Før rejsen

Under rejsen

Annet

Nyhetsbrev

VINN ET 3000,- REISEGAVEKORT

Registrer deg på vårt nyhetsbrev og vinn et reisekort på 3000kr. Neste trekning er 1. april.

Fottur langs Korsikas kyst
Se bilder

Fottur langs Korsikas kyst

Fottur på egen hånd

Det er ikke mange steder, som tilbyr så fremragende utsikter og så spennende landskaper, som man finner ved Golfe de Porto på Korsika. De daglige vandreduene tar dere forbi alt fra rå klippeskråninger til rolige kystbyer og private strender. Landskapet i området er utrolig vakkert.
I løpet av turen kommer dere til å utforske fredfylte barskoger, gå igjennom smale kløfter langs små stier og i løpet av det hele akkompagneres dere av en fantastisk utsikt over den ville kysten og de majestetiske fjellene i bakgrunnen. En fottur på Korsika er en fest for sansene.

Turen langs kysten byr på steinet underlag, som kan være glatt - særlig når det er vått. Det er viktig å være stødig på beina og i god fysisk form. Det vil være noen korte strekninger på ruten, hvor det går på små avsatser og hvor det er viktig ikke å ha høydeskrekk eller bli svimmel.

feb
mar
apr
mai
jun
jul
aug
sep
okt
nov
des
jan
Dag 1 Ankomst til Porto Ota

Vi ankommer til hotellet i Porto Ota, hvor vi blir vist til rommet. Etter dette har vi resten av dagen til å se oss rundt.

Dag 2 Rundtur til Girolata

Dagen starter med en transfer til Col de la Croix, hvor vi følger en gammel kyststi ned til den berømte landsbyen Girolata. Naturreservatet Scandolas røde klipper markerer veien og danner en vakker ramme rundt fotturen. På veien tilbake følger vi en av Korsikas mest berømte stier; Tra Mare et Monti. Om ettermiddagen kjøres du i retur til Porto.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distanse 9KM
Høydemeter 530M
Høydemeter 530M
Dag 3 Rundtur til Capu San Petru

Om morgenen blir du kjørt til den lille landsbyen Ota, hvor du følger en smal sti på Mare et Monti gjennom en liten kløft, til du når høydedraget Capu San Petru. Husk å nyte den fantastiske utsikten over Golfe de Porto. En bratt nedstigning tar dere tilbake til landsbyen Porto Ota.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Distanse 9KM
Høydemeter 700M
Høydemeter 1035M
Dag 4 Porto Ota - Piana

Vi begynner dagens fottur like utenfor Poro Ota, hvor vi vandrer gjennom granskogen ved Piana. Stien fører deg over vakre berg, etter det går vi ned i dalen langs en steinet landeveg. Vi kommer forbi flere fine plasser, hvor vi kan nyte matpakken vår og til sist når vi den lille landsbyen Piana, som må sies å være en av de flotteste byene i Frankrike.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 11KM
Høydemeter 515M
Høydemeter 525M
Dag 5 Rundtur fra Piana

Vi forlater Piana og går opp til Piazza Moninca. Erfarne vandrere kan bestige Capu d'Orto på veien og nyte den vakre utsikten over Korsikas landskap. Når vi kommer ned går vi i retur til Piana på små hyggelige stier.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Distanse 14KM
Høydemeter 900M
Høydemeter 900M
Dag 6 Piana til Cargèse

Vi starter dagen med å bli kjørt til Golfe de Topiti. Vi går forbi Punta di Orchinu og derfra til Chiuni-stranden. Kystvandringen fører oss til Golfe de Peru. I det hele er denne dagen veldig variert med en blanding av små kystbyer, skjønne strender og rå klipper, hvor vi kan nyte utsikten. Vi går forbi adskillige gamle ruiner før vi ankommer til den sjarmerende havnebyen Cargèse.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distanse 17KM
Høydemeter 430M
Høydemeter 350M
Dag 7 Rundtur fra Cargèse

Vi forlater den lille byen og begir oss til Punta di Cargèse. Når vi har kommet frem, går vi forbi havnen og videre til det nærliggende bakkedrag ved Ravin de Sola. Herfra går vi videre på steinete kyststier og ender opp tilbake på stranden. Herfra er det kun et steinkast til Cargèse.

Vandretid Ca. 4 timer
Distanse 16KM
Høydemeter 550M
Høydemeter 550M
Dag 8 Hjemreise

Nå er fotturferien på Korsika slutt. Vi sjekker ut fra hotellet og reiser hjem eller videre ut i verden.

RUTENS PROFIL OG KART

Klikk et sted på "rutens profil", og se stedet på kartet...eller omvendt!

Prisen inkluderer
  • 7 netter på nøye utvalgte 2-stjerners hoteller i dobbeltrom
  • Frokost alle dager
  • Transport av bagasjen mellom hotellene
  • Detaljerte rutebeskrivelser og annen nødvendig dokumentasjon
  • Nøye planlagte vandreruter
  • Service hotline
  • Alle transporter nevnt i programmet
Ikke inkludert
  • Flyreise fra Norge til Korsika
  • Avbestillingsforsikring og reiseforsikring
Generelt om reisen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Rejsen er mulig fra marts til juni og fra august til oktober.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport / Flyreise

Flyreisen fra Norge til Korsika er ikke inkludert i reisens pris. Du kan finne flybillettene i en flybillettsøkemaskin som f.eks momondo.no.

Links
Norwegian
Momondo

Vi tilbyr flyplasstransfer fra flyplassen i Calvi (flyplasskode: CLY) og flyplassen i Ajaccio (flyplasskode: AJA). Den billigste løsningen i forhold til transfers vil være flyplassen i Ajaccio. Transfers velges på bestillingsblanketten. Det er også mulig å ta buss fra flyplassen til Porto Ota. Du finner busstidene her: www.corsicabus.org

Få et hurtig overblikk over, hvordan du lett kommer frem og tilbake fra flyplassen via følgende linker (linker til Rome2Rio)

Fra Calvi til første hotel
Fra Ajaccio til første hotel

Du er velkommen til å kontakte oss, hvis du vil ha hjelp til å finne den rette flyreisen.

Bemerk: Vi anbefaler, at du venter med å kjøpe flyreisen til vi har bekreftet turen.

Mat og drikke

På denne reisen har vi inkludert en sunn frokost alle dager. Det er mulig å kjøpe både lunsj/madpakker i byene, hvor vi overnatter og det er mange forskjellige valgmuligheter, når du vil ha middag.

Overnatting

På turen overnatter I på 3- og 4-stjernede hoteller. Frukost er inkludert.

Ekstra nætter
Det er muligt at købe ekstra nætter i Garachico inden turen eller ekstra nætter i La Esclona efter turen. Ekstra nætter er kun muligt, hvis I vælger turen uden flyrejse inkluderet. De tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Reiseforsikring

Det anbefales å tegne en reiseforsikring som minimum dekker sykdom, ulykke, hjemtransport, tapt ferie, bagasje og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for å tegne nødvendige reiseforsikringer som dekker disse kostnadene. Vi anbefaler Gouda Reiseforsikring.

Klima

Det kan være vanskelig å planlegge reisen sin etter været, men for å hjelpe deg få et gjennomsnittlig bilde av klimaet i området, ses yr.no's data her:

Se også disse reisene