Sykkelferie på de Ioniske Øyer
Se bilder

Sykkelferie på de Ioniske Øyer

Sykkelferie på egen hånd

Den sørlige delen av de Ioniske øyene er fortsatt relativt ukjent. Denne sykkelferien på de Ioniske Øyene i Hellas byr på urørt natur og en herlig reise i det autentiske Hellas, der du kommer til å oppleve små sjarmerende landsbyer vekk fra allfarvei.

Zakynthos er en frodig øy med hundrevis av smale veier og rett etter ankomst får du mulighet til å oppleve dem på sykkel gjennom olivenlunder og forbi vingårder.

Kafalonia er mer rå og kupert, som betyr det blir en del oppoverbakker. Det er en god belønning etter hver anstrengelse når du får oppleve de helt fantastiske panoramautsikter ut over det flotte turkise havet.

Den lille intime øyen Ithaka er virkelig en perle og vi vil nesten garantere at det blir kjærlighet ved første blikk. Øyen er dekket av sypresskoger og grantrær takket være klippenes porøse kalkstein og våte vintrær er øyen deilig grønn og fruktbar.

Når du ankommer Zakynthos får du utlevert detaljert ruteveiledning. Bagasjen din blir transportert og står klar til deg når du ankommer ditt neste hotell. For at du virkelig skal få oppleve øyens unike sjarm og deilige stemning bruker vi kun små familiedrevne hotell.

nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Dag 1 Ankomst

Du ankommer Zakynthos, hvor du blir møtt på flyplassen og kjørt til det første hotellet. Avhengig av når på dagen du ankommer, du kan sykle opp til kirken på toppen av Ano Gerakari-bakken - denne turen er perfekt for å bli kjent med sykkelen. Du kan naturligvis også velge å ta en dukkert i det deilige turkisblåe havet eller bare slappe av ved hotellets svømmebasseng.

Distanse (valgfri) 14KM
Overnatting Alikanas
Dag 2 Videre til Kefalonia

I dag blir du møtt av våre lokale representanter, som forteller deg om turen og svarer på alle spørsmål du måtte ha. Deretter er det tid til å dra på en fin tur, som går langs små asfalterte veier gjennom olivenlunde og vinmarker. Du sykler fra landsby til landsby og blir til tider stoppet av sau og geiter, som passerer veien. I den lille hyggelige landsbyen Macherado kan du spise lunsj. Ettrpå går du mot øyens hovedstad og fergen. Deretter går du ombord på fergen, du får utlevert baggasjen din, som du tar med. I Poros på øyen Kefalonia blir du møtt av hotelleieren, som sørger for at du blir kjørt til hotellet, der dere skal overnatte.

Distanse 34kmKM
Overnatting Poros
Dag 3 Til Argostoli

Denne dag starter med en bratt stigning i ca fem kilometer og belønningen er det friskt kaldt vann fra brønnen ved kirken på toppen av bakken. Du sykler videre i små landeveier på Mount Aenos, hvor du kan nyte en fantastisk utsikt. Du ender opp i byen Argostoli, hvor man har god tid til å gå å se seg rundt. Byen har historisk vært tett forbundet med Venezia og den italienske indflytelsen er tydelig overalt. Den sentrale 'Piazza' bør dere virkelig oppleve.

Distanse 34kmKM
Overnatting Argostoli
Dag 4 Til Agia Efimia

Denne dagen starter med en kort fergetur til den motsatte siden av bukten. Fra byen Lixouri følger du ruten nordpå og kan nyte utsikten til den vakre Mirtos Beach med hvit sten, som står i skarp kontrast til det asurblå hav. Dette er en av de mest fotograferte strender i Hellas.
Etter en stigning det siste stykke gjennom Pilaros-dalen, kommer du til den lille fiskerlandsby Agia Efimia. Langs byens strandgater kan du finne ett rikt utvalg av små vertshus og byen er særlig kjent for fersk fisk.

Distanse 37kmKM
Overnatting Agia Effimia
Dag 5 Til Ithaka

I dag kan du sove lenge og evt. sykle en tur langs kysten til nabobyen Sami og på veien bør du gjøre ett stopp ved Melissani-grotten, hvor lyset skinner igjennom et lite hull i loftet og lyser opp på en helt fantastisk måte - husk kameraet!

Ettermiddagsfergen seiler deg til byen Piso Aetos på øyen Ithaka (turen tar 30 minutter). Herifra sykler du oppover de første to kilomter og på veien ned igjen kan du nyte utsikten over øyens hovedby Vathi, som ligger i en beskyttet bukt. Byen kryr av liv, smale gater og små kafeer. Vi anbefaler, at du besøker det arkeologiske museum, hvor du kan se de lokale funn. Vathi er fult av liv om kvelden og der er mange spisesteder, hvor spesialitetene igjen er frisk fisk.

VIKTIG: I den viste etappen er fergeturen medregnet. Den faktiske sykkeldistansen er rundt 18km.

Distanse 18kmKM
Overnatting Vathi
Dag 6 Videre til Kefalonia

Denne dagen er det ikke noe program. Du blir i Vathi, hvor du kan nyte hotellets svømmebasseng, de deilige strender eller gå en tur i byen. Du kan også velge å sykle en tur til Katheron-klostret, som ligger på toppen av Mount Neriton. I det utleverte programmet vil de mulige sykkelturene være grundig beskrevet.

Distanse 0KM / 24KM / 30 KM
Overnatting Vathi
Dag 7 Tilbake til Zakynthos

I dag står du tidlig opp og tar fergen tilbake til Kefalonia. Fra Sami starter du den siste sykkeltur, hvor du sykler over Digaleto-passet. Det er en tøff tur, som du fort glemmer, når du ser ut over kløfta ved inngangen til Poros, derifra tar du fergen til Zakynthos. Når du ankommer til det siste hotellet så retunerer du sykkelen din. Etter det kan du slappe av på hotellet og feire turen - feks med en Kantade (sang) på en av de lokale vertshus. De lokale sanger lovpriser de Ioniske øyer og med alt det dere har sett på turen vil det være vanskelig ikke å synge med.

Distanse 39kmKM
Overnatting Zakynthos
Dag 8 Hjemreise

Dette er feriens siste dag. Du kjøres til flyplassen og flyr hjem.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Prisen inkluderer
 • 7 netter på nøye utvalgte hotell i dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • Velkomstpakke ved ankomst til det første hotellet
 • Detaljerte kart og rutebeskrivelser
 • Sykkel leie (Hybride Mongoose Crossway) med sykkelveske og hjelm
 • 24 timers lokal assistanse
 • Transport til/fra flyplassen
 • Transport av bagasjen fra hotell til hotell
Ikke inkludert
 • Flyreise til/fra Zakynthos
 • Fergebilletter (cirka € 38,- pr. person i alt)
 • Turistskatter (ca. 10 euro pr. rum)
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted. Du kan velge om du ønsker transport til Zakynthos. Det er innlagt et velkomstmøte på ankomstdagen, der du blir brifet med relevant info i forhold til sykkelen og turen.

Avreisedatoer
Turen er mulig fra mars-oktober. Det er ikke mulig å reise i juli og august. Dette er fordi det simpelthen er for varmt til å sykle.

Transport / flyreise

Prisen inkluderer ikke flyreise fra Norge til Zakynthos. Det er muligt å finne en direkte flyreise til Zakynthos hos de norske charteroperatører.

Mat og drikke

På denne turen er frokost inkludert. Det er lett å finne steder til å spise både lunsj og middag på øyene.

Overnattinger

Overnattingene foregår på nøye utvalgte hotell. Oftest er det små familiedrevne boutique-hotell.

Syklene

Sykkelleie på denne turen er inkludert i prisen, merket er Hybride Mongoose Crossway. Det er også inkludert sykkelveske, hjelm og et «nødkit». I forbindelse med bestillingen din må du gjerne notere høyden under «bemerkning». Så reserverer vi sykkelen som passer best til deg.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring. Bestill her.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.