Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Mont Ventoux, vinmarker og Provence
Se bilder

Mont Ventoux, vinmarker og Provence

Fottur på egen hånd

Denne fantastiske fotturferien starter i Avignon - som er på UNESCO’s verdensarvsliste – og slutter i Vaison la Romaine. Fotturen går gjennom de to middelalderlandsbyer Séguret og Gigondas, som ligger høyt over Rhône-dalen med utsikt over endeløse vinmarker. Fra Gigondas kommer en forbi Detelles de Montmirail, som er en taggete klippeformasjon, som tårner over Rhône-dalen – en stor opplevelse og vakker natur. En fortsetter gjennom hav og vinmarker til foten av Mont Ventoux og kan på veien nyte de vakre panoramautsikter og det varierende landskap. Mont Ventoux er med sine 1912m, den høyeste tinden i Provence og fjellets vakre silhuett danner de perfekte rammer rundt deres utforskning av Provence.

Høydepunkter på turen

 • En fottur rundt om Mont Ventoux – det høyeste fjell i Provence
 • Autentiske små landsbyer, hvor der ikke er mange andre turister
 • De berømte vin-landsbyer Séguret, Gigondas og Vacqueyras
 • Den vakre utsikt over de taggede klipper ved Dentelles de Montmirail
 • Den middelalder byen Vaison la Romaine
feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Avignon

Du ankommer Avignon, der du sjekker inn på det første hotellet. Byen er på UNESCOs verdensarvliste og brosteinsgatene forteller en historie som går helt tilbake til middelalderen. Hvis du har tid til det så foreslår vi at du besøker” Pope’s Palace” og St Benezet-broen.

Dag 2 Gjennom Gigondas vinmarker mot Mont Ventoux

Reisens første fottur. Etter frokost blir du kjørt fra Avignon til Séguret, her starter fotturen (det tar ca. 50min å kjøre). Séguret anses av mange for å være en av Frankrikes vakreste landsbyer. Fra Séguret går du langs marker ved Rhône-dalen til Gigondas, som er verdensberømt for den utsøkte rødvinen.
Fra Gigondas går turen oppover helt til vi har utsikt over Dentelles de Montmirail – et slaraffenland for turgåere - , deretter går du videre ned til landsbyen Vacqueyras, som også er berømt for vinen som blir produsert her.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 17KM
Høydemeter 350M
Høydemeter 450M
Dag 3 Muscat-vinen en gudelig dessertvin

Du fortsetter gjennom det ville landskapet helt til du når ruinene av en gammel kirke, som ligger ved siden av noen grotter, den var bebodd for mange år siden. Herfra gå du ned til Beaumes de Venise, der kan du nyte et glass Muscatvin. Deretter går turen videre til Le Barroux, som ligger på en bakketopp og som er berømt for slottet fra 1200-tallet og de smale stille gatene.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 420M
Høydemeter 250M
Dag 4 Til foten av Mont Ventoux

I dag når du frem til Mont Ventoux, som med sin imponerende silhuette har dannet bakgrunnen for fotturen deres hittil – med den snøkledte toppen som skinner i solen. Du nærmer deg fjellet via små stier gjennom gran – og ceder skog, dere når frem til Piaut-kapellet. Her har de lokale i generasjoner klatret for å be om å få regn. Du går ned på pilegrimsstier til Malaucène.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distanse 13KM
Høydemeter 500M
Høydemeter 500M
Dag 5 Opp til Mont Ventoux

Dagen utfordring er å komme seg på toppen av Mont Ventoux. Ruten starter ved Malaucène i 350 meters høyde for foten av Mont Ventoux, herfra går det 1100m opp til Mont Serein. Det er en god ide å kjøpe mat til en piknik, før dere starter dagens fottur og husk å ta pauser når dere har behov for dette. Du har god tid, innsjekk til neste hotellet ditt er ikke før etter 17:00. Selve bestigningen er ikke vanskelig og du kommer til å gå opp langs nordsiden, som både har skygge og gode stier.
Det er kun et overnattingssted på Mont Ventoux. Derfor kan du velge å kjøpe 2 middager og piknik-lunsj hjemmefra, så alt er klart til turen. Det kan du velge når du bestiller reisen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 1100M
Dag 6 Vandredag til toppen

Husk å få med dere piknik-lunsjen før dere drar (der er ingen butikker før du når frem til kafeen på toppen av Mont Ventoux). Hvis du ikke bestilte det sammen med turen, kan du bestille dette på hotellet når du ankommer.

I dag skal du til Provence høyeste punkt – Toppen av Mont Ventoux (1912m). Fra toppen har du en helt fantastisk 360-graders utsikt over Alpene mot nord. Rhônes sletter og Rhône-elven på vegen til Middelhavet mot sør. Når du er ferdig med å nyte utsikten på toppen av Mont Ventoux (f.eks. på i kafeen). Du går mot øst langs fjellryggen. Den øvre delen av fjellryggen er dekorert med små klynger av blomster. Etter en time på fjellryggen kan du velge mellom to forskjellige ruter. Den ene er hardere enn den andre, men begge tar deg til Mont Serein.

