Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Walking the Wicklow Way
Se bilder

Walking the Wicklow Way

Fottur på egen hånd

The Wicklow Way er Irlands klassiske vandretur, der du krysser Wicklow-fjellene og ender opp i Dublin. Turen starter i den den vakre landsbyen Clonegal og derfra går den gjennom det fantastiske landskapet, der du underveis går gjennom mange koselige små landsbyer- der du kommer til å oppdage den autentiske irske gjestfriheten.

Du går langs små stier, som går gjennom gamle skoger og opp i høylandet til Glenmalure- Irlands lengste isbre, der kan du nyte det spektakulære landskapet. I Glendalough kan du ved de vakre innsjøene og den gamle klosterruinen, oppleve en reise tilbake i tiden. Glendalough er midt i hjertet av Wicklow Mountains National Park og er et av høydepunktene på turen. Dette er både på grunn av den kulturelle betydningen plassen har og den naturlige skjønnheten. På ruten kommer du til å oppleve innsjøene Lough Dan og Lough Tay, der den populære tv-serien” Vikings” ble filmet.

Wicklow Way slutter i de Viktorianske hagene ved Marlay Park, fem kilometer fra sentrum i Dublin. I Dublin finner du noe for enhver smak- f.eks. Temple Bar som er byens hotspot for turister og uteliv eller Trinity College, som kan vise frem” The Book of Kells” – Irlands eldste bok.

Wicklow Way tar deg gjennom et variert landskap fra stille landeveier (boreens) til skoger, fjellstier og sumper. Terrenget kan være krevende på noen strekninger, men er mulig å gå for personer med normalt fitnessnivå. For de som tar utfordringen, er det en veldig konkret belønning i form av fantastiske utsikter, mye kultur og historie og den hyggelige irske gjestfriheten. Wicklow Way er den først avmerket vandrestien i Irland. Den ble offisielt innviet i 1980 og er fortsatt en av de mest populære rutene. Den hører også til den internasjonale” E8”-ruten, som er 4700km lang og går fra Cork gjennom Europe og helt til Tyrkia.

feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Bunclody

Du ankommer Bunclody i Wexford, der du blir innkvartert og skal overnatte midt i sentrum. Bunclody er en liten by med cirka 2200 innbyggere og ligger mellom de to regionene Wexford og Carlow, der de to elvene Slaney og Clody forenes ved foten av Blackstairs Mountains. Med sine 795m er Mount Leinster den høyeste lokale tinden, som står vakt over dalen.

Dag 2 Bunclody til Tinahely

Etter en deilig frokost blir du kjørt til begynnelsen på Wicklow Way i vakre Clonegal. På den første delen av turen følger vi Derry-elven langs den stille landeveien, hvor vi beveger oss inn i skogområdet ved foten av tindene Urlands Hill, Moylisha Hill og Raheenakit. Vi kommer til Stanakelly Cross Roads, der du finner en helt spesiell overraskelse: The Dying Cow/Tallons er en super koselig liten lokal pub, hvor du kan nyte en liten forfriskning eller en” pint of Guinness”, mens dere venter på transporten til deres neste overnattingssted. Dette var turens lengste dag, men med veldig få høydemeter. Dette er en bra oppvarming til resten av turen

Vandretid Ca. 6½ timer
Distanse 25KM
Dag 3 Tinahely til Moyne

Dette er en kortere dag, slik du kan hvile beina. Du kommer igjen til å følge landeveier (boreens), fjellstier med fantastiske utsikter og skogstier. Fjellstien langs Muskeagh Hill byr på spesielle storslåtte utsikter over det frodige landskapet. På venstre side av stien mellom Ballybeg og Ballycumber er der rester av en gammel ringborg. Det er en idé å se stien på Google Maps før du drar, så har du en dé, hva du ser etter.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 18,2KM
Dag 4 Moyne til Glenmalure

I dag skifter terrenget og går primært på skogstier. Stiene kan vær en smule mer utfordrende- spesielt hvis det har regnet. Det er med på å gjøre denne dagen til en spesiell opplevelse. Når du forlater Movne vil du stille og rolig begynne å gå opp og samtidig nyte synet av Wicklow Mountains.

