. Det koster ca.6 euro.

Ved tidligere ankomst har du mulighet for å stoppe i Napoli og besøke det verdenskjente arkeologiske museum i Napoli, hvor alle gjenstandene fra Pompeii og Herculaneum er utstilt eller det like imponerende Capodimonte museet. Det er også mulig å ta en heldagsutflukt til Pompeii på turen hjemover. Det kan også anbefales å ta et par dager i Roma.

Overnatting

På denne reisen, kommer du til å bo på 3-4-stjerners hotell.

Natt 1: 3- eller 4-stjerners hotell i Vietri
Natt 2: 3- eller 4-stjerners hotell i Sorrento
Natt 2: 3-stjerners hotell i Amalfi
Natt 4: 3- eller 4-stjerners hotell i Vietri

Vi kan arrangere ekstra netter før og/eller etter turen. Se prisen på side 2 i bestillings-blanketten.

Mat og drikke

På reisen er det inkludert frokost alle dager. Det er også mulig å kjøpe halvpensjon (7x middag). Middagene består av en 3-retters meny og serveres noen ganger på restauranter på byen du overnatter i. Halvpensjon kan velges på side 2 i bestillings-blanketten.

Velkomstmøte

Det blir holdt et informasjonsmøte av en av våre lokale samarbeidspartnere kl. 17:30 på ankomstdagen. Oppmøte blir i resepsjonen om du ikke får en annen beskjed ved innsjekk.

OBS: Hvis du ankommer for sent til å bli med på møte, kommer syklene og velkomstpakken være klar til deg på hotellet.

Reiseforsikring

Reiseforsikringer
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Sykler

Du kan leie sykler i god kvalitet og forskjellige størrelser. På denne turen anbefaler vi en racersykkel. Du kan leie racersykkel med god kvalitet. Carbon ramme og 105 Compact gear. Syklene bliver levert på det første hotellet og er utstyrt med sykkelcomputer. 2 flaskeholdere og nødkit. Du må selv ta med egne pedaler til sykkel sko. Ønsker du å leie sykkel ber vi deg vennligst å opplyse høyden din – slik vi får bestilt en sykkel med korrekt størrelse til deg.

Pris kr. 800,- per person for hele turen. 

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra DMI.

Utstyr

Bak enhver storslått naturopplevelse, ligger kvalitetsutstyr og god planlegging til grunn for friluftslivets muligheter, sikkerhet og komfort.

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.