Menton til San Remo – Stiene langs den Liguriske riviera
Se bilder

Menton til San Remo – Stiene langs den Liguriske riviera

Fottur på egen hånd

I Italia følger du ’Sentiero Balcone’ og i Frankrike følger du den berømte ’Balcony of the Côte d’Azur’. Ved første øyekast er det ikke stor forskjell mellom Nice og den tidligere republikk Genioa. Det er den samme vakre arkitekturen, imponerende landsbyer langs den bratte kystlinjen og områdene deler dessuten en historie som blir tydelig i løpet av fotturen fra den ene dalen til den andre.

Når det er sagt så er det en merkbar forskjell på stemningen i det italienske og franske området. Så snart du går inn i Italia, vil du merke at det går lengre tid imellom at du møter andre turgåere og stiene er ikke like nøye avmerket. Derimot blir landsbyene livligere og det er flere vingårder og olivenlunder. Det føles ut som du har gått inn i en annen verden som er bedre bevart enn sitt franske motstykke – og slet ikke like berømt og besøkt.

jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
Dag 1 Ankomst til Menton

Du ankommer til hotellet, etter du har sjekket inn har du tid til deg selv. Det er rikelig med spisesteder i området.

Overnatting 3-stjernet hotel i Menton
Dag 2 Menton til Vintimille

Du forlater hotellet med buss tidlig på morgenen og blir kjørt til landsbyen Castellar. Fra landsbyen er der en vakker utsikt over Menton. Her starter fotturen.

Ruten går oppp langs siden av le Roc de L’Orméa til Saint Bernard-passet og kapellet. Du fortsetter å gå oppover helt til du når grensen og krysser Passo della Corna. Herfra går det nedover på den italienske siden av grensen, mens du nyter utsikten til havet. Stien fører deg til Passo dei Sette Camini og videre ned til landsbyen Grimaldi. En kort kjøretur med buss (eller taxi i helgen) tar deg til Ventimiglia, her overnatter du. Vi anbefaler et besøk i den gamle bydelen.

Det er også mulighet for en lengre fottur denne dagen. I rutematerialet er begge versjonene beskrevet og du kan selv velge hvilken du ønsker etter dagsformen.

Vandretid Ca. 5 timer
Høydemeter 700M
Høydemeter 800M
Overnatting 3-stjerners hotell i Ventimiglia
Dag 3 Torri via Airole til Rochetta-Nervina

Du starter dagen med transport til landsbyen Torri i Bévéra-dalen. Du følger en vakker sti langs Bévéra-elvebredden til Collabassa. Stien tar deg nedover til la Roya og den vakre landsbyen Airole. Etter en pause går du opp til Sella dei Due Abelli – en avsides men utrolig flott rute.

På den etterfølgende nedstigningen til Rochetta-Nervina-dalen går du noen meter langs den tidligere Maginot-linjen. Du går igjennom olivenlunder og stien tar deg direkte til hotellet ditt. Det finnes et kortere alternative denne dagen. Du kan ta buss eller taxi til Airole som korter ned turen til 4½ times vandring.

Vandretid Ca. 6 timer
Høydemeter 890M
Høydemeter 780M
Overnatting 3-stjerners hotell i Rochetta-Nervina
Dag 4 Rochetta-Nervina til Apricale

Du starter dagen med å utforske Rochetta-Nervina som ligger i bunnen av en dal der to elver møtes. Når du er klar til fotturen, følger du en liten sti langs elven som fører deg til en lang oppstigning i det avsides terrenget. Den etterfølgende nedstigningen går ned til landsbyen Isolabona og Nervia-dalen. Etter du har besøkt landsbyen er det på tide å gå i gang med den hardeste delen av denne fotturen. Du skal nå gå opp til landsbyen Apricale, som er bygd på en fjellside og regnes som en av Italias flotteste landsbyer. Her overnatter du.

Vandretid Ca. 5 timer
Høydemeter 600M
Høydemeter 1000M
Overnatting 3-stjerners hotell i Apricale
Dag 5 Perinaldo til Pigna

Etter du har utforsket Apricale, går du opp til landsbyen Perinaldo, som ligger 600moh, herfra kan du nyte en fantastisk utsikt til havet. Du går nedover til Dolceacqua langs stien ’pèlerinage à la Vierge de Douleurs’ (Pilgrimage to Our Lady of Sorrows). Du vandrer til den gamle landsbyen og ser det imponerende slottet. Dolceacqua er berømt for den gamle bro og fremragende vin.