Når du går gjennom Ballyteige-skogen får du først glimt av Lugnaquilla, som er det høyeste fjellet i Leinster. Du fortsetter langs stien, som tar deg til Carrickashane Woods, der du finner en fantastisk utsikt over Lungaquilla fra sørsiden. Dette er et populært område for fjellklatrere i vintermånene, for da blir den fuktige jorden frosset til is og det gjør den mulig å klatre, som man også kan gjør på f.eks. en frossen foss i Skotland eller Alpene. Du følger stiene til Aghavannagh-dalen og inn i skogen ved Slieve Mann. Etter det går vi ned til Glenmalure-dalen, hvor vi skal overnatte.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 20,5KM
Dag 5 Glenmalure til Glendalough

Du våkner i u-dalen Glenmalura, som med sine 16km er Storbritannias lengste. I dag er en kort dag og det er helt med vilje. Vi skal opp i høyden nå og fordi dagens vandring ikke er helt så lang som normalt betyr det, at du kan gå helt i ditt eget tempo og samtidig nyte utsikten over Wicklow-fjellene. Du kommer også til å ha tid til å utforske Glendalough i hjertet av Wicklow Mountains National Park.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 12,4KM
Dag 6 Glendalough til Roundwood

Dette er en kort og deilig dag. Du forlater Glendalough-dalen langs skogstier og kommer forbi landsbyen Laragh. Du kan ta en avstikker her og utforske den livlige byen, som byr på butikker, restauranter og barer. Fra Laragh til Roundwood går du på en blanding av skogstier, fjellstier og boreens.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 11,2KM
Dag 7 Roundwood til Enniskerry

Dette er en fantastisk del av Wicklow Way, som tar deg over fjelltopper med storslåtte utsikter over fjell og kysten. Når du forlater Old Bridge går du opp fjellryggen langs innsjøen Lough Dan. Herfra kan du igjen se stedet, der tv-serien ”Vikings” ble filmet. Du fortsetter helt til du har en perfekt utsikt over Lough Tay, som er en brunlig innsjø som er flankert av en kritthvit sandstrand- Det ligner faktisk en pint Guinness med den mørke fargen og det hvite skummet. Det gir mening, at nettopp dette området eies av Guinness-familien.

Herfra går vi nord gjennom skoger, over White Hill og ut på slettene Djouce Mountain (et av de mest berømte fjellene i Wicklow Mountains). Mens vi går ned Djouc kan vi se” Powerscourt Estate” og fossen før du ankommer overnattingsstedet i Glencree-dalen.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 21KM
Dag 8 Enniskerry til Marlay Park

Enda en deilig dags vandring over fjelltoppene og skogsstier. Fra nå av kan du skimte Dublin og målet er nært. Når du kommer til ”The Cairn at Two Rock” har du en fantastisk panoramautsikt over Dublin og bukten. Herfra går det nedover til vi ankommer den vakre Marlay Park, hvor Wicklow Way slutter.. Opprinnelig var Marlay Park en stor ”herregård”. Det er en veldig idyllisk plass å nyte en kopp kaffe eller te, før dere går inn i Dublin sentrum.

Vandretid Ca. 5 timer
Distanse 19,3KM
Dag 9 Hjemrejse

Turen er slutt. Avhengig av når du flyr hjem (eller videre) har du tid til å se mer av Dublin.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se stedet på kartet...eller omvendt!

Prisen inkluderer
  • 8 netter på nøye utvalgte hoteller i dobbeltrom
  • Frokost alle dager
  • Bagasjetransport mellom hotellene
  • Detaljerte beskrivelser av dagsrutene (rutekart, rutebeskrivelser, info om relevante turistattraksjoner og viktige telefonnummer)
  • Direkte telefonnummer til en servicehotline, som gjelder under hele turen
Ikke inkludert
  • Flyreise fra Norge til Dublin t/r
  • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
Generelt om rejsen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

Transport / flyrejse

Flyreisen fra Norge til Dublin er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybilletsøkemaskin som momondo.no. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Links
Momondo

Fra Dublin til Bunclody

Det er mulig å ta buss eller tog fra Dublin til Bunclody. Få et overblikk over turen via denne linken:

Rome2Rio

Vi kan også arrangere privat transport fra flyplassen til Bunclody. Dette koster 2.490kr i alt for bilen (1-4 personer). Dette kan velges på bestillings-blanketten.
 

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet på alle hoteller. Aftensmad kan købes tæt på hotellerne i overnatningsbyerne, og frokost kan man enten selv medbringe og nyde som picnic, eller stoppe på en af de mange barer og cafér man kommer forbi.

Overnatninger

Du overnatter på nøye utvalgte turistklassehoteller eller boutique hoteller.

Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2. Du er på egen hånd og bestemmer selv hvor langt du vil gå hver dag og du kan snu når du har lyst. Les mere om vårt graderingssystem her.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Se også disse reisene