Sykkelferie i Provence
Se bilder

Sykkelferie i Provence

Sykkelferie på egen hånd

Provence er et fantastisk solskinnshjørne av Frankrike med frodige daler, den vakre middelhavskysten og middelaldrende kulturområder. Landskapet er fantastisk med dets karakteristiske duft av krydderurter og unike farger, og det er malerisk gjengitt av kunstnere som Van Gogh, Picasso, Matisse og Chagall. I tillegg til landskapet byr Provence også på spennende historie, kultur og arkitektur. På turen vil dere møte flere imponerende attraksjoner som Papal Palasset i Avignon, Amfiteateret i Arles og den vakre gamle akvedukt og bro – Pont du Gard, alle tre er de på UNESCO’s verdensarvliste.

Sykkelturen tar dere dessuten igjennom Carmargue, et fantastisk floddelta mellom de to munninger av Rhône-elven. Terrenget her er en blanding av veg og vannområder. Camarguedeltaet er kjent for sine hvite hester og lyserøde flamingoer og et storslått fugleliv. Området gir en fascinerende kontrast til turens kulturelle opplevelser

Høydepunkter på reisen

 • Overnatting på sjarmerende hoteller i Provence
 • Sykkelbeskrivelser som leder dere til områdets vakreste og roligste stier
 • Transport av deres baggasje mellom hotellene
 • Den berømte vinlandsby Châteauneuf du Pape
 • Opplev det imponerende Papal Palads i Avignon
 • De historiske ruiner ved Les Baux
 • Van Gogh's hjemby Arles, som har lagt inspirasjon til flere av hans store verker
 • Det naturskjønne Camargue-delta med hvite hester, sorte okser og lyserøde flamingoer
 • Den gamle akvedukt Pont du Gard som er avbildett på 5-euro sedlene
nov
des
jan
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
Dag 1 Ankomst til Orange

Avhengig av når du ankommer, bør du gi deg tid til å nyte byens vakre arkitektoniske monumenter fra romertiden. Her blandt det romerske teater og byens triumfbue står de som historiske vitner fra en svunnen tid. Den gamle by har en provencalsk sjarme og byr på et mangfold av små butikker og caféer.

Dag 2 Sykling gjennom Châteauneuf-du-Pape til Avignon

Den første sykkeletappen tar deg gjennom den verdensberømte vinby Châteauneuf-du-Pape. En rusletur gjennom landsbyens gater er absolutt verdt opplevelsen. Deretter sykler du videre til Avignon via de fine Rhône sykkelstier, som tar dere vekk fra biltrafikken. Ved ankomst til Avignon bør du gå igjennom den gamle bydel og besøke den fasinerende Papal Palads.

Distanse 50KM
Dag 3 Sykling fra Avignon via St. Rémy til Arles

Sykkeletappen fortsetter via rolige stier fra Avignon til St. Rémy, der er en av de vakreste og mest karakteristiske Provence-landsbyer. Fargene, duftene og det daglige liv i de små gatene i den gamle byen. På turen videre mot Arles passerer dere en lengre stigning, der blir du belønnet med en formidabel utsikt av ruinene ved Les Baux. Herfra leder utvalgte små stier og gater dere til den romersk pregede by Arles, som også er byen hvor Vincent van Gogh bodde og malte noen av sine største verker.

Distanse 55KM
Dag 4 Sykkeltur gjennom Camargue-deltaet

Den merkelige blandingen av brakkvann og myrvann gjør Camargue til et helt unikt landskap, hvor ville hvite hester lever blant lyserøde flamingoer og et generelt storslått fugleliv. Dere følger de små stiene gjennom det imponerende naturreservatet, før dere kommer til den lille landsbyen Mejanes. Utover å være kjent for sin arena har landsbyen også en liten togstasjon. Med litt hell kan man både beundre de vakre flamingoer og ville sorte okser fra togets vogn.
Dere sykler via rolige stier og småveier tilbake til Arles for enda en overnating.

Distanse 45KM
Dag 5 Sykling fra Arles til Beaucaire/Tarascon

Dagens Sykkeletappe går fra Arles gjennom ”lille Camargue”, hvor de hvite hester og sorte okser ofte er å se fra stiene mot St. Gilles. Som medlem av UNESCO’s verdensarv er det Benediktinske klosteret verdt å bruke litt tid på før dere sykler videre gjennom ris- og vinmarker frem til dagens overnatting i Beaucaire/Tarascon.

Distanse 50KM
Dag 6 Beaucaire/Tarascon til Pont du Gard til Uzés

Utsikten til det gamle fortet i Tarascon, som står opp over Rhônefloden, følger du det første stykke gjennom vinområdet Costiéres de Nimes. Omtrent midt på dagen vil du kunne se den berømte og vakre akvedukt Pont du Gard. Dette imponerende bygningsverk fra romertiden er også listet på UNESCO’s verdensarvsliste og er også avbildet på 5-euro sedlene. Dere sykler videre omgitt av aromatiske urter som Lavendel, timian og rosemarin, når dere ankommer til Uzés,  oser det av middelalderlig charme. Det kan anbefales å besøke den unike markedsplassen i midten av byen.

Distanse 50KM
Dag 7 Sykling fra Uzés tilbage til Orange

På den siste Sykkeletappen endres landskapet igjen. Du sykler gjennom Garrigue’s kuperte landskap, fyllt med eiketrer og middelhavsurter. Senere går ruten gjennom vinmarker og fruktplantasjer og når du passerer elva sykler du gjennom enda et berømt vinområde Côte du Rhône, før du om ettermiddagen er tilbake igjen ved utgangspunktet i Orange.

Distanse 55KM
Dag 8 Hjemreise

Etter frokosten er det individuel avreise fra Orange.

Prisen inkluderer
 • 7 netter på 2-stjerners hoteller og gjestehus i dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • Detaljerte beskrivelser av de nøye foreslåtte ruter (kart, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraksjoner samt viktige telefonnummer)
 • Baggasjetransport mellom hotellene
 • Velkomstmøte hvor du mottar all relevant informatsjoner om turen
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline som gjelder for hele turens lengde
 • Forsikring av evt. leide sykler
 • GPS-data for de som ønsker dette
Ikke inkludert
 • Transport fra Norge til Orange t/r.
 • Leie av sykkel (se detaljer under)
 • Avbestillingsforsikring og Reiseforsikring
Generelt om reisen

OBS: Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

På denne turen er du på egen hånd uten turleder. Vi har sørget for overnattingene, rutebeskrivelser, kart og andre praktiske ting, men du må selv sørge for transporten til turens startsted og sluttsted. Det er innlagt et velkomstmøte på ankomstdagen, der du blir briefet med all relevant info i forhold til turen din.

Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyreise

Viktig: Flyreise til/fra Nice kan velges øverst på denne siden.

Hvis du går inn på bestillings-blanketten, fyller det ut og trykker videre til side 2, kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Hvis du vil arrangere transporten selv
Du kan søke, bestille og betale flyreisen via f.eks momondo.no. Vi anbefaler at du bestiller reisen hos oss før du kjøper flybillettene.

Fra Lyon og Marseille kan man ta toget til Orange på 1,5-2 timer. Fra Nice er togturen på 4-5 timer. Man kan få et godt overblikk over togene på www.sbb.ch/en/

Få overblikk over turen fra Marseille til Orange her

Rome2Rio

Få overblikk over turen fra Nice til Orange her

Rome2Rio

Overnatting

Du overnatter i dobbeltrom på 2-og 3-stjerners franske hotell, med aircondition. Noen av hotellene har svømmebasseng. Frokost er inkludert i prisen.

Mat og drikke

På reisen er det inkludert frokost alle dager. Det er også mulig å kjøpe halvpensjon (7xmiddager). Middagene består av en 3-retters meny og serveres noen ganger på restauranter i byen dere overnatter i. Du kan velge halvpensjon på side 2 i bestillings-blanketten.

Velkomstmøte

Det blir holdt et informasjonsmøte av en av våre lokale samarbeidspartnere, dette vil foregå på ankomstdagen. Tidspunktet er avhengig av hvilket hotell dere starter på, dette får du beskjed om i god tid før avreise.

OBS: Hvis ankommer for sent til møte, kommer syklene og velkomstpakken til å være klar til deg på hotellet.

Reiseforsikring

Reiseforsikring
Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

sykler

Syklene er unisex og utvalgt etter solid kvalitet kombinert med den beste komfort. Syklene er utstyrt med lys, bagasjebrett, skjermer, 7-21 gir, lås og komfortabelt sykkelsete. Det er også montert på en vannavstøtende sykkelveske både på bagasjebrettet og på styret, og det følger med et lite «nødkit» med verktøy, ekstra sykkelslange og pumpe.
For å finne sykkelen som passer best til deg, er det viktig at du opplyser høyden din i kommentar feltet når du bestiller reisen (nevn gjerne om du ønsker 7 eller 21 gir-alle syklene har håndbremser).
Leie av sykkel velges på side 2 i bestillings-skjemaet.

Elsykler
På denne turen er det mulig å bestille elsykler, som gjør det mulig å krysse bakket terreng med et smil. Det krever ingen forutsetninger å kjøre elsykkel, så lenge man selv er aktiv i pedalene assisterer el-motoren rytteren til en maks hastighet på 25 km/t. Motoren får energi fra et batteri som varer 120-180km, på en ladning. Elsyklene har samme utstyr som de vanlige syklene.
Leie av elsykkel velges på side to på bestillings-blanketten.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. DMI's data her:

Se flere reiser

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.