Middel: Mont Serein – Mont Ventoux – Mont Serein (15km – 5½ time –  +600m / -600m)
Udfordrende: Mont Serein – Mont Ventoux – Mont Serein (22km – 7 timer - +650m / -1650m)

Vandretid Ca. 5½ timer
Distanse 15KM
Høydemeter 600M
Høydemeter 600M
Dag 7 Dentellernes østlige balkon

Etter frokost blir du kjørt fra overnattingsstedet til Malaucène (dette tar 15 minutter), herfra begynner du på dagens fottur. Fra Malaucène går du nordover langs timian- og rosmarin-bevokset bakker til den autentiske landsbyen Le Crestet. Du fortsetter til den imponerende byen Vaison la Romaine, der kan du nyte Frankrigs største arkeologiske område.

Vandretid Ca. 6 timer
Distanse 18KM
Høydemeter 400M
Høydemeter 280M
Dag 8 Hjemrejse

I dag er turen slutt. Vi anbefaler at du besøker de romerske ruiner i Vaison, før du drar videre. Hvis du er i byen på en tirsdag, må du ikke gå glipp av byens berømte marked.

Hvis du har kjøpt transport til/fra Marseilles flyplass, så blir du hentet på hotellet.

Prisen inkluderer
 • 7 netter på 2- og 3-stjerners hotell og et guesthouse i dobbeltrom
 • Frokost alle dager
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Detaljerte rutebeskrivelser og annen nødvendig dokumentasjon
 • Transport fra Avignon til Séguret (dag 2)
 • Transport fra Mont Serein til Malaucène (dag 7)
Ikke inkludert
 • Flyreise fra Norge til Frankike
 • Lunsj og middager
 • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
Generelt om rejsen

Prisen er basert på at man reiser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltrom. Det er også mulig å reise alene, hvis du vil se hva det koster for enkeltperson, går du inn på bestillings-blanketten og velger "1 voksen"

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Frankrike er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene på f.eks.momondo.no eller skyscanner. Det er ditt eget ansvar å forsikre deg om at flyene passer med turen start- og slutt dato. Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du trenger hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen til vi har bekreftet turen.

Med Fly til Marseille, Nice eller Paris

Marseille
Det hurtigste er å fly til Marseille. Herfra tar man toget (flere daglige avganger) til Avignon, som tar cirka 35 minutter og koster omkring 190kr pr. person.

Via denne linken til Rome2Rio, kan du få et overblikk over turen fra Marseilles til Avignon.

Nice
Det nest hurtigste er å fly til Nice og derfra ta toget til Avignon. Fra Nice tar du toget (flere daglige avganger) til Avignon, som tar cirka 3 timer og koster omkring 470kr pr. person.

Via denne linken til Rome2Rio, kan du få et overblikk over turen fra Nice til Avignon.

Paris
Den siste muligheten er å fly til Paris, hvorfra man også kan ta tog til Avignon. Togturen tar ikke mer enn cirka 2-3 timer i høyhastighetstog, men du skal være oppmerksom på at prisen for denne turen er cirka 800-900kr pr. person.

Via denne linken til Rome2Rio, kan du få et overblik over turen fra Paris til Avignon.

Kjør selv

Det er også mulig å kjøre selv og parkere ved det første hotellet. Vi kan arrangere en transfer tilbake til bilen (fra Vaison la Romaine til Avignon). Denne koster 1190kr for 1-4 personer. Du kan tilvelge denne muligheten ved booking.

Via denne linken til Rome2Rio, kan du få et overblikk over turen fra Vaison la Romaine til Avignon (hvis du vil arrangere dette selv)

Mat og drikke

På denne turen er det inkludert frokost alle dager. Det kan kjøpes inn til lunsj overalt og det er lett å finne plasser å spise middag alle kveldene - bortsett fra dagene på Mont Ventoux. Det er både mulig å kjøpe en matpakke, som kun gjelder Mont Ventoux og en matpakke som gjelder hele ferien.

Middag på Mont Ventoux
På Mont Ventoux er det kun en plass å spise og en plass å kjøpe lunsj til vandringen til toppen. Derfor har vi laget til et mulig tilkjøp

 • 2 middager (dag 5 og 6)
 • Piknik-lunsj (til dag 6)

Middag hele ferien
Med denne versonen, får du servert middager hele ferien. Drikkevarer til maten er ikke inkludert, så det må du selv bestille og betale i forbindelse med måltidene.

 • 7 middager alle dager
 • Piknik-lunsj (dag 6)

Du kan bestille dette, når du bestiller reisen

Overnatning

På denne turen overnatter du på nøye utvalgte 2- og 3-stjerners hotell. Unntatt på selve Mont Ventoux, her overnatter du på det familiedrevne gjestehuets Le Chalet Ventoux Serein, der er kun fem rom totalt.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring, som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnader.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området har vi en oversikt under. Data er fra yr.no.

Se også disse reisene