Fottur på Santorini
Se bilder

Fottur på Santorini

Fottur på egen hånd

Utforsk Santorinis pittoreske idyll med de særegne hvite og blå bygningene. Øya har et fantastisk vulkansk landskap, skapt for bare 3600 år siden i et enormt vulkanutbrudd. Kombinasjonen av kjeglevulkan, svaberg og svarte lavastrender danner et fantastisk bakteppe for fottuferien i Santorini.
Romantiske landsbyer ved det vulkanske krateret, idylliske kystlandsbyer og en hyggelig tur til naboøya Thirassia venter på deg.

Ruten
Enkel å gå. Rutene går langs godt vedlikeholdte turstier med maksimalt fire timers vandretid per dag. Denne turen passer til alle som har alminnelig god form. Turen er rett og slett en perfekt blanding av vakker utsikt over den greske skjærgården, kultur og avslapning.

feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan

Hotel Andreas***

Hotellet ligger i et stille og rolig område, ikke langt fra stranden og omgitt av Santorinis vakre landskap. Dette tradisjonelle 3-stjerners hotellet tilbyr en perfekt kombinasjon av fotturer, strandferier og avslapning. Vakre Santorini er for dine føtter. Fra terrassen på rommet ditt kan du nyte den spektakulære utsikten over det gamle Thira.

Dag 1 Ankomst til Santorini

Du ankommer Santorini, der du blir møtt på flyplassen og kjørt til Kamari. Avhengig av når du ankommer, kan du utforske den lille byen.

Dag 2 Rundtur til Perissa
fottur-paa-santorini

I Kamari starter du dagen med en fottur til Mount Mesa Vouno, hvor du kan besøke ruinene av "Gamle Thira". Området er en arkeologisk utgraving.
Etter besøket går du ned til Perissa, som er mest kjent for den svarte strandsanden og de tradisjonelle tavernaene. Du kommer tilbake til Kamari med fiskebåt eller med buss. Dette er valgfritt.

Vandretid Ca. 3 timer
Distanse 7KM
Høydemeter 360M
Høydemeter 360M
Dag 3 Rundtur til krateret
fottur-santorini

Etter en kort busstur til Fira går du langs det vulkanske krateret via Imerovigli til Oia. Hvert trinn du tar på turen tilbyr nye fantastiske utsikter. Etter ankomst til Oia anbefaler vi at du bruker litt tid på å utforske den lille romantiske landsbyen før du tar bussen tilbake til hotellet.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distanse 10KM
Høydemeter 180M
Høydemeter 200M
Dag 4 Rundtur til Profitis Elias og Pyrgos
fottur-hellas

Om morgenen kjører du til Mount Profitis Elias, det høyeste fjellet på øya. Herfra vil du gå langs en vakker sti med vakker utsikt over den tradisjonelle landsbyen Pyrgos, hvor du kan velge å besøke ruinene fra det gamle middelalderslottet. Ruten tar deg tilbake til Kamari via Mesa Gonia. Ikke glem å besøke øyas eldste kirke, Panagia Episcopia.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 8KM
Høydemeter 560M
Dag 5 Rundtur til Vlychada
santorini-fottur

Fra Pyrgos går du langs øyas vingårder til Vlychada, hvor du kan bli fortryllet steinsformasjonene. Forresten, dette er et utmerket sted for en dukkert før du kommer tilbake til hotellet.

Vandretid Ca. 3 timer
Distanse 7KM
Høydemeter 360M
Dag 6 Rundtur til Akrotiri og Red Beach
mallorca-mountain-adventures

Fotturen på denne dagen starter i landsbyen Akrotiri, som har blitt gravlagt av flere vulkanutbrudd, og vi anbefaler at du også besøker utgravningene. Herfra går turen langs "Red Beach" med fyret i bakgrunnen - som er veldig vakkert. Fyret ble bygget i 1811 på øyas sørligste ornament, og det fungerer frem til i dag. Etter turen blir du kjørt tilbake til Kamari.

Vandretid Ca. 3 timer
Distanse 7KM
Høydemeter 200M
Dag 7 Rundtur til Thirassia
Santorini mountain adventures

Etter en kort båttur til havnen i Korfos, begynner du stigningen til Manolas, som er en autentisk liten landsby, som fremdeles er helt uberørt av masseturisme. Herfra krysser du landskapet til Akrillia, som er en nå en forlatt landsby med gamle huler og en vakker gammel kirke. Du går herfra til havnen i Riva, hvor du tar fergen tilbake til Kamari.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 8KM
Høydemeter 200M
Høydemeter 200M
Dag 8 Hjemreise
fotturferie santorini

Etter utsjekk er det individuell hjemreise.

Prisen inkluderer
  • 7 netter på Hotel Andreas*** i dobbeltrom
  • Frokost alle dager
  • Velkomstmøte
  • Transport som beskrevet i programmet
  • Transport til/fra flyplassen eller fergeleiet
  • Detaljerte rutebeskrivelser og reisedokumenter
  • Lokal hotline
Ikke inkludert
  • Flyreise til Santorini
  • Reise- og avbestillingsforsikring
Generelt om reisen

På denne turen er du på egen hånd uten turguide. Vi har organisert overnatting, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting. Det blir holdt et velkomstmøte hvor du vil bli orientert med relevant info angående turen.

Se prisen
Hvis du skriver inn bestillingsskjemaet, fyller det ut og trykker på side 2, kan du se den endelige prisen på turen inkl. alle mulige alternativer du kan ønske deg.

Transport/Flyreise

Flyturen til Santorini er ikke inkludert i prisen.

Viktig: Vi anbefaler at du bestiller turen hos oss og venter på bekreftelsen før du kjøper flybillettene.

Transport fra / til flyplassen og / eller ferge er inkludert.

Mat og drikke

Frokost er inkludert i prisen.

Halvpensjon
Det er mulig å kjøpe 7 middager på turen. Dette velges på side 2 på bestillingsskjemaet.

Overnatting

Du overnatter på Hotel Andreas som er et 3-stjerners hotel. Det er mulig å velge dobbeltrom og enkeltrom.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

klima-santorini

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.