Etter du har sett deg rundt i byen tar du bussen til Pigna i Nervia-dalen. Denne vakre landsbyen er berømt for kirkens utrulig flotte alter og kapellet, som er malet av kunstneren Canavesio. Han var en av regionens viktigste kunstnere i slutten av 1400-tallet.

Vandretid Ca. 4½ timer
Høydemeter 450M
Høydemeter 650M
Overnatting 3-stjerners rom (ikke hotell) i gjestehus i Pigna
Dag 6 Pigna til Baiardo

Stien fra overnatningsstedet ditt tar deg til landsbyen Castelvittorio. Du går opp gjennom landsbyen på smale gater, små trapper og før du vet ordet av det har du kommet frem til San Sebastiano-kirken. Stien flater ut og du går nedover til Bonda-broen. Etter broen går du oppover gjennom en skog til fotturens høyeste landsby, Baiardo (900moh).

Vandretid Ca. 5 timer
Høydemeter 825M
Høydemeter 200M
Overnatting Guesthouse i Baiardo
Dag 7 Baiardo til San Remo

Fra Baiardo vandrer du langs en fjellside med mye skog som tar deg til toppen av Mont Bignone (1299moh). Herfra kan du nyte den flotte utsikten over Ligurien. Dette var et yndet turistmål under ’La Belle Epoque’ i starten af 1900-tallet, hvor en kabelbane trakk turistene opp for å nyte utsikten.

Herfra gå du ned gjennom naturparken ved San Romolo, herfra blir du kjørt til San Remo.

Vandretid Ca. 4½ timer
Høydemeter 450M
Høydemeter 540M
Overnatting 3-stjerners hotell i San Remo sentrum
Dag 8 San Remo og hjemreise

Vi anbefaler at du bruker minst en halv dag på å utforske San Remo. Dette gjelder spesielt hvis du er i byen på en lørdag, da er der et fantastisk marked ved katedralen. Når du skal hjem kan du ta bussen (mange daglige avganger) til Ventimiglia, her kan du ta toget til både Menton og Nice.

Takk for denne gang

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se plasseringen på kartet.. eller omvendt

Transport
Du har valgt:
Avreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Hjemreise
Afgang
Ankomst
Reisetid:
Prisen inkluderer
  • 7 netter på spesielt utvalgte 2- og 3-stjerners hotell
  • Frokost alle dager
  • Detaljerte rutebeskrivelser og kart
  • Transport av bagasjen fra hotell til hotell
  • Lokal service hotline under turen
  • Døgnåpen hjelpetelefon med norske og danske konsulenter tilgjengelig under hele reisen
  • Tilgang til ruten i GPS-appen vår, som også fungerer offline (én tilgang pr rom)
Ikke inkludert
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Transporter beskrevet i programmet

 

VALGFRITT

  • Flyreise fra Norge til Nice t/r inkl. bagasje
Generelt om reisen

Turen er ikke spesielt hard. Fotturen er mellom fire og fem timer per dag i fjellterreng.

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser og kart, men en må selv sørge for transporten til turens startsted. Der er innlagt et velkomstmøte der du bli brifet med relevant informasjon i forhold til turen din.

Se prisen
Hvis du går inn på bestillings-skjema, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg du måtte ønske.

Transport/Flyreise

Flybilletter kan søkes via f.eks. momondo.no

Lokal transport
For å få et overblikk over turen fra Nice Flyplass til Menton, kan du bruke denne lenken til Rome2Rio.

Hvis du kjører selv

Det er mulig å parkere i Menton nært det første hotellet. Det koster cirka 80 euro å parkere hele uken.

Taxi fra flyplassen

Det er mulig å ta en taxi fra flyplassen i Nice til Menton. Prisen er omkring 95 euro for 1-5 personer. Dette kan ikke bestilles før ankomst.

Overnatting

Du overnatter på 2- og 3-stjerners hotell og et enkelt sted overnattes det i gjestehus. Stedene er alle spesielt utvalgt til denne turen.

Mat og drikke

Frokost er inkludert alle dager. Andre måltider er ikke inkludert. Det er lett å finne steder å kjøpe matpakke og middag i byene i løpet av turen

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr.